Studenten Uitvaartverzekering

Je hebt waarschijnlijk nog nooit aan een uitvaartverzekering gedacht. Je bent immers jong en je risico op overlijden ligt niet hoog. Toch kan het voordelig zijn om er een af te sluiten. Met een uitvaartverzekering zijn de kosten voor je uitvaart gedekt.

Uitvaartverzekering vergelijken & Afsluiten 2024

Vergelijk alle uitvaartverzekeringen met onze handige vergelijker op prijs, dekking en voorwaarden.
Binnen 2 minuten geregeld!

Uitvaartverzekering vergelijken

Wat is het?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een uitvaart, inclusief de diensten zoals de kist of urn, ceremonie, rouwkaarten, etc. Je nabestaanden komen zo niet voor onverwachte hoge kosten te staan. Studenten kunnen voordeliger een uitvaartverzekering afsluiten.
Wat is een uitvaartverzekering?

Vanwege de hoge leeftijdsverwachting en de lage leeftijd van studenten, is de maandelijkse premie relatief laag. En tot je achttiende ben je zelfs standaard gratis meeverzekerd bij je ouders. Hierdoor kan het verstandig zijn om toch alvast een uitvaartverzekering af te sluiten. Wist je dat zo’n 70% van de Nederlanders een uitvaartverzekering heeft afgesloten? Je zal dus zeker niet de enige student zijn die een uitvaartverzekering afsluit!
Wat kost een uitvaartverzekering?

Verschillende soorten verzekeringen

Afhankelijk van het type verzekering word je uitgekeerd in producten en diensten, een geldbedrag of beide. Je hebt keuze uit vier verschillende typen uitvaartverzekeringen:

  • Natura uitvaartverzekering;
  • Kapitaal uitvaartverzekering;
  • Combinatieverzekering;
  • Natura sommenverzekering.

Soorten uitvaartverzekering

Premie

De hoogte van de premie hangt af van je leeftijd, je gezondheid op het moment van afsluiten, de gewenste dekking en het type uitvaartverzekering dat je hebt gekozen. De premie wordt levenslang of tot een bepaalde leeftijd betaald. Hoe hoger de looptijd van je verzekering, hoe lager de premie zal uitvallen. Voor studenten zal dit beter in hun beperkte budget passen.

Verschil kosten begrafenis en crematie

De kosten van een begrafenis liggen gemiddeld zo’n 3000 euro hoger dan die van een crematie. Dit komt door de grafrechten die bij een begrafenis betrokken zijn. Deze verschillen veel per gemeente. Bij een crematie liggen de kosten over het algemeen gelijk. Je hebt dan niet met verschillende kosten per gemeente te maken. Hoeveel een uitvaart precies gaat kosten is afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Looptijd

Voor studenten is het voordeliger om een uitvaartverzekering met levenslange dekking af te sluiten vanwege hun jonge leeftijd. De levensverwachting in 2023 was 80,3 jaar voor mannen en 83,3 jaar voor vrouwen, terwijl studenten meestal tussen de 20 en 30 jaar oud zijn. Een verzekering van slechts 20 jaar dekt hen niet voldoende, aangezien ze gemiddeld nog zo’n 50 jaar te leven hebben.

Studenten uitvaartverzekering FAQ

Waarom zou ik als student een uitvaartverzekering afsluiten?
Uitvaartkosten kunnen hoog oplopen en als student heb je meestal niet genoeg geld opgespaard om dit te betalen. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, worden de kosten van je uitvaart gedekt. Ook hoeven je nabestaanden niet voor de onverwachte, hoge kosten op te draaien. De premiekosten voor studenten zijn relatief laag, waardoor het vaak nog binnen het budget past!
Zijn er uitvaartverzekeringen voor studenten?
Nee, er zijn geen uitvaartverzekeringen speciaal voor studenten. Vanwege de jonge leeftijd van studenten is de premie wel vaak vrij laag. Let op dat je tot je 18e nog gratis verzekerd bent met je ouders. Bij ASR ben je tot je 21ste met je ouders meeverzekerd tegen een kinderpremie en bij DELA zelfs tot je 25ste!
Welke uitvaartverzekering moet ik nemen als student?
Er zijn 4 typen uitvaartverzekeringen: 1) Natura uitvaartverzekering, 2) Kapitaal uitvaartverzekering, 3) Combinatieverzekering, 4) Natura sommenverzekering. De natura uitvaartverzekering wordt uitbetaald in goederen en diensten, terwijl de kapitaal uitvaartverzekering en natura sommenverzekering worden uitgekeerd in geld. De uitkering van de combinatieverzekering bestaat uit een deel goederen en diensten en een deel geld. Kies het type verzekering dat aansluit bij je voorkeuren. Lees hier meer over de soorten uitvaartverzekeringen.
Hoe lang moet ik premie betalen?
Dit verschilt per uitvaartverzekeraar. Bij de ene verzekeraar betaal je levenslang premie en bij de ander is de looptijd maximaal 30 jaar.
Betaal ik elke maand dezelfde premie?
Je betaalt tijdens een kalenderjaar dezelfde premie. De premie kan jaarlijks veranderen om de inflatie bij te houden, maar dit verschilt per uitvaartverzekeraar. De premie kan ook omhoog gaan wanneer je je verzekerde bedrag wil verhogen.
Studenten uitvaartverzekeringen vergelijken

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

  • 126,000+ Gebruikers / Jaar vinden de weg naar Studentenverzekering.nl
  • 17+ Jaar zijn wij specialist in studentenverzekeringen.
  • 42 Verzekeraars vergelijken wij met onze eigen vergelijkers.
  • Vindt de beste Studenten rechtsbijstandverzekeringRechtsbijstandverzekering vergelijken

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.rechtsbijstand.nl
  • www.verzekeraars.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:
Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.