Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
flight_takeoff Reisverzekering
 • print

  Pakketreizen

  Een pakketreis is een complete reis die wordt aangeboden door een reisorganisatie. Het pakket omvat in ieder geval het vervoer en de accomodatie. Als aanvulling daarop kun je vaak feestjes, excursies of een all-inclusive verblijf boeken. Ook zijn er reisgidsen op locatie aanwezig, waar je altijd terecht kunt voor advies over de bestemming, het boeken van excursies of voor hulp bij problemen.

  Bestemmingen

  Pakketreizen zijn voor allerlei soorten bestemmingen te boeken. Of het nou een strand- of wintersportvakantie is, binnen of buiten Europa. Er zijn vele mogelijkheden. Veel mensen kiezen voor een all-inclusive pakketreis voor zonvakanties waarbij er weinig rondgereisd wordt. Wanneer je een actieve vakantie wilt waarbij je niet zeker weet of je op een plek wilt blijven, kun je beter zelf de reis samenstellen.

  Verzorgde pakketten

  Aangezien het geheel verzorgde reizen zijn, ben je gebonden aan de door de reisorganisatie samengestelde pakketten. Dit houdt in dat je een beperkte keuze hebt qua bestemming in combinatie met accomodatie. Hoe eerder je boekt, hoe meer keuze je zal hebben. Voor deze reizen geldt ook vol = vol. Wanneer je specifieke eisen hebt is het dus verstandig om op tijd te boeken. Er zijn veel verschillende aanbieders van pakketreizen. Het is daarom verstandig om te bepalen wat voor reis je zoekt en op basis daarvan reisorganisaties te vergelijken.

  Boeken

  Je kunt een pakketreis tegenwoordig op verschillende manieren boeken. Naast een bezoek aan een traditioneel reisbureau zijn er ook veel mogelijkheden op internet te vinden. Wanneer je via internet boekt, moet je er wel op letten dat je een bevestiging van je boeking krijgt. Vaak staan bij het boeken de vertrektijden van het vliegtuig of de bus nog niet vast. Houdt dit daarom goed in de gaten.

  Aanbetaling

  Bij het boeken van een pakketreis moet je vaak een aanbetaling doen. Een reisbureau kan je hiertoe verplichten. Voordat je deze aanbetaling doet moet echter wel duidelijk zijn wat de totale reis gaat kosten. Wanneer een reisorganisatie failliet gaat ben je de aanbetaling kwijt, tenzij de organisatie een garantieregeling heeft of aangesloten is bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

  Annuleringsverzekering

  Wanneer je lang voordat je op vakantie gaat al een pakketreis boekt, kan het verstandig zijn een annuleringsverzekering te nemen. Een reisorganisaties mag bij annulering namelijk kosten in rekening brengen voor het reserveren en organiseren van de reis. Mocht je onverhoopt niet op vakantie kunnen, dan krijg je met een annuleringsverzekering een vergoeding voor de kosten. Mogelijk heb je al een annuleringsverzekering afgesloten bij je reisverzekering. Controleer dit daarom eerst. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan vaak tot een week na het boeken van de reis. Wacht daarom niet te lang met afsluiten.

  Tips bij het boeken

  Een aantal punten waar je bij het boeken van de vakantie extra op kunt letten zijn.

  • Controleer de betrouwbaarheid van reisorganisatie. Bekijk bijvoorbeeld klantenervaringen.
  • Bekijk hoeveel de aanbetaling is en binnen welke tijd je alles betaald moet hebben.
  • Zoek uit of er speciale voorwaarden aan de reis verbonden zijn, zoals visa en inentingen.

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s