Studenten Ongevallenverzekering

Het zou erg heftig zijn wanneer je door een ongeluk (blijvend) invalide wordt, een vervelende blijvende kwaal oploopt of komt te overlijden. Deze gebeurtenissen brengen veel kosten met zich mee en meestal kunnen jij of je nabestaanden dit niet zelf allemaal betalen. Voor deze kosten kun je een ongevallenverzekering afsluiten.

Vergelijken & Afsluiten 2024

Vergelijk alle studenten ongevallenverzekeringen op prijs, dekking en voorwaarden.
Binnen 2 minuten geregeld!

Studenten ongevallenverzekering vergelijken

Wat is een ongevallenverzekering?

Een ongevallenverzekering kun je afsluiten voor ongelukken in de breedste zin van het woord. Je kunt overal een ongeluk(je) krijgen: op je werk, tijdens stage, op school, op straat. De ongevallenverzekering keert uit wanneer je bijvoorbeeld letselschade hebt opgelopen. Ook wanneer je na een dag op het strand een zonnesteek hebt gekregen vergoedt deze verzekering de kosten die je hiervoor hebt gemaakt.

Verschil met inzittendenverzekering

Let erop dat je de ongevallenverzekering niet verwart met de ongevallenverzekering voor inzittenden (OVI). De ongevallenverzekering voor inzittenden heeft namelijk betrekking op het feit dat je een auto hebt. Dit is een niet verplichte verzekering die een vast geldbedrag vergoedt wanneer je als bestuurder van een voertuig schade hebt geleden door een ongeluk. Dit geldt ook voor de mensen die op dat moment bij je in de auto zaten. Deze verzekering kun je afsluiten als aanvulling op de verplichte WA-verzekering voor autobezitters.

Ongevallenverzekering afsluiten in voordeelpakket

Ga je binnen niet al te lange tijd uit huis? Of woon je inmiddels in een studentenwoning? Het afsluiten en vergelijken van verschillende belangrijke verzekeringen kan een tijdrovende klus zijn. Dat veel studenten daar niet op zitten te wachten wordt goed aangevoeld door diverse verzekeraars: zij hebben speciale studentenpakketten in het leven geroepen waarin alle belangrijke verzekeringen, zoals een inboedel- of ongevallenverzekering, voor uitwonende studenten zijn gebundeld. Door de verzekeringen in pakketvorm af te sluiten kan vaak nog extra korting worden gegeven.


Alles in 1 Studentenpakket

Dekking ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering heeft verschillende dekkingen voor het uitkeren van schade. Ze worden verdeeld in de volgende opties:

 • Eén keer uitkeren bij overlijden.
 • Eén keer uitkeren bij invaliditeit die blijvend is. Hoe hoog het uitgekeerde bedrag is hangt af van hoe groot de invaliditeit is.
 • Uitkering in bepaalde periodes wanneer je tijdelijk arbeidsongeschikt bent.
 • Uitkering per dag dat je in het ziekenhuis bent opgenomen.

Daarnaast kun je er vaak voor kiezen om medische kosten en tandartskosten na een ongeval aanvullend mee te verzekeren. Ook deze kosten vergoed je tot een maximumbedrag dat je van te voren bepaalt. Kijk voor alle gevolgen van een ongeluk, die worden gedekt door de ongevallenverzekering, bij dekking ongevallenverzekering.

Kosten ongevallenverzekering

Hoe hoog het bedrag is dat je betaalt voor de ongevallenverzekering hangt uiteraard af van de dekking, oftewel het pakket dat je kiest. Je kunt een keuze maken uit de volgende pakketten:

 • Basispakket
 • Aanvullend pakket
 • Uitgebreid pakket

Collectieve ongevallenverzekering

Mocht je een bijbaan hebben dan kan het zijn dat je werkgever je als het ware heeft verzekerd tegen ongevallen op de werkvloer. Tegenwoordig is dit een voorwaarde waar je werkgever aan zou moeten voldoen. Ook kun je kijken of je bij je studentenvereniging, sportclub of hogeschool een persoonlijke ongevallenverzekering af kunt sluiten. Via een collectief krijg je vaak korting op de verzekering. Voor meer informatie hierover kun je kijken bij collectieve ongevallenverzekering.

Let op!

Er wordt nooit een hoger bedrag uitgekeerd dan het bedrag dat vooraf is vastgesteld. Let dus bij het afsluiten van een ongevallenverzekering op de hoogte van dit bedrag. Ook krijg je vaak niets uitgekeerd wanneer er opzet of alcohol in het spel is.

Ongevallenverzekering vergelijken

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

 • 126,000+ Gebruikers / Jaar vinden de weg naar Studentenverzekering.nl
 • 17+ Jaar zijn wij specialist in studentenverzekeringen.
 • 42 Verzekeraars vergelijken wij met onze eigen vergelijkers.
 • Vindt de beste Studenten ongevallenverzekeringOngevallenvergelijker

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.verzekeraars.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.