Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 31 mei 2019

Wordt een vaccinatie vergoed door de zorgverzekering?

vergoeding vaccinatie

Na je studie een paar maanden backpacken door verre oorden wordt steeds populairder. Als je zelf ook van plan bent om zorgeloos de wereld te ontdekken is het handig om van te voren een aantal zaken op orde te hebben. Heb je een visum nodig voor het land waar je heen gaat? Dekt je reisverzekering wel een lange reis? En kun je de kosten voor een vaccinatie declareren bij je zorgverzekeraar? In dit artikel je meer over de vergoeding van verzekeraars voor vaccinaties.

Ben je verplicht om een vaccinatie te nemen?

First things first, is het verplicht om een vaccinatie te nemen voordat je op vakantie gaat? Dit hangt af van de bestemming. Sommige landen stellen bepaalde vaccinaties verplicht. Formeer van te voren bij de ambassade van het land van bestemming of het verplicht is om een vaccinatie te nemen. Naast het feit dat sommige landen vaccinaties verplichten is het, ook als het niet verplicht is, bijzonder verstandig om je wel in te enten. Zo kun je een hoop narigheid besparen door wél een vaccinatie te nemen. Maar, worden deze vaccinaties wel vergoed door je zorgverzekering?

Vergoeding zorgverzekering inentingen en vaccinaties

Iedereen in Nederland is verzekerd met minstens een basispakket. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur kan je kiezen om je aanvullend te verzekeren.

Met sommige aanvullende zorgverzekeringen ben je namelijk (gedeeltelijk) verzekerd voor de kosten van vaccinaties. Als je alleen een basispakket hebt zal de zelf de kosten moeten betalen. Of een aanvullende verzekeringen daadwerkelijk inentingen vergoedt, ligt aan de zorgverzekeraar zelf. Let wel op, er bestaan aanvullende zorgverzekeringen die je verplichten om je bij de GGD in te laten enten. Informeer daarom voordat je inentingen haalt bij je zorgverzekeraar waar je dit het beste kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s