Hoe werken wij

Op Studentenverzekering.nl bieden wij uitgebreide informatie over zorgverzekeringen, inboedelverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, autoverzekeringen, reisverzekeringen en rechtsbijstandsverzekeringen. Het opstellen van deze informatieve artikelen en vergelijkingen is een tijdrovende klus en gaat gepaard met het nodige uitzoekwerk. Desondanks is de informatie op Studentenverzekering.nl voor jou als student (of ouder van student) geheel gratis te raadplegen. Hoe kan dit?

Onafhankelijke informatie

Op het moment dat jij een verzekering afsluit bij een zorgverzekeraar en via informatie of vergelijkingen op Studentenverzekering.nl daar bent terecht gekomen, krijgen wij van de betreffende zorgverzekeraar een vergoeding. Het betreft een eenmalige vergoeding die contractueel is vastgelegd per verzekeraar. Deze vorm van samenwerking doet niet af aan de onafhankelijkheid en kwaliteit van onze informatie en vergelijkingen. Wij zijn op geen enkele wijze verbonden aan een zorgverzekeraar, de vergoeding heeft derhalve ook geen invloed op de uitkomst van vergelijkingen. De vergelijking is dan ook gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en wensen als student en heeft een objectieve uitkomst.

Via Studentenverzekering.nl bieden wij verzekeraars dus een platform om nieuwe klanten te kunnen bereiken, daarbij bieden wij extra uitleg en verzorgen uitgebreide vergelijkingen met andere verzekeraars. Dat wordt ons in dank afgenomen door zorgverzekeraars en, indien dit tot het afsluiten van een zorgverzekering leidt, met een vergoeding beloond.

Verdienmodel Studentenverzekering.nl

Ons verdienmodel wordt gekenmerkt door het bieden van onafhankelijk, kwalitatief hoogwaardige informatie waarbij de levende zoekvragen onder studenten over de zorgverzekering goed worden beantwoord. De opbrengsten van de vergoedingen die wij ontvangen van de verzekeraar, worden dan ook linea recta weer geïnvesteerd in het verbeteren en uitbreiden van de informatie en vergelijkingen op de website.

Win-Win situatie

Nu wij ons verdienmodel in kaart hebben gebracht, willen wij je ook nog even wijzen op de voordelen van de vergelijkingswerkzaamheden die wij verrichten. Op het moment dat verzekeraars bemerken dat bepaalde voorwaarden zeer worden gewaardeerd op vergelijkingswebsite, kan dit uiteindelijk leiden tot het aanpassen van deze voorwaarden in jouw voordeel. Ook als uit de vergelijkingen blijkt dat de gevraagde premie voor de basis- of aanvullende zorgverzekeringen zeer hoog uitvalt ten opzichte van de concurrentie, kan een verzekeraar ertoe besluiten deze premie te verlagen. Op deze wijze hebben de vergelijkingen dus ook, dan wel indirect, effect op de manier waarop zorgverzekeraars voorwaarden en premie hanteren.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Om een goede vergelijking neer te zetten per verzekering is het van belang dat zoveel mogelijk verzekeraars meegenomen worden om deze samen te stellen. Wij vergelijken alle grote verzekeraars op de meest recente premies en voorwaarden.

 • Anderzorg
 • De christelijke zorgverzekeraar
 • De Friesland
 • Ditzo
 • FBTO
 • HEMA
 • Jaaah
 • Just
 • Nationale Nederlanden
 • OHRA
 • ONVZ
 • United Consumers
 • Univé
 • VinkVink
 • Zilveren Kruis
 • Zorg en Zekerheid
 • ZorgDirect

Mocht je een verzekeraar missen? Laat het ons weten, dan zullen we beoordelen of we deze kunnen opnemen. Wij streven naar een zo volledig mogelijk aanbod verzekeraars. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom we een verzekeraar niet opgenomen hebben in onze vergelijker. Dit kan zijn omdat de verzekeraar niet de premie beschikbaar gesteld heeft aan ons, of omdat er sprake is van beperkte productvoorwaarden en dienstverlening. Studentenverzekering.nl is onderdeel van de collectieve vergunningsaanvraag van financiële dienstverlener Awin BV. AFM Nummer: 12042897

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.