Tips & Trucs

Voor veel jongeren is de studententijd een zorgeloze periode. Maar helaas loopt ook elke student tegen bepaalde problemen aan. Natuurlijk verschilt het per persoon waar ze tegenaan lopen, maar bepaalde zaken komen regelmatig voor. Hier vind je een aantal problemen waar studenten vaak mee te maken krijgen.

Tekenbeet

Ga je graag naar festivals in de zomer? Of ben je lid van de scouting? Dan is het verstandig om je regelmatig te laten controleren op tekenbeten. Voor iedereen die graag met blote voeten of benen door (hoog) gras loopt of van de natuur geniet, bestaat er een kans op tekenbeten. Dit hoeft niet ernstig of gevaarlijk te zijn, maar als de teek de ziekte van Lyme bij zich draagt, kan je er wel klachten door ontwikkelen. Lees hier wat dit precies inhoudt en hoe je kan voorkomen dat je last krijgt van tekenbeten.

Schurft

Geen enkele student wil het krijgen, maar helaas komt schurft regelmatig voor onder studenten. Vooral tijdens de ontgroening steekt het vaak de kop op. Maar ook in studentenhuizen waar de hygiene vaak niet al te best is, lopen jongeren een verhoogd risico op schurft. Hoe kun je het herkennen en hoe kun je voorkomen dat je schurft oploopt lees je hier.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.