OHRA logo

OHRA Reisverzekering

Bij Ohra kan je naast een inboedelverzekering, autoverzekering en zorgverzekering ook terecht voor een reisverzekering. Op reis kan er namelijk van alles gebeuren, er kunnen spullen gestolen worden en een ongeluk zit in een klein hoekje. Door een reisverzekering af te sluiten voorkom je dat je tijdens je vakantie voor vervelende verrassingen komt te staan. Ohra biedt verschillende soorten reisverzekeringen aan. Zo kun je kiezen welke het beste bij je past.

Naar OHRA

OHRA reisverzekering pakketmodule 2024

Doorlopende reisverzekering

Ohra biedt een doorlopende reisverzekering aan, al vanaf een paar euro per maand. Kies je voor deze verzekering, dan ben je gedurende alle dagen van het jaar verzekerd. Deze verzekering is voordelig als je vaak op vakantie gaat. Bij Ohra geldt dat als je 28 dagen per jaar op vakantie bent, de doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende. Wel is de duur van je langste vakantie bepalend voor de hoogte van je premie. Je kunt kiezen voor 45, 90, 180 of 365 aaneengesloten reisdagen. Hoe minder dagen, hoe lager je premie. Ook moet je bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kiezen voor Europadekking of Werelddekking. Hierbij geldt dat je voor wereldwijde dekking meer betaalt.

Bij Ohra kun je bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kiezen voor Basis-, Plus- of Topdekking. Voor het laatste betaal je het meeste premie, maar zijn de verzekerde bedragen dan ook hoger. Voor de meest gekozen Plus-dekking gelden de volgende verzekerde bedragen:

Dekking

Reisbagage

€2500,-

Hobby en Sport

€1250,-

Computer en Camera

€1250,-

Brillen en Sieraden

€375,-

Overige

€375,-

Naar OHRA

Er zijn een aantal situaties die niet verzekerd worden door Ohra. Dit is bijvoorbeeld het geval als het gaat om schade die door jou opzettelijk is veroorzaakt, en schade door extreme sporten.

Kortlopende reisverzekering

Als je niet vaak op vakantie gaat, dan biedt Ohra ook een kortlopende reisverzekering aan. Met deze verzekering betaal je alleen voor de dagen dat je daadwerkelijk op reis bent. Je bent al verzekerd vanaf €4,40 per week. Net als met een doorlopende reisverzekering, kun je kiezen voor Europa- of Werelddekking, en kies je voor een dekkingsniveau, wat de hoogte van je premie bepaalt. De verzekerde bedragen zijn hier hetzelfde als de hierboven genoemde bedragen bij de doorlopende reisverzekering. Ook moet je voor een kortlopende reisverzekering aangeven welk land je gaat bezoeken.

Extra Dekking

Bij zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering kan je bij Ohra kiezen voor extra dekking. Bij Ohra kun je je verzekering aanvullen met:

  • Wintersportdekking: met deze dekking zijn je dure skispullen verzekerd tegen schade of diefstal. Ook ben je verzekerd tegen eventuele ongevallen. Met deze dekking biedt Ohra ook een vergoeding voor de dagen dat je geen gebruik hebt kunnen maken van je skipas en skihuur na een ongeluk of ziekte.
  • Dekking hulpverlening auto en motor: ga je met de auto of motor naar het buitenland, dan is het handig om deze extra dekking te kiezen. Hiermee is je auto verzekerd voor pech of schade onderweg, én is je auto verzekerd tot 7 dagen voor je vertrek uit Nederland.
  • Dekking Geld: met deze dekking is je geld op reis verzekerd tegen diefstal of verlies voor maximaal €750,-.
  • Dekking Geneeskundige kosten: hiermee ben je verzekerd als je op reis in het ziekenhuis belandt. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet standaard alle medische kosten in het buitenland. Bij Ohra zijn je meereizende huisdieren met deze extra dekking ook meeverzekerd.
  • Ongevallendekking: met deze dekking krijg jij een vergoeding als je op reis een ongeval meemaakt waardoor je overlijdt of blijvend invalide wordt.

Annuleringsverzekering

Bij Ohra kun je apart een annuleringsverzekering afsluiten. Hiermee heb je in veel situaties recht op een vergoeding. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Jij of je reisgenoot wordt onverwacht ernstig ziek
  • Je vliegtuig heeft meer dan 8 uur vertraging
  • Je gaat scheiden, en was hiervan niet op de hoogte toen je boekte
  • Om medische redenen mag je een noodzakelijke inenting niet hebben
  • Je hond, kat of paard overlijdt of raakt levensbedreigend gewond of ziek binnen 14 dagen voor vertrek

Er zijn ook een aantal situaties waarin je geen recht hebt op een vergoeding. Bijvoorbeeld in gevallen van natuurgeweld zoals een vulkaanuitbarsting, een scheiding of ziekte die al bekend was toen je boekte of een terroristische aanslag.

Bij een doorlopende reisverzekering met extra dekking annulering is de maximale vergoeding van je reis €1500,-. Kost je reis meer, dan kun je boven op deze doorlopende verzekering een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten tot het bedrag dat je wilt verzekeren. Een kortlopende annuleringsverzekering is ook los af te sluiten. Deze verzekering kun je tot 2 weken na het boeken van je reis afsluiten.

Wie zijn verzekerd?

Bij het afsluiten van je reisverzekering kun je kiezen wie er meeverzekerd zijn. Ben je student en woon je voor je studie op kamers? Check dan altijd even of je ouders niet een reisverzekering bij Ohra hebben afgesloten voordat je er zelf een afsluit. Bij Ohra zijn studerende uitwonende kinderen namelijk meeverzekerd, als deel van het gezin.

Ohra Service op Reis

Heb je je reisverzekering afgesloten bij Ohra en doet zich een verzekerde situatie voor op reis, dan kun je je schade melden via Mijn Ohra of de Ohra App. De schademelding wordt binnen twee dagen behandeld. Heb je hulp nodig op reis, bijvoorbeeld voor het verliezen van een paspoort of autopech, dan kun je de Ohra Hulpdienst bellen. Deze telefonische dienst is 24/7 bereikbaar.

Informatie en contact
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 40000, 6803 GA Arnhem
Facebook Facebook.com/ohranl
Twitter @ohra

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.