Dé studentenverzekering specialist

PNOzorg

PNOzorg gaat per 2023 verder onder de naam ONVZ

PNO, een verzekeraar die al ruim 60 jaar actief is, biedt zorgverzekeringen op maat aan. Specifiek startte PNO met een focus op mensen in de creatieve- en mediasector, tegenwoordig is dat wel anders en spreken zij een gevarieerd publiek aan. Om de zorgverzekering in zijn huidige vorm aan te kunnen bieden heeft PNOzorg de handen ineen geslagen met ONVZ. Bij PNOzorg heb je de keuze uit één type basisverzekering en een veelheid aan aanvullende verzekeringen.

Zorgverzekeraar PNOZorg

Zorgverzekeraar PNOZorg zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie
2023
2022 € 134,50
2021 € 134,50
2020 € 133,00
2019 € 129,98
2018 € 112,24
2017 € 109,94
2016 € 101,15
2015 € 96,60
2014 € 91,54
2013 € 100,74
2012 € 109,50
2011 € 107,00

* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Plus- en minpunten

add_circle_outline Volledige vrije zorgkeuze
add_circle_outline Ruime keuze uit 5 aanvullende- en 4 tandartsverzekeringen
add_circle_outline Het eigen risico kan gespreid worden betaald
add_circle_outline Eenvoudig online of via de app declareren
add_circle_outline 2% korting op de jaarpremie bij jaarbetaling

remove_circle_outline Geen keuze uit budget/naturapolis met lagere premie.

Restitutiepolis

Je kan bij een dergelijke polis zelf kiezen naar welke zorgverlener je gaat. In het basispakket tref je onder meer huisartsenzorg, een vergoeding voor medicijnen en een vergoeding voor ziekenhuisverblijf aan. Het eigen risico mag je zelf bepalen bij PNO tot een maximum van €885. Hoe hoger het eigen risico des te lager de maandelijkse premie wordt. Maar mocht je onverhoopt toch zorg nodig hebben dan betaal je de eerste €885 euro wel zelf.

PNOzorg aanvullende verzekeringen

PNO zorg biedt vijf verschillende aanvullende verzekeringen aan. Het is belangrijk om zelf een inschatting te maken van de hoeveelheid zorg die je nodig denkt te hebben. De basisverzekering biedt voor een hoop aanvullende zaken namelijk geen vergoeding. In onderstaande tabel kun je een overzicht vinden van aanvullende dekkingen die je naast de basisverzekering kan afsluiten.

PNOzorg tandartsverzekering

In deze aanvullende verzekeringen zit overigens geen tandartsdekking. Daarvoor kun je kiezen uit één van de tandartsverzekeringen van PNOzorg. De basisverzekering vergoed slechts zeer beperkt bepaalde tandartskosten. Voor een vergoeding van tandartskosten ben je over het algemeen dus aangewezen op een aanvullende tandartsverzekering. Maak, alvorens je voor een pakket kiest, voor jezelf een inschatting van de tandartszorg die je dit jaar nodig denkt te hebben.  

Speciale acties/promoties voor studenten

Op dit moment zijn er geen speciale acties of promoties bij PNOzorg bekend.

Extra services

Bij PNOzorg kan je aanspraak maken op een persoonlijk zorgconsult, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, die je begeleidt in je zorgtraject. Ook PNO gaat met de tijd mee en heeft een declaratie app waarmee je een factuur kunt uploaden en het declaratieproces kan volgen.

Inloggen bij PNOzorg

Wil je inloggen bij PNOzorg? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij PNOzorg.

Collectiviteitskorting voor studenten

Bij PNOzorg kun je altijd een collectiviteitskorting krijgen. Je ontvangt standaard een collectiviteitskorting op de basisverzekering.

Daarnaast kan je korting op een aanvullende verzekering krijgen. Ook op de tandartsverzekering!

Bijzonderheden

Aan de hand van je online account op Mijn PNO kan je al je zorgzaken raadplegen en naar wens wijzigen. Ook kan je eenvoudig declaraties indienen, online of via de PNOzorg app. Indien je medische vragen hebt over bepaalde ziekten of aandoeningen kan je via de PNO Zorgconsulent advies krijgen. De zorgconsult kan je bovendien helpen bij de aanvraag van een gezondheidscheck en informatie geven over gezonde voeding, levensstijl en beweging. Aan de hand van de zorgzoeker op de website kan je eenvoudig een zorgverlener in de buurt opzoeken. PNO biedt bovendien extra ondersteuning bij wachtlijstbemiddeling en het aanvragen van een second opinion.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar PNOzorg van 4 klanten een gemiddelde beoordeling van een 8.6

PNOzorg logo

Contactgegevens PNOzorg
E-mail Contactformulier website
Post Postbus 458, 3990 GG Houten
Facebook Facebook.com/PNOzorg.nl/
Twitter @pnozorg

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken? Vergelijk op eigen risico, keuze vrijheid en alle aanvullende zorgverzekeringen. Check hier onze Studenten Zorgvergelijker

Vind je deze informatie nuttig?