abnamro logo

ABN AMRO Reisverzekering

Bij ABN Amro kun je naast een betaalrekening, hypotheek of lening ook terecht voor verzekeringen. Als je een reisverzekering afsluit bij ABN Amro ga je altijd goed verzekerd op reis. ABN Amro biedt verschillende soorten reisverzekeringen aan. Hierbij kun je ook kiezen voor extra dekkingen. Zo kun je je reisverzekering helemaal aanpassen aan jouw reisgedrag. Let op: een reisverzekering bij ABN Amro kun je alleen afsluiten als je ook een bankrekening bij ABN Amro hebt.

Direct naar ABN Amro

ABN AMRO reisverzekering pakketmodule 2024

Doorlopende reisverzekering

Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat is de doorlopende reisverzekering van ABN Amro de beste keuze. Je bent dan alle dagen van het jaar goed verzekerd. Over het algemeen geldt dat als je meer dan twee keer per jaar op vakantie gaat, je beter kunt kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Bij de doorlopende reisverzekering van ABN Amro kan je kiezen voor Europa- of Werelddekking. Welke landen precies onder Europa vallen vind je in de polisvoorwaarden. Ook weekendjes weg in Nederland zijn meeverzekerd bij ABN Amro. Met deze doorlopende reisverzekering ben je onder andere verzekerd voor:

 • Diefstal en schade aan je bagage
 • Schade door ongevallen op reis
 • Onvoorziene kosten
 • Hulp bij ziekte of een ongeval
 • Langer verblijf door een natuurramp of staking

ABN Amro hanteert maximale te vergoeden bedragen per reis voor bepaalde categorieën. Hieronder vind je de meest voorkomende categorieën.

Maximale vergoeding

Bagage

€2500,-

Foto-, film- video -of geluidsapparatuur

€1750,-

Computerapparatuur

€1750,-

Fietsen, kinderwagens of rolstoelen

€1000,-

Mobiele telefoons

€500,-

Brillen, Horloges, Sieraden

€500,-

Direct naar ABN Amro

ABN Amro hanteert een verplicht eigen risico op bagage en geld van €50,-.

Kortlopende reisverzekering

Ga je minder vaak dan twee keer per jaar op vakantie, dan kun je kiezen voor de kortlopende reisverzekering van ABN Amro. Met deze verzekering betaal je alleen premie voor de dagen dat je daadwerkelijk op reis bent. Kies je voor deze verzekering, dan moet je wel elke keer voordat je op vakantie bent opnieuw een kortlopende reisverzekering aanvragen. Ook met deze verzekering kun je kiezen tussen Europa-dekking en Wereld-dekking. Ook kan je bij een kortlopende reisverzekering kiezen tussen standaard dekking en uitgebreide dekking. Kies je voor uitgebreide dekking, dan kun je ook extra wintersport en onderwaterdekking meeverzekeren.

Extra Dekking

Kies je voor een doorlopende reisverzekering bij ABN Amro, dan kun je kiezen uit de volgende extra dekkingen:

 • Dekking Geneeskundige kosten: met deze dekking worden alle geneeskundige kosten die je in het buitenland maakt volledig vergoed, inclusief medische nazorg die je eventueel nodig hebt in Nederland.
 • Dekking Annuleringskosten: kies je voor deze dekking, dan ben je verzekerd als je je reis onverhoopt moet annuleren. Dit kan het geval zijn als je bijvoorbeeld ernstig ziek wordt, werkloos wordt of een ongeluk krijgt. Je kunt kiezen voor dekking van €1500,- of €3000,- per persoon.
 • Dekking Pechhulp Europa: met deze dekking ben je 24/7 vergoed bij pech onderweg binnen Europa. Je krijgt de kosten vergoed voor vervangend vervoer, vervoer terug naar Nederland en reparatiekosten.
 • Verlengde Dekkingsduur: je bent standaard verzekerd voor maximaal 90 dagen aaneengesloten reizen. Ga je langer op reis, dan kun je met deze dekking de maximale reisduur verlengen tot 365 dagen aaneengesloten reizen.
 • Dekking Zakenreis: met deze dekking ben je ook verzekerd als je voor je werk reist, bijvoorbeeld om een zakenrelatie te bezoeken.
 • Dekking Wintersport: ga je vaak op wintersport, dan is het handig om voor deze extra dekking te kiezen. Met deze dekking ben je verzekerd voor ongevallen, schade aan je wintersportuitrusting maar ook voor ongebruikte vakantiedagen en vooruitbetaalde skilessen of skipas.

Annuleringsverzekering

Bij ABN Amro kun je apart een annuleringsverzekering afsluiten. Deze annuleringsverzekering moet je wel afsluiten binnen 7 dagen na het boeken van je reis. Je bent onder andere verzekerd voor annulering als je door een van de volgende redenen niet op reis kunt:

 • Je komt erachter dat je zwanger bent
 • Schade aan het vakantieverblijf
 • Een ongeval of ziekte
 • Onvrijwillige werkloosheid
 • Schade aan je (huur)woning

Ook als je vliegtuig meer dan 8 uur vertraging heeft heb je recht op een vergoeding. Er zijn ook een aantal situaties waarin je geen recht hebt op een vergoeding.

 • Als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies heeft afgegeven voor je bestemming
 • Als de gebeurtenis bij het boeken van de reis te voorzien was.
 • Als de touroperator failliet gaat.

Je kiest zelf voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. Dit kan tot €20.000,- per reis. Voor deze verzekering geldt geen eigen risico.

Wie zijn verzekerd?

Bij het afsluiten van je reisverzekering kun je kiezen wie er meeverzekerd zijn. Ben je student en woon je voor je studie op kamers? Check dan altijd even of je ouders niet een reisverzekering bij ABN Amro hebben afgesloten voordat je er zelf een afsluit. Als zij hun kinderen hebben meeverzekerd, dan ben jij ook verzekerd, ook als je alleen op vakantie gaat.

Wanneer ben je niet verzekerd?

Kies je voor de verzekering van ABN Amro, dan ben je niet verzekerd voor onder andere:

 • Schade door opzet
 • Schade onder invloed van alcohol, drugs of geneesmiddelen
 • Schade door een gevaarlijke sport
 • Schade tijdens zakelijke reizen als u dit niet heeft verzekerd
 • Medische kosten die niet noodzakelijk zijn

Raadpleeg voor de volledige lijst de polisvoorwaarden.

Hulp op reis

Heb je je reisverzekering afgesloten bij ABN Amro en heeft zich een verzekerde situatie voorgedaan op reis? Dan kun je je schade online melden. Betreft het een geval van spoed, omdat je bijvoorbeeld medische hulp of pechhulp nodig hebt, dan is er een telefonische dienst die 24/7 bereikbaar is.

Contact

Contactgegevens

Adres

Gustav Mahlerlaan 10, 1082 PP Amsterdam

Whatsapp

+3120 343 3121

Telefoon

0900 0024

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.