Dé studentenverzekering specialist

Start studie

Heb je de middelbare school afgerond, dan begint er een spannende periode. Want wat ga je doen? Ga je studeren, werken of reizen? Voor veel jongeren is het niet eenvoudig om een keus te maken. Immers, je vervolgstudie bepaalt voor een groot gedeelte je toekomst en carrière. Het is dan ook belangrijk om goed na te denken over je vervolgstap en je goed te oriënteren.

Studie kiezen en inschrijven

Wanneer kun je het best beginnen met je oriënteren op de vervolgstudie? Welke hulpmiddelen zijn er allemaal voor het maken van een studiekeuze? En waar moet je allemaal aan denken als je de keus eenmaal hebt gemaakt? Bij het maken van een studiekeuze en de inschrijving komt best wat kijken. Lees hier waar je allemaal aan moet denken bij het maken van je studiekeuze.

Introductieweek

Voordat je studie van start gaat, hebben opleidingen een introductieweek. Hier leer je alvast toekomstig medestudenten kennen en de omgeving waar je straks les gaat krijgen. De meeste studenten vinden de introductieweek een spannende, maar ontzettend leuke tijd. Lees hier allerlei tips om alles uit je introductieweek te halen.

Vind je deze informatie nuttig?