Zorgverzekering betaalt je apple watch

Een gezonde klant is goud waard voor zorgverzekeraars. Immers, hoe gezonder de lifestyle van de klanten, hoe kleiner de kans dat deze klanten veel zorgkosten maken. Verzekeraars stimuleren derhalve maar al te graag een gezonde levensstijl binnen hun klantenkring. Een Duitse zorgverzekeraar is zelfs bereid de nieuwe gadget van apple, de apple watch, gedeeltelijk te vergoeden bij het afsluiten van een zorgverzekering. Deze gadget kan immers als fitness-tracker worden gebruikt.

Waar komt de actie op neer?

De Duitse zorgverzekeraar in kwestie biedt zijn klanten iedere twee jaar de mogelijkheid een nieuwe fitness-gadget, zoals de apple watch of een product wat daarmee kan worden vergeleken, aan te schaffen. Op het moment dat ze een dergelijke gadget aanschaffen krijgen ze 50% korting tot een maximum van €50. Het gaat om zogenaamde fitness-tracker producten die je polsslag kunnen meten of op een andere manier je bewegingen kunnen registreren. De gegevens omtrent de gezondheid van de klant kunnen overigens niet worden gecontroleerd door de Duitse verzekeraar.

Een Duitse eendagsvlieg?

Hoewel de Nederlandse zorgverzekeraars in de regel wat terughoudender zijn met ‘dure’ cadeaus, kan het goed zijn dat dit initiatief, mocht het succes hebben, naar Nederland overwaait. Net als bij onze oosterburen is er bij zorgverzekeraars wel een tendens te bespeuren die wijst op bevordering van activiteiten die de gezondheid ten goede komen. Zo kan je bij redelijk wat Nederlandse zorgverzekeraars al korting krijgen op bijvoorbeeld de sportschool.

In Duitsland heeft de nummer 2 zich inmiddels gemeld, ook deze verzekeraar is van plan een vergelijkbare actie in het leven te roepen. Vooralsnog lijkt het Duitse verzekeraars geen onaantrekkelijk idee in de hoop extra klanten naar zich toe te trekken. Aan het eind van de rit blijft het belangrijk zelf in de gaten te houden of je het ‘cadeau’ niet praktisch zelf betaalt. De waarde van het cadeau dient immers wel op te wegen tegen de hoogte van de maandelijkse premie. Is deze bij andere verzekeraars onder vergelijkbare voorwaarden beduidend lager, dan ben je feitelijk je eigen cadeau (en misschien zelfs meer!) aan het betalen.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?