Zorgpremies 2015 omhoog

De eerste zorgverzekeraars hebben hun zorgpremies voor volgend jaar bekendgemaakt en van bijna al deze aanbieders gaan de premies omhoog. Bij verzekeraar CZ ga je gemiddeld € 4,60 per maand meer betalen en bij Ohra ligt de verhoging op zo`n € 4,- per maand. Van alle aanbieders moeten de nieuwe premies voor woensdag 19 november bekend zijn.

Hogere premies voor alle pakketten CZ
Als voorbeeld geven wij hier de premieverhogingen van zorgverzekeraar CZ weer. Zowel de natura- als de restitutiepolissen gaan omhoog in prijs. Bij CZ kost de naturaverzekering (CZ Zorg op maat) in 2015 gemiddeld € 55,20 per jaar meer. De restitutiepolis stijgt met een nog iets hoger bedrag, voor die polis (CZ Zorgkeuze) betaal je volgend jaar € 57,50. De polis CZ Zorgbewust wordt zo`n € 53,40 duurder. Daarnaast geldt er bij alle polissen nog een verhoogd eigen risico van € 375,-.

Waarom deze premieverhoging?
Ohra en CZ hebben laten weten dat de premiestijging vooral komt doordat de zorgverzekeraars vanaf 2015 meer verantwoordelijkheid krijgen over de AWBZ-zorg. Dit brengt hoge kosten met zich mee. Een veelgehoorde kritiek is dat de zorgverzekeraars de afgelopen jaren veel winst gemaakt hebben, maar nu toch de premies verhogen. Volgens CZ is de winst wel degelijk doorberekend in de premiestijging, zonder deze winst was de premie van CZ met € 16,- per maand gestegen.

Andere zorgverzekeraars
Zorgverzekeraar VGZ had al eerder vorige week de nieuwe zorgpremies bekendgemaakt. De premies van deze aanbieder gaan in 2015 met zo`n 14 procent omhoog. De andere zorgverzekeraars moeten voor 19 november bekendmaken wat zij met hun premies doen, maar verwacht wordt dat ook deze omhoog zullen gaan. Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws rondom de nieuwe premies voor 2015.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?