Studenten inboedelverzekering

Woon je op kamers in Groningen, Utrecht, Leiden of een andere leuke studentenstad in Nederland? Dan is het belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Een inboedelverzekering is bedoeld om je te verzekeren tegen die schade die je inboedel op kan lopen. Een brand of wateroverlast kun je nooit uitsluiten. Met de inboedelverzekering hoef je niet zelf voor de kosten op te draaien.

Studentenvoordeelpakket

Naast een inboedelverzekeringen zijn er een aantal andere belangrijke verzekeringen waar je aan dient te denken op het moment dat je uit huis gaat. Om deze reden hebben een aantal verzekeraars, om studenten een hoop regel- en vergelijkwerk uit handen te nemen, speciale studentenpakketten in het leven geroepen. Deze pakketten bevatten de belangrijkste dekkingen voor de uitwonende student en kunnen naar wens worden uitgebreid.

Dekkingen

Uiteraard ga je er niet vanuit dat er in je huis brand uitbreekt of dat er in Nederland een wateroverstroming plaatsvindt. Toch kan het gebeuren en dan komt een inboedelverzekering goed van pas. Er zijn verschillende dekkingen die je af kunt sluiten wanneer het gaat om je inboedel.

Basisdekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen bliksem, brand en waterschade. Tevens wordt er een bedrag uitgekeerd bij vandalisme en roof. Dit is echter niet het volledige bedrag. Lees goed de verzekeringspolis voor de precieze voorwaarden.

Uitgebreide dekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen alles waar je ook tegen verzekerd bent met de basisdekking. De uitgebreide dekking wordt daarnaast nog verder aangevuld met vergoedingen voor schade ontstaan door schroeien of smelten, diefstal van tuinmeubels en tuingereedschap, stroomuitval in vriezer of koelkast en het opsporen van een lek aan waterleidingen.

All risk dekking

Met deze dekking ben je verzekerd tegen alle zaken die bij de basisdekking en uitgebreide dekking zijn genoemd. Daarnaast ben je nog verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen die van buitenaf komen, zoals: oorlog, terrorisme, natuurrampen e.d.

Eigen risico

Ook voor de inboedelverzekering geldt een eigen risico. Een eigen risico is een vast bedrag dat je zelf betaalt mocht er schade aan je inboedel ontstaan. De hoogte van dit bedrag hangt van verschillende factoren af en wordt vastgesteld voordat je de verzekering afsluit.

Veiligheid studentenhuis

Het is belangrijk dat je studentenhuis goed beveiligd is. Wanneer inbrekers een open deurbeleid opmerken is het vrij gemakkelijk om op tijden wanneer er niemand thuis is in te breken en spullen mee te nemen en schade aan te richten. Daarnaast zijn er landelijke veiligheidsregels waar ieder studentenhuis zich aan moet houden. Check welke veiligheidsmaatregelen je kan nemen op veiligheid studentenhuizen.

Verzekerde som

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit leg je een verzekerde som vast. De verzekerde som is het bedrag waarvoor je jouw spullen wilt verzekeren. Bij schade krijg je dan maximaal dit bedrag uitgekeerd. De hoogte van je verzekerde som is daarnaast van invloed op de hoogte van je maandelijkse premie.

Je inboedelverzekering stopzetten

Meestal sluit je een inboedelverzekering af voor een jaar. Wanneer je daarna de verzekering wilt opzeggen moet je altijd rekening houden met een opzegtermijn van ongeveer een maand. Je verzekeraar is verplicht om je op de hoogte te houden van veranderingen in de polis en automatische verlenging van je contract. De specifieke voorwaarden vind je bij opzeggen inboedelverzekering.

Vind je deze informatie nuttig?