Start studie

Heb je de middelbare school afgerond, dan begint er een spannende periode. Want wat ga je doen? Ga je studeren, werken of reizen? Voor veel jongeren is het niet eenvoudig om een keus te maken. Immers, je vervolgstudie bepaalt voor een groot gedeelte je toekomst en carrière. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over je vervolgstap en je goed te oriënteren.

Studie kiezen en inschrijven

Wanneer kun je het best beginnen met je oriënteren op de vervolgstudie? Welke hulpmiddelen zijn er allemaal voor het maken van een studiekeuze? En waar moet je allemaal aan denken als je de keus eenmaal hebt gemaakt? Bij het maken van een studiekeuze en de inschrijving komt best wat kijken. Lees hier waar je allemaal aan moet denken bij het maken van je studiekeuze.

Introductieweek

Voordat je studie van start gaat, hebben opleidingen een introductieweek. Hier leer je alvast toekomstig medestudenten kennen en de omgeving waar je straks les gaat krijgen. De meeste studenten vinden de introductieweek een spannende, maar ontzettend leuke tijd. Lees hier allerlei tips om alles uit je introductieweek te halen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.