inshared logo

InShared Reisverzekering

InShared is onderdeel van de Achmea groep en is in 2009 opgericht. Je kunt bij InShared veel verschillende soorten verzekeringen afsluiten, en dus ook een reisverzekering. Wil je goed voorbereid op reis gaan, en je geen zorgen hoeven maken, dan kan de reisverzekering van InShared uitkomst bieden. Bij InShared kun je alleen terecht voor een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering afsluiten is hier niet mogelijk.

Naar InShared

Inshared reisverzekering pakketmodule 2024

Doorlopende reisverzekering

InShared biedt alleen een doorlopende reisverzekering aan, met twee soorten dekkingen. Ten eerste kan je kiezen voor dekking binnen Europa. Je bent dan verzekerd voor alle reizen binnen Europa. Hiernaast kun je ook kiezen voor werelddekking. Je bent dan overal ter wereld verzekerd. De basisdekking hiervoor is gelijk. Bijzonder aan InShared is ook dat wintersport en onderwatersport standaard is meeverzekerd in de basisverzekering. Met de doorlopende reisverzekering van InShared mag je maximaal 120 dagen aaneengesloten op reis zijn.

Met de basisdekking van Inshared ben je op vakantie verzekerd voor onder andere:

 • Schade aan je bagage, zoals je camera of sportuitrusting
 • Hulpverlening bij ziekte, ongevallen of overlijden tijdens de reis
 • Weekendjes weg met overnachting in Nederland
 • Wintersport en onderwatersport

Voor medische kosten en voor schade aan bagage geldt een eigen risico van €100,-. Ook zijn bij de doorlopende reisverzekering van InShared bepaalde spullen tot een maximum verzekerd.

Maximum verzekerd bedrag

Reisbagage

€2500,-

Hobby en sportuitrusting

€1250,-

Computer en camera

€1250,-

Sieraden en horloges

€250,-

Brillen, zonnebrillen en lenzen

€250,-

Te laat gearriveerde bagage

€125,-

Naar InShared

Voor het vaststellen van de waarde van je spullen maakt InShared gebruik van een afschrijvingslijst.

Wat is niet verzekerd?

Er zijn een aantal situaties die niet verzekerd worden door InShared. Met de doorlopende reisverzekering van InShared ben je niet verzekerd voor:

 • Schade die veroorzaakt is door het gebruik van alcohol of drugs
 • Schade op een bestemming die een negatief reisadvies heeft gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Schade veroorzaakt tijdens het uitoefenen van gevaarlijke sporten, zoals deltavliegen of parachutespringen
 • Schade aan mobiele elektronica

Extra Dekking

Of je nu voor dekking in Europa kiest of dekking wereldwijd, je kunt je doorlopende reisverzekering bij InShared aanvullen met extra dekking.

 • Extra Dekking Medische Kosten: Met deze dekking ben je verzekerd voor onverwachte medische kosten. Deze dekking van InShared is een aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering. Dit betekent dat InShared de kosten alleen vergoed als deze niet of onvoldoende worden vergoed door je Nederlandse zorgverzekering. Deze dekking vergoedt zowel geneeskundige als tandheelkundige kosten.
 • Extra Dekking Voertuighulp Europa: Met deze dekking ben je verzekerd voor het onverwacht uitvallen van je vervoermiddel tijdens je reis. Deze dekking geldt alleen voor Europa. Met deze extra dekking vergoedt InShared dan vervoer naar de bestemming of naar huis, reparatie, vervangend vervoer en eventuele extra kosten voor verblijf.
 • Extra Dekking Annulering: Met deze dekking ben je verzekerd als je een reis hebt geboekt en deze onverwacht moet annuleren. Als je je reis moet afbreken krijg je ook de ongebruikte reisdagen vergoed. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je eerder naar huis moet, maar ook als je in het ziekenhuis terecht komt en je reis dus niet kan afmaken. Ook als je reisgenoot eerder naar huis moet en jij daardoor ook je reis moet afbreken krijg je in veel gevallen een vergoeding.

Wie zijn verzekerd?

Als je een reisverzekering afsluit bij InShared kan je kiezen uit verschillende gezinssamenstellingen. Je kunt de verzekering afsluiten voor jezelf, jezelf en je partner, maar ook kinderen kunnen worden meeverzekerd. Dat geldt ook voor kinderen die voor hun studie uitwonend zijn, ook in het buitenland. Check als je student bent dus altijd even of je meeverzekerd bent bij je ouders.

InShared service

Heb je je reisverzekering afgesloten bij InShared en doet zich een verzekerde situatie voor op reis, dan kun je je schade melden op de website van InShared. Is de schade veroorzaakt door diefstal, dan dien je wel aangifte te doen. Heb je noodhulp nodig op reis, bijvoorbeeld voor medische hulp of autopech, dan kun je de Eurocross Alarmdienst bellen. Deze telefonische dienst is 24/7 bereikbaar.

Uniek aan InShared is hiernaast de jaarbeloning. InShared geeft klanten geld terug als er aan het einde van het jaar schadegeld over is. Houdt InShared dus in totaal 3% van alle premies over, dan krijg je 3% van je premie terug.

Contact

Met al je vragen over de reisverzekering kun je terecht bij InShared. Dit kan via de chat op de site van InShared of neem contact op via de volgende gegevens:

E-mail: contactformulier website Adres: Leusderend 56, 3832 RC Leusden

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.