Stappenplan uitvaartverzekering afsluiten

Bij het vergelijken van uitvaartverzekeringen en het afsluiten ervan, moet je rekening houden met een aantal punten. Om het overzichtelijker te maken, zetten we de punten op een rijtje voor je op deze pagina!

Type verzekering

Als eerste moet je bedenken wat voor type uitvaartverzekering je wilt afsluiten. Hoe de uitkering is vormgegeven verschilt namelijk per type. Er zijn vier typen uitvaartverzekeringen waar je uit kan kiezen. Bij de natura verzekering word je uitgekeerd in producten en diensten. Denk hierbij aan de kist, bloemen en rouwkaarten. De kapitaalverzekering keert de nabestaanden een geldbedrag uit om de uitvaart te bekostigen. De combinatieverzekering is een combinatie van de natura en kapitaalverzekering: één deel wordt uitgekeerd in goederen en diensten, en het andere deel in geld. Bij de natura sommenverzekering word je ook uitgekeerd in een geldbedrag. Het verschil met de kapitaalverzekering is dat je met een natura sommenverzekering verplicht bent om het uitgekeerde bedrag uit te geven om de uitvaart te regelen. Aan de kapitaalverzekering zit geen verplichting vast.

Dekking en uitvaartwensen

Ga na welke uitvaartkosten er gedekt worden, voor welke wensen je eventueel moet bijleggen en of wensen überhaupt gerealiseerd kunnen worden. Het is natuurlijk fijn als zoveel mogelijk van je persoonlijke wensen gedekt kunnen worden met je uitvaartverzekering.

Premie en looptijd

Premies verschillen per uitvaartverzekeraar, het is dus verstandig deze te vergelijken. Het is hier belangrijk om te letten op de premiehoogte in verhouding tot de geboden dekking. De looptijd van de uitvaartverzekering verschilt ook per verzekeraar. Bij sommige uitvaartverzekeraars betaal je levenslang premie en bij andere ben je “slechts” 30 jaar verzekerd.

Indexatie

Check of de verzekering geïndexeerd wordt. Dit houdt in dat je premie jaarlijks iets verhoogd wordt. Hierdoor stijgt de waarde van je uitvaartverzekering ook jaarlijks. Indexering is nodig omdat de uitvaartkosten elk jaar toenemen. Op deze manier blijft je uitvaartverzekering waardevast en hoeven je nabestaanden niet bang te zijn voor onverwachte kosten.

Flexibiliteit

Check of het mogelijk is om de verzekering tussentijds aan te passen als je wensen veranderen, of er andere omstandigheden zijn. Bijvoorbeeld, is het mogelijk om mijn verzekerde bedrag tussentijds te verhogen of verlagen?

Voorwaarden en uitsluitingen

Lees altijd nauwkeurig de polisvoorwaarden door. Hierin kan je namelijk precies (terug)vinden wat er wel en niet gedekt is met de verzekering.

Ervaringen en reviews van klanten

Zoek online naar reviews en ervaringen die klanten hebben gehad met de verzekeraar. Zijn klanten tevreden over de service en het deskundig advies van de verzekeraar? Is de prijs-kwaliteitverhouding redelijk en is de verzekeraar transparant? Dit zijn punten die je vaak terug kunt vinden in klantbeoordelingen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.