Studenten reisverzekering

Een reisverzekering voor studenten vergoedt de schade die je oploopt tijdens je vakantie, stage of studie in het buitenland. Wanneer je bagage bijvoorbeeld zoekt raakt of je belandt in het ziekenhuis, dan kun je de kosten hiervan terug krijgen vanuit je reisverzekering. Bovendien krijg je de kosten vergoed wanneer je je reis moet afbreken door onverwachte omstandigheden. Een reisverzekering kun je dus zien als een overkoepelende verzameling van allerlei soorten verzekeringen.

Doorlopende reisverzekering

Als je van reizen houdt of voor je studie vaak verplicht naar het buitenland moet, dan doe je er goed aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverekering verzekert je het hele jaar wanneer je op reis bent. Een voordeel hiervan is dat je niet voor vijf reizen in het jaar vijf keer een reisverzekering hoeft af te sluiten. Bovendien betaal je nu minder premie dan wanneer je meerdere keren per jaar een reisverzekering af zou gaan sluiten. Let wel op, een doorlopende reisverzekering verzekert vaak een maximaal aantal dagen in het buitenland en is niet direct geschikt voor langere reizen.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering wordt ook wel een aflopende verzekering genoemd. Dit type reisverzekering sluit je af wanneer je alleen één reis wilt verzekeren. Deze verzekering is tijdelijk van aard en voor een vrij korte periode. Je betaalt meer premie dan bij een doorlopende reisverzekering. Als je echter van jezelf weet dat je toch niet meer dan één keer per jaar een reis maakt, dan kost het je uiteindelijk minder geld. Een kortlopende reisverzekering hoef je niet stop te zetten, dit gaat automatisch.

Premies

Let er goed op bij het afsluiten bij een reisverzekering of deze echt bij je past. De premies voor verschillende verzekeringen lopen namelijk erg uiteen. Mensen kiezen niet altijd wat echt bij ze past. Als je alleen reist binnen Europa is het bijvoorbeeld overbodig om een reisverzekering af te sluiten die je ook verzekert voor reizen naar andere continenten. Bij het vergelijken van reisverzekeringen kun je aangeven wat jij belangrijk vindt en zo de goedkoopste verzekering vinden die aan jouw wensen voldoet.

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht. Ook wanneer je al een aantal verzekeringen hebt lopen, zoals een autoverzekering of een ziektekostenverzekering, bestaat de mogelijkheid dat je aan een basispakket van de reisverzekering genoeg hebt. Je hoeft je dan niet aanvullend te gaan verzekeren.

Veel mensen sluiten een reisverzekering af alleen al voor het prettige gevoel om ‘veilig’ op reis te kunnen gaan. Kijk ook vooral goed naar de bestemming waar je heengaat. Zo is Canada bijvoorbeeld een duur land op het gebied van medische kosten. Mocht er in zo’n duur land iets met je gebeuren dan is het natuurlijk geen overbodige luxe dat je een reisverzekering hebt afgesloten.

Vind je deze informatie nuttig?