Dé studentenverzekering specialist

Studenten reisverzekering

Een reisverzekering voor studenten vergoedt de schade die je oploopt tijdens je vakantie, stage of studie in het buitenland. Wanneer je bagage bijvoorbeeld zoekt raakt of je belandt in het ziekenhuis, dan kun je de kosten hiervan terug krijgen vanuit je reisverzekering. Bovendien krijg je de kosten vergoed wanneer je je reis moet afbreken door onverwachte omstandigheden. Een reisverzekering kun je dus zien als een overkoepelende verzameling van allerlei soorten verzekeringen.

Meest gekozen studenten reisverzekering

Via onze site worden jaarlijks veel reisverzekeringen afgesloten door studenten.
Maar welke studenten reisverzekering is het populairst? In onderstaand diagram vind je een overzicht:

 • Allianz – De reisverzekering van Allianz is razend populair onder studenten. Dit komt doordat Allianz verschillende reisverzekeringen aanbiedt die naadloos aansluiten bij de wensen van jongeren. Zo kun je bijvoorbeeld met de reisverzekering van Allianz ook langere tijd naar het buitenland als je kiest voor hun globetrotterverzekering.
 • Centraal Beheer – Centraal Beheer maakt onderdeel uit van verzekeraar Achmea en biedt diverse verzekeringen aan, waaronder een uitgebreide reisverzekering. Vind je het fijn om al je verzekeringen bij dezelfde verzekeraar af te sluiten, dan is Centraal Beheer een ideale verzekeraar.
 • FBTO – De reisverzekering van FBTO onderscheidt zich door de enorme flexibiliteit. Je kunt de reisverzekering eenvoudig aanpassen naar je persoonlijke wensen en dit kan op vrijwel elk gewenst moment, als het maar voor vertrek is.
 • Aegon – Aegon is onder studenten een populaire verzekeraar, dit komt door de lage premies. De reisverzekering heeft daarnaast een ruime dekking, wat de reisverzekering van Aegon aantrekkelijk maakt.
 • Doorlopende reisverzekering

  Als je van reizen houdt of voor je studie vaak verplicht naar het buitenland moet, dan doe je er goed aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverekering verzekert je het hele jaar wanneer je op reis bent. Een voordeel hiervan is dat je niet voor vijf reizen in het jaar vijf keer een reisverzekering hoeft af te sluiten. Bovendien betaal je nu minder premie dan wanneer je meerdere keren per jaar een reisverzekering af zou gaan sluiten. Let wel op, een doorlopende reisverzekering verzekert vaak een maximaal aantal dagen in het buitenland en is niet direct geschikt voor langere reizen.

  Kortlopende reisverzekering

  Een kortlopende reisverzekering wordt ook wel een aflopende verzekering genoemd. Dit type reisverzekering sluit je af wanneer je alleen één reis wilt verzekeren. Deze verzekering is tijdelijk van aard en voor een vrij korte periode. Je betaalt meer premie dan bij een doorlopende reisverzekering. Als je echter van jezelf weet dat je toch niet meer dan één keer per jaar een reis maakt, dan kost het je uiteindelijk minder geld. Een kortlopende reisverzekering hoef je niet stop te zetten, dit gaat automatisch.

  Reisverzekering voor studenten

  Ben jij student en ga je in het buitenland studeren of stage lopen? Dan kan het soms lastig zijn om een goede verzekering te vinden, want de meeste reisverzekeringen hebben een maximale reisduur van 60 of 90 dagen. Of ze hebben als voorwaarde dat je alleen vakantie mag vieren, de verzekering is niet geldig als je aan het werk bent of stage loopt. Voor dit soort situaties zijn er speciale reisverzekeringen, bijvoorbeeld de ‘lang op reis verzekering‘ of de ‘globetrotterverzekering‘. Wil je alle reisverzekeringen vergelijken op inhoud en dekking? Kijk dan hier en vergelijk verschillende reisverzekeringen.

  Premies

  Let er goed op bij het afsluiten bij een reisverzekering of deze echt bij je past. De premies voor verschillende verzekeringen lopen namelijk erg uiteen. Mensen kiezen niet altijd wat echt bij ze past. Als je alleen reist binnen Europa is het bijvoorbeeld overbodig om een reisverzekering af te sluiten die je ook verzekert voor reizen naar andere continenten. Bij het vergelijken van reisverzekeringen kun je aangeven wat jij belangrijk vindt en zo de goedkoopste verzekering vinden die aan jouw wensen voldoet.

 • Verzekeraar Aegon
 • Verzekeraar Allianz
 • Verzekeraar Centraal Beheer
 • Verzekeraar FBTO
 • Verzekeraar Unive

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht. Ook wanneer je al een aantal verzekeringen hebt lopen, zoals een autoverzekering of een ziektekostenverzekering, bestaat de mogelijkheid dat je aan een basispakket van de reisverzekering genoeg hebt. Je hoeft je dan niet aanvullend te gaan verzekeren.

Veel mensen sluiten een reisverzekering af voor het prettige gevoel om ‘veilig’ op reis te kunnen gaan. Kijk ook vooral goed naar de bestemming waar je heengaat. Zo is Canada bijvoorbeeld een duur land op het gebied van medische kosten. Mocht er in zo’n duur land iets met je gebeuren dan is het natuurlijk geen overbodige luxe dat je een reisverzekering hebt afgesloten.

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?

Een reisverzekering is handig om onvoorziene kosten in het buitenland te dekken in het geval je bijvoorbeeld een ongeval krijgt of slachtoffer wordt van diefstal. De meeste basis reisverzekeringen vergoeden of verstrekken hulpverlening van de alarmcentrale, SOS kosten, repatriëring (terugkeer naar Nederland) en verloren of gestolen bagage.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Wanneer je een reisverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk om goed te kijken wat de verzekering precies verzekert. Sommige mensen gaan er vanuit dat medische kosten ook standaard gedekt worden. De meeste verzekeraars bieden een dergelijke dekking aan in een aanvullende module. Kijk dus goed naar de dekking en stem een reisverzekering af op je persoonlijke wensen. Ben je bijvoorbeeld al verzekerd voor medische kosten via een aanvullende zorgverzekering, dan is het zonde om dit dubbel te verzekeren.

Waneer moet ik een reisverzekering afsluiten?

Voor elke reisverzekering geldt dat je de verzekering moet afsluiten voor vertrek. Voor een annuleringsverzekering geldt vaak dat je deze verzekering binnen een week na het boeken van de reis moet afsluiten. Elke verzekeraar hanteert andere voorwaarden, dus lees deze goed om er zeker van te zijn dat je reisverzekering geldig is.

Wat is het verschil tussen mijn zorgverzekering en een reisverzekering met medische dekking?

Wanneer je in het buitenland in het ziekenhuis belandt, worden de extra kosten niet vergoed door je basis zorgverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan kan het wel zijn dat je medische kosten in het buitenland worden gedekt, dit verschilt per aanvullend pakket. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Als je aanvullende zorgverzekering deze kosten vergoed, is het zonde om ook voor een reisverzekering te kiezen die dit dekt. Dekt je aanvullende zorgverzekering medische kosten in het buitenland niet, dan is het verstandig om dit te regelen via je reisverzekering.

Heeft een reisverzekering altijd een eigen risico?

Een reisverzekering heeft meestal een eigen risico, maar niet altijd. Daarnaast is het vaak mogelijk om het eigen risico terug te brengen naar 0 euro, als je meer premie betaalt. Informeer hiernaar bij de verzekeraar.

Hoe kan ik reisverzekeringen vergelijken?

Om reisverzekeringen goed te kunnen vergelijken heb je niet alleen te maken met de premie, maar ook met de dekking en de eenmalige kosten die sommige reisverzekeraars in rekening brengen. Wij hebben een vergelijker opgesteld waarmee je alle verzekeringen eenvoudig kunt vergelijken.

Is een reisverzekering geldig bij code oranje?

Een reisverzekering is er om financiële risico’s af te dekken in het geval van onvoorziene omstandigheden. Ga je naar een land dat code oranje heeft? Dan weet je dat je veiligheidsrisico’s loopt en ben je dus niet verzekerd. Ben je al op vakantie en switcht de code opeens van groen of geel naar oranje? Dan is het advies om het land zo snel mogelijk te verlaten.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.anvr.nl
 • www.sgr.nl
 • www.verzekeraars.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl

Informatie gecontroleerd door onze expert

linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

Keurmerk

Studentenverzekering.nl is gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

Vind je deze informatie nuttig?