Dé studentenverzekering specialist

Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken is een online platform dat in 2008 is opgericht door het ministerie van Financiën, met als doel de financiële vaardigheden in Nederland te verbeteren. Partners uit verschillende sectoren, zoals de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties werken met dit initiatief samen om de Nederland financieel bewust en fit te maken. Dit doen zij door veel informatie te verstrekken op het gebied van verantwoord financieel gedrag. Zo wordt er informatie gedeeld over management van geld, financieel plannen en over het bewust beslissingen nemen ten aanzien van financiële producten. Op onderstaande pagina’s vind je meer informatie over geldzaken voor studenten. Je leest hier alle benodigde informatie met betrekking tot jouw financiën.

Naar de website van Wijzeringeldzaken.nl

18 jaar en dan?

Wanneer je 18 wordt, is dit een grote mijlpaal. Volgens de wet ben je dan eindelijk volwassen! Op het moment dat je 18 jaar wordt verandert er veel. Zo ben je vanaf dat moment bijvoorbeeld premieplichtig en moet je een zorgverzekering afsluiten. Het is belangrijk dat je een aantal financiële zaken regelt. Op deze pagina vind je alle informatie op een rij.

Op kamers

Voor veel studenten is de studententijd het moment om op eigen benen te gaan staan. Weg uit het ouderlijk huis en tijd voor een eigen stek! Bij deze grote stap komt een heleboel kijken. Op kamers gaan is meer dan een verhuizing regelen. Je moet aan allerlei zaken denken, zo moet je je misschien inschrijven bij een andere gemeente en zelf verzekeringen gaan afsluiten. Wij zetten op een rijtje waar je precies aan moet denken als je op kamers gaat.

Zorgtoeslag

Indien je woont of werkt in Nederland ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dit brengt maandelijks behoorlijk wat extra kosten met zich mee, zeker voor diegenen in de lagere inkomensgroepen zoals studenten bijvoorbeeld. De Nederlandse overheid heeft om deze reden de zorgtoeslag in het leven geroepen, een maandelijkse bijdrage in de kosten van je zorgverzekering. Wanneer heb je recht op zorgtoeslag? Hoe kan je het aanvragen en hoe hoog zal de bijdrage uitvallen?

Besparen op je zorgverzekering

Als student heb je maandelijks waarschijnlijk niet heel veel te besteden. Zorg daarom in ieder geval dat je niet te veel voor je zorgverzekering betaalt, zodat je maandelijks een extraatje overhoudt. Het is de kunst om je zorgverzekering zo af te stemmen op je persoonlijke situatie dat je premie niet te hoog is, maar dat je wel de nodige dekking ontvangt. In onderstaande artikel maken we je wegwijs in de manieren waarop je op je zorgverzekering kan besparen.

Bijbaan

Omdat het hebben van een leuke studententijd niet goedkoop is, hebben veel studenten een bijbaan naast hun studie. Gemiddeld werken studenten 13 uur per week en verdienen ze zo’n €508,- per maand. Dit geeft studenten vrijheid om leuke dingen te doen en zorgt ervoor dat je zelfvoorzienend bent. Wat houd je over aan een bijbaan?

Vind je deze informatie nuttig?