Zorgverzekering Inboedelverzekering Studentenpakket Studentenleven Actueel
print

Geschreven door Vincent Braks op 18 juli 2019

Zorgverzekering mensen met minimumloon duurder in 2020

Collectiviteitskorting

Veel gemeenten in Nederland bieden inwoners met een minimuminkomen de mogelijkheid om een collectieve zorgverzekering bij de gemeente af te sluiten. Zo wordt het voor mensen een lager inkomen mogelijk om toch de verzekeringspremie te betalen. Helaas voor deze mensen stopt zorgverzekeraar CZ met het uitgeven van deze collectieve zorgverzekeringen voor minima.

Verliesgevende collectieve zorgverzekering

Landelijk heeft zorgverzekeraar CZ een marktaandeel van meer dan 20 procent, wat neerkomt op 3,5 miljoen verzekerden. Het deel van deze groep dat profiteert van de zorgverzekering voor minima gaat per jaar ruim €100,- meer betalen. Momenteel krijgen zij een maandelijkse korting van €8,74, die zij straks zelf moeten betalen.

CZ Geeft zelf aan dat het bedrijf stopt met het verstrekken van de collectieve zorgverzekering voor minima omdat deze verliesgevend is. De verzekering voor mensen met een minimumloon blijft wel bestaan, het is de collectiviteitskorting die geschrapt wordt door de verzekeraar. De kans is aanwezig dat andere zorgverzekeraars het voorbeeld van CZ volgen en ook stoppen met collectiviteitskortingen. In 2017 stopte Menzis al met het verstrekken van deze korting. Wel blijft de collectieve korting op aanvullende zorgverzekering bestaan.

Wist je dat het helemaal niet ingewikkeld is om van zorgverzekering te veranderen? Een nieuwe zorgverzekering is binnen 5 minuten afgesloten. De verzekeraar die je de nieuwe polis aanbiedt zorgt er zelf voor dat de huidige verzekering opgezegd wordt, je hoeft hier zelf niets voor te doen. Vergelijk hier nu de top 5 goedkoopste studenten zorgverzekeringen en sluit gelijk een nieuwe zorgverzekering af.

Collectieve zorgverzekeringen vergelijken

Het blijft nog steeds mogelijk om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. De afgelopen jaren zijn er steeds meer nieuwe initiatieven voor collectieve zorgverzekeringen bij gekomen. Zo kan er nu een donorpolis afgesloten worden voor mensen die zich registreren als donor, of kunnen vegetariërs een vegapolis nemen. Wil je meer lezen over collectieve zorgverzekeringen? Bezoek dan de collectieve zorgverzekeringen pagins en vergelijk de meest afgesloten collectieve zorgverzekeringen en sluit degene af die het beste bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina’s