Wijzig je voorkeur

Peildatum voor premieberekening is 02-06-2023

Vergelijk alle aansprakelijkheidsverzekeringen 2023

Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten vergelijken

Ben je student en op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering? Met onze vergelijker kun je aansprakelijkheidsverzekeringen eenvoudig vergelijken! Op basis van jouw voorkeuren en wensen stellen we een top 5 van verzekeringen samen. Je kunt de gewenste dekking en het eigen risico kiezen en aangeven of je geïnteresseerd bent in een speciaal studenten verzekeringspakket. Zo’n pakket bevat naast de aansprakelijkheidsverzekering ook andere belangrijke verzekeringen, zoals een inboedelverzekering en/of buitenshuisverzekering.

Eigen risico aansprakelijkheidsverzekering

Bij veel aansprakelijkheidsverzekeringen geldt er een verplicht eigen risico. Dit betekent dat bij schade eerst een klein bedrag voor eigen rekening komt voordat de verzekering de rest vergoedt. Het eigen risico ligt meestal rond de €100,-. Niet alle verzekeraars hanteren een eigen risico. Als je in onze vergelijker aangeeft dat je geen eigen risico wilt, worden de verzekeraars die dit hanteren eruit gefilterd. Let op: als je wel voor een eigen risico kiest, is de premie vaak lager.

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Veel aansprakelijkheidsverzekeraars voor studenten bieden een vergelijkbare dekking. De basisdekking van de meeste verzekeringen ligt rond €1.500.000,- en kan bij sommige verzekeraars worden uitgebreid tot €2.500.000,-. Het is belangrijk om te controleren of je verzekerd bent voor alle situaties waarvoor je de verzekering afsluit, zoals sport- en spelactiviteiten of vrijwilligerswerk.

Aansprakelijkheidsverzekering in een studentenpakket

Als je het vervelend vindt om alle belangrijke studentenverzekeringen afzonderlijk te moeten vergelijken en afsluiten, is een studenten voordeelpakket misschien iets voor jou! Hiermee kun je met één pakket eenvoudig een inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en buitenshuisverzekering afsluiten. Het pakket kan eventueel nog worden uitgebreid met andere verzekeringen, zoals een rechtsbijstandverzekering of ongevallenverzekering. Omdat verzekeraars de verschillende verzekeringen in een studentenpakket goedkoper kunnen aanbieden, bespaar je hiermee tijd én geld!