Veranderingen zorg in 2019

Ben je benieuwd of er wat gaat veranderen op het gebied van de zorgpremie en de zorgtoeslag in 2019? Houd dan deze pagina in de gaten. Op dit moment zijn de eerste veranderingen bekend gemaakt tijdens Prinsjesdag. 

Het eigen risico blijft gelijk in 2019

Het kabinet heeft afgelopen jaar al bekend gemaakt dat het eigen risico in 2019 gelijk blijft. Tijdens Prinsjesdag is dit bevestigd. Het eigen risico blijft dus ook komend jaar €385,-.

Eigen bijdrage 2019

De eigen bijdrage is voor 2019 gemaximeerd. Het bedrag hiervoor is vastgesteld op €250,-. De eigen bijdrage en het eigen risico zijn niet hetzelfde, kijk hier als je wil weten wat het verschil is.

Zorgpremie 2019 

Het kabinet verwacht dat de zorgpremie gaat stijgen, hoeveel dit is verschilt per verzekering en is aan de zorgverzekeraars. In november zullen de verzekeringsmaatschappijen hier meer over bekend maken. Geschat wordt dat de zorgpremie per maand zo’n €10,- gaat stijgen. 

Wijzigingen basisverzekering 2019

De inhoud van de basisverzekering gaat in 2019 op verschillende punten wijzigen. Zo gaat bijvoorbeeld hulp bij overgewicht worden vergoed. Zware paracetamol en voedingssupplementen gaan juist niet meer worden vergoed. Hiernaast zijn er meer wijzigingen, maar hier zul je als student waarschijnlijk niet mee te maken krijgen.  Denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van vergoeding van zittend ziekenvervoer.

Wat je nog meer moet weten

Als alle wijzigingen voor 2019 definitief bekend zijn, zullen wij dit natuurlijk op studentenverzekering.nl zetten. De plannen die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt, zijn nog niet definitief. Deze plannen moeten namelijk nog worden goedgekeurd door de Eerste en Tweede Kamer. Wanneer de veranderingen voor 2019 wel definitief bekend zijn gemaakt, kun je inschatten of overstappen naar een andere zorgverzekering voor 2019 een voordelige keuze gaat zijn.

Altijd de goedkoopste studentenverzekering?