Dé studentenverzekering specialist

Pro Life

Pro Life kenmerkt zich als een zorgverzekeraar die zowel met zijn basis- als aanvullende zorgverzekeringen aansluit bij een christelijke levensovertuiging. Als (christelijke) student kan het fijn zijn om te weten dat je bij deze zorgverzekeraar dus bewuste keuzes kunt maken die goed overeenkomen met waar jij in het dagelijks leven voor staat. Pro Life kan je ook specifiek helpen bij het vinden van de juiste zorg. Zorg die bij jou past als christelijke student, zo kan Pro Life bijvoorbeeld mee helpen zoeken naar een christelijke therapeut of zorgverlener.

Echter, je kunt ook uit algemeen oogpunt besluiten je zorgverzekering af te sluiten bij Pro Life. Deze zorgverzekeraar biedt namelijk zorg bij zowel algemene- als christelijke zorgverleners. Eerder werkte Pro Life met uitsluitingen van vormen van zorg die niet passen bij de christelijke visie. Vanaf 2023 zit alle zorg die standaard via een basisverzekering wordt aangeboden, ook in de basisverzekering van Pro Life.

Alle zorgverzekeringen van Pro Life


Direct naar Pro Life

Zorgverzekeraar Pro Life

Zorgverzekeraar Pro Life zorgpremie overzicht
Jaar Restitutie Natura Budget
2023 € – € 137,95 € 131,95
2022 € – € 124,90 € 117,30
2021 € – € 128,45 € 120,95
2020 € – € 125,45 € 115,95
2019 € 133,75 € 126,95 € 114,95
2018 € 123,75 € 119,45 € 105,95
2017 € 121,75 € 117,45 € –
2016 € 113,25 € 109,45 € –
2015 € 106,25 € 102,45 € –

* Bovenstaande zorgpremies zijn op basis van het verplicht eigen risico.

Pro Life basiszorgverzekering

Met een basisverzekering ben je in ieder geval verzekerd van de belangrijkste zorg, zoals huisartsen- en ziekenhuiszorg, vervoer, psychologische hulp, verloskundige zorg, kraamzorg en ook de meeste medicijnen (uitgezonderd van een eventuele eigen bijdrage).

Pro Life biedt twee basisverzekeringen. Het verschil tussen deze twee zit hem niet in de vergoedingen, maar in het aantal ziekenhuizen en zorgverleners waarbij sprake is van 100% vergoeding.

Het gaat om de volgende twee basisverzekeringen:

 • De Principe Polis Budget – naturapolis met selectieve contractering:
  Dit is de goedkoopste variant. Zorg wordt vergoed bij een (let op) beperkt aantal ziekenhuizen en zorgverleners die onder contract staan bij Pro Life.
  Maak je hier gebruik van, dan is er wel sprake van 100% vergoeding.
  -Neem je zorg af bij zorgverleners die niet onder contract staan en bij niet geselecteerde ziekenhuizen, dan betreft de vergoeding 75% van het gemiddelde tarief waarvoor Pro Life zorg heeft ingekocht (bij gecontracteerde zorgverleners).
 • De Principe Polis – naturapolis.
  Dit is de meest gekozen variant.
  Hierbij is geen sprake van selectieve contractering.
  De vergoedingen zijn hetzelfde: voor zorg die je afneemt bij onder contract staande ziekenhuizen en zorgverleners geldt 100% vergoeding en voor zorgverleners zonder contract geldt 75% vergoeding van het gemiddelde tarief waarvoor Pro Life de zorg heeft ingekocht (bij gecontracteerde zorgverleners).

Op de basisverzekeringen van Pro Life geldt geen medische selectie.

Zorg uitgesloten van vergoeding, vanuit de basisverzekering

Eerder kon je al lezen dat Pro Life bepaalde medische activiteiten niet vergoed, omdat ze het leven van een mens ingrijpend kunnen veranderen omdat dit niet in overeenstemming is met de christelijke visie. Vanuit de basisverzekering kun je denken aan de volgende zaken die dan niet vergoed worden door Pro Life:

 • Abortus (met uitzondering van een abortus die uitgevoerd moet worden wanneer de moeder in gevaar is).
 • Euthanasie
 • In-vitrofertilisatie, beter bekend als IVF: een behandeling waarbij geslachtscellen gebruikt worden die niet van de wettelijke partner zijn.
 • Kunstmatige inseminatie met sperma van een donor.
 • Hormoonbehandelingen en geslacht veranderende ingrepen bij transseksualiteit.
 • Anticonceptiemiddelen die een mogelijke abortieve werking zouden kunnen hebben.
 • Genetische onderzoeken die tot gevolg het doden van de ongeboren vrucht kunnen hebben.

Aanvullende verzekeringen

Een aanvullende verzekering kan interessant zijn als je bijvoorbeeld extra fysiotherapie behandelingen nodig heb of omdat je een beugel draagt (orthodontie) of buitenlanddekking wil.

De aanvullende verzekeringen hebben ieder een eigen naam: een small-, medium, large en extra largepolis met per stapje hoger, meer dekking.

Ook bij de aanvullende verzekeringen is rekening gehouden met christelijke zorg. Denk daarbij aan: verblijf in christelijke herstellingsoorden in het geval van psychosomatische klachten, psychosociale hulp of relatietherapie door een christelijke behandelaar, natuurlijke vruchtbaarheidsmethoden enz.

Uit christelijk oogpunt wordt bepaalde zorg vanuit de aanvullende verzekering niet vergoed, denk hierbij aan:

 • Antroposofische geneesmiddelen.
 • Alternatieve geneeswijze en therapieën.
 • Cosmetische/plastische chirurgie die zonder medische indicatie worden uitgevoerd (hierop uitgezonderd is correctie van de oogstand).
 • Anticonceptiemiddelen met een mogelijke abortieve werking zoals de morning after pil of een koperhoudend spiraaltje.

Tandartsverzekering

Ook is het mogelijk aanvullend een tandartsverzekering af te sluiten. Zo kun je kiezen uit een tandsmall- of tandmedium variant, afhankelijk van of je vaak graatjes hebt en/of vaak een bezoek aan de tandarts brengt. In het geval van een heel slecht gebit, kun je kiezen voor de tandlarge variant.

Op een tandartsverzekering geldt wel medische selectie. Wacht dus niet met het afsluiten van deze verzekering, tot je hoge kosten verwacht.

Overstappen

Ben je nog meeverzekerd bij je ouders, dan kun je direct overstappen naar een verzekering bij Pro Life. Heb je al wel je eigen verzekering, dan moet je voor het overstappen wachten tot 1 januari.

Welke voordelen heb je als student als je een verzekering afsluit bij Pro Life?

Pro Life biedt aantrekkelijke kortingen voor jongere en studenten.
Zo krijg je een bepaald percentage korting op je basisverzekering en korting op aanvullende (tandarts)verzekeringen. Deze kortingen kunnen je veel schelen in je maandelijkse premie.

Daarnaast heeft Pro Life ook andere voordelen als je een aanvullende verzekering bij hen afsluit. Zo kun je met korting (zonne)brillen en contactlenzen aanschaffen.

Pro Life app

Met de app van Pro Life is het gemakkelijk om je berichten en rekeningen in 1 oogopslag te bekijken. Zorgkosten van familieleden zijn ook gemakkelijk in te zien en rekeningen sturen gaat op deze wijze ook snel.

Geboorteservice

Als je als jonge ouder, je eerste kindje verwacht kun je gebruik maken van de geboorteservice van Pro Life. Hierbij wordt een persoonlijke Zorgcoach ingeschakeld die je helpt de juiste zorg te vinden. Denk hierbij aan ziekenhuisvergelijking, wachtlijstbemiddeling en zorgbemiddeling als het gaat om christelijke zorg en bijvoorbeeld ook christelijk verantwoorde IVF. De zorgcoach kan je ook uitleggen welke vergoedingen er zijn op het gebied van zwangerschap en bij borstvoeding of je helpen bij het aanvragen van een kraampakket of bij het vinden van een echografisch centrum of verloskundige.

Inloggen bij Pro Life

Wil je inloggen bij Pro Life? Hier vind je de link waarmee klanten kunnen inloggen op hun persoonlijke omgeving bij Pro Life.

Op de website van Patiëntenfederatie Nederland – ZorgkaartNederland.nl – krijgt zorgverzekeraar Pro Life van 19 klanten een gemiddelde beoordeling van een 9.5

Prolife logo

Contactgegevens
Telefoon 033 422 81 88
Post Postbus 70001, 3000 KB Rotterdam
Facebook https://nl-nl.facebook.com/prolifezorgverzekeringen
Twitter #prolifezorg
Direct naar Pro Life

Alle studenten zorgverzekeringen vergelijken? Vergelijk op eigen risico en keuze vrijheid en alle aanvullende zorgverzekeringen. Check hier onze Studenten Zorgvergelijker

Vind je deze informatie nuttig?