Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
enhanced_encryption Zorgverzekering
 • print

  Independer

  Independer kan voor jou als student een erg handige website zijn om te raadplegen.
  De website biedt namelijk een hoop informatie en vergelijkingsmateriaal, wat fijn kan zijn als je nog niet zoveel ervaring hebt met het afsluiten van verzekeringen.
  Misschien is het wel de eerste keer sinds je uit huis bent en op kamers woont, dat je dergelijke zaken zelf gaat regelen.

  Op Independer vind je ook specifiek pagina’s die gericht zijn op ‘ de student’. Uitgelegd wordt bijvoorbeeld welke zorgverzekeringen handig zijn als je op kamers gaat, hoe een studentenwoning verzekerd moet worden, wat een collectieve zorgverzekering voor studenten inhoudt, wat er gebeurd op het gebied van zorgverzekeringen zodra je 18 jaar wordt en informatie over basis- en aanvullende zorgverzekeringen met tips waar je goed aan doet als student.

  Direct naar Independer

  Independer sinds 1999

  Independer N.V. is gevestigd in Hilversum en bestaat sinds 1999. Independer is een vergelijkingssite die tal van producten met elkaar vergelijkt. Zo worden financiële producten, energie en hypotheekadviseurs met elkaar vergeleken. Ook is Independer bekend om zijn vergelijkingen op het gebied van gezondheidsinstellingen zoals huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten en ziekenhuizen.

  Echter, met name op het gebied van verzekeringen is Independer een veel geraadpleegde website. Allerlei soorten verzekeringen worden vergeleken, waardoor je je flink kunt inlezen als je twijfelt waar je goed aan doet. Het betreft zorg- maar ook auto-, inboedel-, opstal-, aansprakelijkheids-, reis-, tandarts- en rechtsbijstandverzekeringen.

  De objectiviteit van Independer

  Vroeger was Independer onderdeel van zorgverzekeraar Achmea. Het was dan ook niet voor niks dat mensen in twijfel brachten in welke mate Independer wel objectief te werk ging.
  Om er voor te zorgen dat de objectiviteit van Independer te garanderen viel, werd een Raad van Toezicht aangesteld. Hier was het belangrijkste doel te garanderen dat het belang van de consument voorop gesteld bleef. De rol en taken die de Raad van Toezicht bezat, werden dan ook vastgelegd in een statuut. Doordat Independer uiteindelijk overgenomen is door de Persgroep, hoopt Independer nu dat er geen twijfels of discussies meer bestaan over hun objectiviteit.

  Independer draagt tevens het keurmerk Objectief Vergelijken, specifiek op basis van het vergelijken van zorgverzekeringen. Om dit keurmerk te verdienen, moet zij voldoen aan meerdere eisen. Hierbij wordt Independer o.a. getest op betrouwbare vergelijkingsresultaten, transparante dienstverlening en klantgerichte advisering.

  Hoe verdient Independer dan zijn geld?
  Independer verdient een eenmalige of doorlopende vergoeding, zodra je via hen een verzekering afsluit en doorklikt naar de website van de aanbieder. Echter, bij overlijdensrisicoverzekeringen en hypotheken wordt een vergoeding van de klant gevraagd, waarbij Independer niks van de verzekeraar of hypotheekverstrekker ontvangt.

  Overzicht creëren en slimme tools

  Naast het vergelijken van verzekeringen, kan Independer je ook op andere manieren helpen. Met de kennis die men in huis heeft kan Independer helpen overzicht te creëren in je huidige en/of toekomstige situatie. Wanneer dat duidelijk is, kun je vervolgens zelf je verzekeringen en andere financiële zaken regelen. Dit kunnen kleine- en grotere financiële zaken zijn, maar overzicht is een belangrijke basis waar je misschien nog moeite mee heb als je net op kamers woont.

  Ook kan er op de website gebruik worden gemaakt van slimme tools, zo kun je o.a. energie berekenen of de dagwaarde van je auto, als je die hebt. En als je je kamer op den duur ontgroeid… kun je hier ook je maximale hypotheek berekenen. Voor op dit moment vooral interessant voor jou: er bestaat een tool om een goed overzicht te creëren van wat je inkomen later zal gaan zijn.

  Ook vind je op de website van Independer de mogelijkheid om een vraag in te typen waardoor je snel een antwoord op je vraag kan vinden. Ook verschijnen er relevante onderwerpen / vragen waardoor je je verder kunt inlezen.

  Zorgverzekering vergelijken en/of afsluiten

  Wat betreft zorgverzekeringen, kun je op de website van Independer gemakkelijk het zoekveld invullen met je leeftijd, geslacht en postcode waarna meerdere zorgverzekeraars in beeld verschijnen die voor jou in aanmerking komen en welke vervolgens met elkaar vergeleken kunnen worden op basis van prijs en wensen.

  Als je van te voren al enigszins weet waar je naar op zoek bent, kun je dit ook aangeven in een uitgebreider zoekveld. Hier vul je bijvoorbeeld in wat je in gedachten hebt qua eigen risico, wil je gaan voor het standaardbedrag of deze ophogen? Door de vragen in te vullen kun je in enkele minuten een verzekering afsluiten.

  Voordelen voor jou als student

  Independer biedt o.a. een opzegservice, waarbij je oude verzekering automatisch wordt opgezegd. Independer werkt op snelle wijze, wat fijn kan zijn als je als student tot de snelle generatie behoort op digitaal gebied. Daarnaast biedt men hulp bij vragen en het creëren van overzicht, wat prettig is als je nog wat ervaring mist op het gebied van (zorg)verzekeringen afsluiten.

  Af en toe biedt Independer speciale acties aan, die interessant kunnen zijn als je een beetje op de kleintjes moet letten. Als je bijvoorbeeld nu een zorgverzekering via Independer afsluit, krijg je daar gratis een tandongevallen-verzekering bij. Dit omdat je tandartskosten na een ongeval (als student fiets en sport je waarschijnlijk veel) doorgaans niet vergoed krijgt. Let er wel op, dat dit alleen ongevallen betreft en dus je standaard tandartskosten hier niet onder vallen, daar heb je een speciale tandartsverzekering voor nodig.

  Informatie en contact
  AdresCelebeslaan 2
  Post1217 GV Hilversum
  Telefoon035-6265544
  Twitter@independer
  Direct naar Independer

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s