Zorgverzekering Inboedelverzekering All-in-1 pakket Actueel
enhanced_encryption Zorgverzekering
 • print

  Veranderingen zorg in 2019

  Vanaf half november tot eind januari kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Voorafgaand aan en tijdens dit overstapseizoen is het dan ook extra van belang om je huidige zorgverzekeraar eens goed te bekijken. De kans bestaat dat de veranderingen in de zorg, welke bekendgemaakt zijn op Prinsjesdag, voor jou de aanleiding zijn om over te stappen. Of misschien was je al niet helemaal tevreden en zoek je een andere dekking of een lagere premie? Hieronder hebben we de veranderingen binnen de zorg op een rijtje gezet.

  Het eigen risico en de eigen bijdrage

  Het kabinet heeft afgelopen jaar al bekend gemaakt dat het eigen risico in 2019 gelijk blijft. Tijdens Prinsjesdag is dit bevestigd. Het eigen risico blijft in 2019 dus ook €385,-. De eigen bijdrage is voor 2019 gemaximeerd. Het bedrag hiervoor is vastgesteld op €250,-. De eigen bijdrage en het eigen risico zijn niet hetzelfde, kijk hier als je wil weten wat het verschil is.

  Zorgpremie 2019

  overzicht kun je zien wat de beste premie is voor jouw situatie. 

  Verhoogde zorgtoeslag in 2019

  De financiële tegemoetkoming van de overheid om de zorgpremie (gedeeltelijk) te kunnen betalen, wordt zorgtoeslag genoemd. Of en hoeveel zorgtoeslag je als student kunt ontvangen, is afhankelijk van verschillende factoren. Ben je een alleenstaande student zonder toeslagpartner? Dan kun je in 2019 ongeveer €5,- per maand (€60,- per jaar) extra aan zorgtoeslag ontvangen. Je kunt hier meer lezen over de zorgtoeslag.

  Wijzigingen basisverzekering 2019

  De inhoud van de basisverzekering is in 2019 op verschillende punten gewijzigd. Zo wordt nu bijvoorbeeld hulp bij overgewicht vergoed. Zware paracetamol en voedingssupplementen worden juist niet meer vergoed. Hiernaast zijn er meer wijzigingen, maar hier zul je als student waarschijnlijk niet mee te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de uitbreiding van vergoeding van zittend ziekenvervoer.

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s