Dé studentenverzekering specialist

Keuzehulp

  • 1. Eigen risico
  • 2. Polis type
  • 3. Aanvullend
  • 4. Tandarts
  • 5. Ortho
  • 6. Betalen

Eigen risico kiezen?

Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen aan zorgkosten, voordat je een vergoeding ontvangt van de zorgverzekeraar. In 2022 is het (verplichte) eigen risico €385,-

Het eigen risico geldt alleen voor zorg uit de basiszorgverzekering.

Goed om te weten Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de zorgpremie.

Eigen risico

Om het studenten zo makkelijk mogelijk te maken om de beste studenten zorgverzekering te kiezen, hebben we een Keuzehulp ontwikkeld. Doormiddel van 6 stappen kan je snel zien welke opties het beste bij jouw passen. Je komt altijd uit in onze zorgvergelijker. Daar kan je de keuze nog aanpassen als dat nodig is.

Studenten zorgvergelijker

Je wilt een goede zorgverzekering kiezen maar weet niet waar te beginnen of je hebt geen zin of tijd om de keuzehulp in te vullen en je wilt toch een goede zorgverzekering? Gelukkig hebben wij speciaal voor jou vijf studenten zorgverzekeringen geselecteerd en op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar onder andere de polisvoorwaarden, klant ervaringen en natuurlijk een zo laag mogelijke zorgpremie. Ben je benieuwd welke zorgverzekeringen in onze Studenten Zorgvergelijker staan?

Waar moet je op letten?

Als je zelf een zorgverzekering wilt zoeken die bij jouw wensen aansluit, maar niet weet waar je precies op moet letten, dan ben je op de juiste pagina. Hieronder staan tips over welke zaken belangrijk zijn bij het kiezen van een zorgverzekering en wat zorgverzekeringen van elkaar onderscheidt.

Tip: Alle basiszorgverzekeringen hebben de zelfde dekking. Alleen de aanvullende pakketten zijn verschillend.

  • – Prijs van de zorgverzekering
  • – Soort polis
  • – Kwaliteit zorgverzekeraar

Prijs van de zorgverzekering

De hoogte van de prijs, oftewel de premie, van de zorgverzekering hangt van enkele zaken af. Het eigen risico bepaalt voor een groot deel de hoogte van de premie. Het eigen risico is het bedrag dat je per jaar zelf aan je zorgkosten moet betalen voordat je zorgverzekeraar je zorgkosten gaat betalen. Dit bedrag wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld en ligt voor 2023 op €385,-. Zorgverzekeraars bieden je echter de keuze om dit eigen risico te verhogen in ruil voor dat ze je premie verlagen. Dit zou een goede keuze kunnen zijn als je weet dat je toch nauwelijks zorg gebruikt maar je dient dan wel wat geldreserves (in ieder geval ter hoogte van het eigen risico) te hebben voor het geval je toch zorg nodig hebt. Lees meer over het eigen risico.

De kwaliteit van de zorgverzekeraar bepaalt voor een deel de prijs van je premie. Hoe beter de kwaliteit van de verzekeraar, hoe meer premie je zult betalen. Wat de verschillen in kwaliteit veroorzaakt kan je hieronder lezen onder ‘Kwaliteit zorgverzekeraar’. Ook wordt de prijs van je premie bepaald door de soort polis die je kiest. Zo is een restitutiepolis meestal duurder dan een naturapolis. Wat dit inhoudt kan je hieronder lezen bij ‘Soort polis’.

Soort polis

Zoals je hierboven hebt gelezen maakt de keuze tussen een natura- of restitutiepolis uit voor de hoogte van je premie. Bij een naturapolis vergoedt de zorgverzekeraar alleen de zorgkosten van zorg die je bij gecontracteerde zorgaanbieders ontvangt. Je bent dus niet volledig vrij in je keuze betreft zorgaanbieders. Het voordeel is dat je zorgaanbieder de rekening rechtstreeks naar jouw verzekeraar stuurt. En doordat de verzekeraar contracten heeft met zorgaanbieders is die zorg goedkoper en daardoor je premie lager.

Bij een restitutiepolis heeft de zorgverzekeraar geen contracten met zorgaanbieders en ben je dus vrij om naar elke zorgaanbieder te gaan. De rekening van de zorgkosten krijg je dan zelf van je zorgaanbieder. Deze rekening kan je vervolgens declareren bij je zorgverzekeraar. Je premie zal wat hoger zijn maar je kan dus wel naar de zorgaanbieder van jouw keuze gaan.

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken?

Kwaliteit zorgverzekeraar

De kwaliteit van zorgverzekeraars kan flink variëren. Om er achter te komen of een zorgverzekeraar goed en betrouwbaar is kan je eens rondvragen bij familie en vrienden of ze positieve of juist negatieve ervaringen hebben met zorgverzekeringen. Ook kan je zoeken op het internet; op forums staan vaak veel ‘recensies’. Zaken die belangrijk zijn voor de kwaliteit zijn onder andere: telefonische bereikbaarheid, klantvriendelijkheid, declaratieafhandeling en mogelijkheden tot indienen declaraties (post, online en/of app).