Dé studentenverzekering specialist

Tips & Trucs

Voor veel jongeren is de studententijd een zorgeloze periode. Maar helaas loopt ook elke student tegen bepaalde problemen aan. Natuurlijk verschilt het per persoon waar ze tegenaan lopen, maar bepaalde zaken komen regelmatig voor. Hier vind je een aantal problemen waar studenten vaak mee te maken krijgen.

Tekenbeet

Ga je graag naar festivals in de zomer? Of ben je lid van de scouting? Dan is het verstandig om je regelmatig te laten controleren op tekenbeten. Voor iedereen die graag met blote voeten of benen door (hoog) gras loopt of van de natuur geniet, bestaat er een kans op tekenbeten. Dit hoeft niet ernstig of gevaarlijk te zijn, maar als de teek de ziekte van Lyme bij zich draagt, kan je er wel klachten door ontwikkelen. Lees hier wat dit precies inhoudt en hoe je kan voorkomen dat je last krijgt van tekenbeten.

Schurft

Geen enkele student wil het krijgen, maar helaas komt schurft regelmatig voor onder studenten. Vooral tijdens de ontgroening steekt het vaak de kop op. Maar ook in studentenhuizen waar de hygiene vaak niet al te best is, lopen jongeren een verhoogd risico op schurft. Hoe kun je het herkennen en hoe kun je voorkomen dat je schurft oploopt lees je hier.

Vind je deze informatie nuttig?