Zorgverzekering Inboedelverzekering Actueel
enhanced_encryption Zorgverzekering
 • share Deel deze pagina

  print

  Veranderingen zorg in 2020

  Nog lang niet alle veranderingen voor 2020 zijn bekend, het grootste nieuws is na Prinsjesdag te verwachten. Wel is al bekend dat er flink in de collectiviteitskortingen gesneden gaat worden. Deze worden nu namelijk als een wassen neus gezien. Het plan is om de collectieven terug te schroeven naar een korting van maximaal 5%. Dit plan moet nog wel worden goedgekeurd door de Eerst Kamer. Hieronder hebben we alle andere veranderingen die al bekend zijn voor 2020 op een rijtje gezet.

  Het eigen risico en de eigen bijdrage

  Het kabinet heeft al bekend gemaakt dat het eigen risico ook in 2020 gelijk zal blijven. Tijdens Prinsjesdag zal blijken of ze woord houden, maar naar alle verwachting blijft het eigen risico in 2020 dus €385,-. Over de eigen bijdrage voor 2020 is nog niks bekend. In 2019 werd deze vastgesteld op €250,-, waarschijnlijk blijft dit ongeveer hetzelfde bedrag. Weet je niet wat het verschil is tussen de eigen bijdrage en het eigen risico? Klik dan hier voor uitleg over de eigen bijdrage.

  Zorgpremie 2020 

  De zorgpremies voor 2020 zijn nog niet bekend, wel wordt er verwacht dat de premie weer gaat stijgen. Op Prinsjesdag wordt hier meer over bekend gemaakt.  Vorig jaar werd geschat dat de zorgpremie per maand zo’n €10,- zou stijgen, dit bleek uiteindelijk mee te vallen. Toch zit niemand op een verhoging te wachten, de zorgpremie is al een flinke hap uit het maandbudget van elke student.

  Verhoogde zorgtoeslag in 2020?

  De financiële tegemoetkoming van de overheid om de zorgpremie (gedeeltelijk) te kunnen betalen, wordt zorgtoeslag genoemd. Of en hoeveel zorgtoeslag je als student kunt ontvangen, is afhankelijk van verschillende factoren. Momenteel is nog niet bekend hoe hoog de zorgtoeslag voor 2020 zal zijn. Zodra dit wel bekend is, kun je in onze zorgtoeslagtool berekenen op hoeveel jij recht hebt.

  Wijzigingen basisverzekering 2020

  De inhoud van de basisverzekering zal in 2020 op verschillende punten wijzigen. Nog lang niet alle veranderingen voor het komende jaar zijn bekend, maar een aantal ook wel. Zo zullen er naar verwachting meer medicijnen worden vergoed en zal ook de zorg voor gehandicapten ruimer worden vergoed. Daarnaast is al bekend dat de logeervergoeding bij een aaneengesloten behandeling zonder opname wordt verhoogd naar €75,- per nacht.

  Vind je deze informatie nuttig?

  Pagina’s