Dé studentenverzekering specialist

Ongevallenverzekering vergelijken

Je wilt natuurlijk een ongevallenverzekering afsluiten die voldoet aan jouw wensen en eisen. Daarnaast wil je een verzekering die datgene dekt wat voor jou van belang is. Bovendien is een dubbele dekking overbodig en zonde van je geld. Lees hier alles over het vergelijken van een ongevallenverzekering.

Schadeverzekering

Een ongevallenverzekering valt onder de schadeverzekeringen. Wanneer je schade oploopt, in dit geval bijvoorbeeld door een onbewust actie waarmee je een enkel hebt verstuikt, dan hoef je de financiële gevolgen hiervan niet zelf te betalen. Een ongevallenverzekering dekt de financiële gevolgen wanneer je bijvoorbeeld je enkel hebt verzwikt, een zonnesteek hebt opgelopen of te water bent geraakt zonder je eigen bedoelingen.

Vaststellen premie

Het vaststellen van de premie bij de ongevallenverzekering hangt af van het risico dat een bepaald verschijnsel zich voor kan doen. Een zonnesteek loop je sneller op dan een vergiftiging. Hoe groter de kans dat iets voor komt, hoe meer premie je betaalt. Daarnaast wordt de premie ook bepaald door alles wat er onder de dekking valt. Er wordt gekeken naar wat er wel en wat er niet onder de dekking valt. Kijk dus goed naar datgene wat er bij de ongevallenverzekering wordt gedekt. Hoe meer er wordt gedekt hoe meer premie je zult moeten betalen.

Voorwaarden voor vergelijken

We geven je een aantal belangrijke voorwaarden welke je niet moet vergeten bij het vergelijken van ongevallenverzekeringen.
• Zoals hierboven reeds genoemd, is het belangrijk om naar de dekking te kijken van de ongevallenverzekering. Dit kan per verzekeraar verschillen, dus kijk dit altijd goed na.
• Kijk naast de dekking van de ongevallenverzekering ook naar de uitsluitingen ervan. Je wilt natuurlijk niet voor onverwachte financiële gevolgen komen te staan omdat je niet wist dat bepaalde schade niet onder de dekking viel.

Betaling premie

Er zijn natuurlijk verzekeraars waarbij je de premie moet betalen in termijnen, bijvoorbeeld één keer in de drie maanden. Bij weer andere verzekeraars betaal je de premie aan het begin van het jaar of juist aan het einde. Kijk ook per verzekeraar wat ze bieden tegenover de kosten die je hen betaalt (de premie). Het komt vaak voor dat je bij de ene verzekeraar meer premie betaalt voor dezelfde dekking dan bij de concurrent.

Contract

Wil je eerst de kat uit de boom kijken en niet direct voor een aantal jaren een ongevallenverzekering afsluiten? Kijk dan ook goed naar de tijd voor hoelang je een contract tekent. Bij sommige aanbieders van ongevallenverzekeringen kun je elke maand de verzekering opzeggen. Over het algemeen kan dit na een jaar. Er zijn dus enkele uitzonderingen. De ongevallenverzekering is namelijk geen verplichte verzekering. Bovendien zijn de ongelukjes die zijn gedekt voor bepaalde mensen totaal niet toereikend, terwijl iemand anders bijvoorbeeld wel heel veel kans heeft om een van deze ongelukjes op te lopen.

Vind je deze informatie nuttig?