Geschreven door Linda van Reen op 27 december 2020

Zorgverzekering voor jongeren is Just

Just is een merk van verzekeraar CZ. Bij Just willen ze verzekeren eenvoudig en overzichtelijk maken. Om deze reden bieden ze een beperkt aantal pakketten aan en hierdoor kun je snel beslissen of deze verzekeraar bij je past. Hieronder lees je meer over de pakketten en de tandartsverzekering van Just.

Basisverzekering van Just

De meeste zorgverzekeraars met een lage premie bieden maar één basisverzekering aan, dit is ook het geval bij Just. Met het pakket Just Basic krijg je een complete basisverzekering en kan je naar elk ziekenhuis in Nederland.

  • Just Basic: €111,70 p/m

Wanneer je voor een eigen risico van €885,- kiest, ontvang je bij Just een korting van €20,- per maand op je zorgpremie.

De basisverzekering van Just is een naturaverzekering, wat betekent dat je niet bij iedere zorgverlener terecht kan als je alles vergoed wil hebben. Echter, Just heeft met alle ziekenhuizen en met 45.000 zorgverleners afspraken. Voor de meeste zorg kun je dus 100% vergoeding verwachten. Ga je toch naar een zorgverlener waarmee Just geen contract heeft, dan krijg je 60% van de zorgkosten vergoed.

Wanneer kan ik overstappen? Van 12 november tot en met 31 december heb je de tijd om je oude zorgverzekering op te zeggen. De meeste mensen kiezen dan direct hun nieuwe zorgverzekeraar uit. Je hebt echter tot 1 februari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering uit te zoeken.

Aanvullende pakketten

Naast de basisverzekering biedt Just één aanvullende verzekeringen aan:

  • Just Live: €3,00 p/m

Wanneer je deze aanvullende verzekering afsluit, ben je verzekerd voor vier fysiotherapiebehandelingen. Wanneer je fysiotherapie nodig hebt na een ongeval krijg je 16 behandelingen vergoed en een financiële vergoeding voor eventuele loophulpmiddelen. Ook heb je met dit pakket recht op maximaal €10.000,- aan mondzorg na een ongeval. Daarnaast krijg je in bepaalde gevallen kraamzorg vergoed en ontvang je 100% werelddekking bij spoedzorg in het buitenland.

Tandartsverzekering

Wil je naast je basisverzekering een aanvullende tandartsverzekering, dan heeft Just ook een tandartsverzekering:

  • Just Smile: € 6,50 p/m

Met deze verzekering krijg je 75% van je tandartsrekeningen vergoed tot een maximum van €250,- per jaar.

Handig om te weten

Besluit je om je zorgverzekering bij Just af te sluiten? Dan kun je rekenen op extra’s en kortingen. Zo kun je een reanimatiecursus volgen op Instagram, krijg je korting op een abonnement bij de sportschool en krijg je bij verschillende opticiens korting op lenzen en brillen. Daarnaast heeft Just handige apps waarmee je bijvoorbeeld moedervlekken kunt checken, maar ook snel in contact komt met een arts wanneer je andere vragen hebt over je gezondheid.

Direct naar Just

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *