Studenten Reisverzekering

Een reisverzekering voor studenten vergoedt de schade die je oploopt tijdens je vakantie, stage of studie in het buitenland. Wanneer je bagage bijvoorbeeld zoekt raakt of je belandt in het ziekenhuis, dan kun je de kosten hiervan terug krijgen vanuit je reisverzekering.

Vergelijken & Afsluiten 2024

Vergelijk alle studenten reisverzekeringen op dekkingsgebied, reisduur, wintersport en annulering.
Binnen 2 minuten geregeld!

Studenten reisvergelijker

Doorlopende reisverzekering

Als je van reizen houdt of voor je studie vaak verplicht naar het buitenland moet, dan doe je er goed aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een doorlopende reisverzekering verzekert je het hele jaar wanneer je op reis bent. Een voordeel hiervan is dat je niet voor vijf reizen in het jaar vijf keer een reisverzekering hoeft af te sluiten. Bovendien betaal je nu minder premie dan wanneer je meerdere keren per jaar een reisverzekering af zou gaan sluiten. Let wel op, een doorlopende reisverzekering verzekert vaak een maximaal aantal dagen in het buitenland en is niet direct geschikt voor langere reizen.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering wordt ook wel een aflopende verzekering genoemd. Dit type reisverzekering sluit je af wanneer je alleen één reis wilt verzekeren. Deze verzekering is tijdelijk van aard en voor een vrij korte periode. Je betaalt meer premie dan bij een doorlopende reisverzekering. Als je echter van jezelf weet dat je toch niet meer dan één keer per jaar een reis maakt, dan kost het je uiteindelijk minder geld. Een kortlopende reisverzekering hoef je niet stop te zetten, dit gaat automatisch.

Populairste Reisverzekeringen

Reisverzekering voor studenten

Ben jij student en ga je in het buitenland studeren of stage lopen? Dan kan het soms lastig zijn om een goede verzekering te vinden, want de meeste reisverzekeringen hebben een maximale reisduur van 60 of 90 dagen. Of ze hebben als voorwaarde dat je alleen vakantie mag vieren, de verzekering is niet geldig als je aan het werk bent of stage loopt. Voor dit soort situaties zijn er speciale reisverzekeringen, bijvoorbeeld de ‘lang op reis verzekering‘ of de ‘globetrotterverzekering‘.


Vergelijk alle reisverzekeringen

Reisverzekering premie

Let er goed op bij het afsluiten bij een reisverzekering of deze echt bij je past. De premies voor verschillende verzekeringen lopen namelijk erg uiteen. Mensen kiezen niet altijd wat echt bij ze past. Als je alleen reist binnen Europa is het bijvoorbeeld overbodig om een reisverzekering af te sluiten die je ook verzekert voor reizen naar andere continenten. Bij het vergelijken van reisverzekeringen kun je aangeven wat jij belangrijk vindt en zo de goedkoopste verzekering vinden die aan jouw wensen voldoet.

Is een reisverzekering verplicht?

Een reisverzekering is niet verplicht. Ook wanneer je al een aantal verzekeringen hebt lopen, zoals een autoverzekering of een ziektekostenverzekering, bestaat de mogelijkheid dat je aan een basispakket van de reisverzekering genoeg hebt. Je hoeft je dan niet aanvullend te gaan verzekeren.

Veel mensen sluiten een reisverzekering af voor het prettige gevoel om ‘veilig’ op reis te kunnen gaan. Kijk ook vooral goed naar de bestemming waar je heengaat. Zo is Canada bijvoorbeeld een duur land op het gebied van medische kosten. Mocht er in zo’n duur land iets met je gebeuren dan is het natuurlijk geen overbodige luxe dat je een reisverzekering hebt afgesloten

Alle reisverzekeraars

In Nederland zijn er veel verschillende aanbieders van reisverzekeringen. Wij zetten hieronder alle reisverzekeraars voor je op een rijtje.

Studenten Reisverzekering FAQ

Waarom heb ik een reisverzekering nodig?
Een reisverzekering is handig om onvoorziene kosten in het buitenland te dekken in het geval je bijvoorbeeld een ongeval krijgt of slachtoffer wordt van diefstal. De meeste basis reisverzekeringen vergoeden of verstrekken hulpverlening van de alarmcentrale, SOS kosten, repatriëring (terugkeer naar Nederland) en verloren of gestolen bagage.
Hoe werkt een Reisverzekering?
Wanneer je een Reisverzekering afsluit, spreek je met de verzekeraar af wat voor bedrag je wilt verzekeren, dit noemt men de ‘verzekerde som’. Aan de hand van deze verzekerde som wordt de premie bepaald en heb je zekerheid over het bedrag wat wordt uitgekeerd in geval van schade of diefstal.
Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?
Wanneer je een reisverzekering af gaat sluiten, is het belangrijk om goed te kijken wat de verzekering precies verzekert. Sommige mensen gaan er vanuit dat medische kosten ook standaard gedekt worden. De meeste verzekeraars bieden een dergelijke dekking aan in een aanvullende module. Kijk dus goed naar de dekking en stem een reisverzekering af op je persoonlijke wensen. Ben je bijvoorbeeld al verzekerd voor medische kosten via een aanvullende zorgverzekering, dan is het zonde om dit dubbel te verzekeren.
Waarom heb ik een Reisverzekering nodig?
Een Reisverzekering is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden. Niemand hoopt ooit te maken te krijgen met een inbraak, brand of lekkage. Helaas overkomt het toch elk jaar een groot aantal mensen. De schade is vaak enorm en de kosten om de inboedel te herstellen hoog. Het is fijn als je dan in dergelijke gevallen kan terugvallen op een Reisverzekering.
Waneer moet ik een reisverzekering afsluiten?
Voor elke reisverzekering geldt dat je de verzekering moet afsluiten voor vertrek. Voor een annuleringsverzekering geldt vaak dat je deze verzekering binnen een week na het boeken van de reis moet afsluiten. Elke verzekeraar hanteert andere voorwaarden, dus lees deze goed om er zeker van te zijn dat je reisverzekering geldig is.
Wat is het verschil tussen mijn zorgverzekering en een reisverzekering met medische dekking?
Wanneer je in het buitenland in het ziekenhuis belandt, worden de extra kosten niet vergoed door je basis zorgverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan kan het wel zijn dat je medische kosten in het buitenland worden gedekt, dit verschilt per aanvullend pakket. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Als je aanvullende zorgverzekering deze kosten vergoed, is het zonde om ook voor een reisverzekering te kiezen die dit dekt. Dekt je aanvullende zorgverzekering medische kosten in het buitenland niet, dan is het verstandig om dit te regelen via je reisverzekering.
Is een reisverzekering geldig bij code oranje?
Een reisverzekering is er om financiële risico’s af te dekken in het geval van onvoorziene omstandigheden. Ga je naar een land dat code oranje heeft? Dan weet je dat je veiligheidsrisico’s loopt en ben je dus niet verzekerd. Ben je al op vakantie en switcht de code opeens van groen of geel naar oranje? Dan is het advies om het land zo snel mogelijk te verlaten.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

  • 126,000+ Gebruikers / Jaar vinden de weg naar Studentenverzekering.nl
  • 17+ Jaar zijn wij specialist in studentenverzekeringen.
  • 42 Verzekeraars vergelijken wij met onze eigen vergelijkers.
  • Vindt de beste Studenten reisverzekeringReisvergelijker

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.anvr.nl
  • www.sgr.nl
  • www.verzekeraars.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.