Dé studentenverzekering specialist

Scooterverzekering

Geen vertraging met de trein of last van files en je bent een stuk sneller dan lopend of met de fiets. Met de scooter kun je voordelig en gemakkelijk op de plek van bestemming aankomen. Er zijn dan ook veel studenten die op zoek zijn naar een scooter of al in het bezit zijn van een scooter. Hierbij is het afsluiten van een scooterverzekering niet alleen van belang om hoge kosten te voorkomen, maar tegelijkertijd verplicht.

Meest gekozen studenten scooterverzekering

Via onze site worden jaarlijks veel scooterverzekeringen afgesloten door studenten.
Maar welke studenten scooterverzekering is het populairst? In onderstaand diagram vind je een overzicht:

  Top 5 Scooterverzekering

  We helpen je graag met het maken van een keuze. Daarom hebben we 5 scooterverzekeringen op een rijtje gezet welke voor studenten voordelig zijn. Klik op onderstaande button om deze te vergelijken en indien gewenst de verzekering af te sluiten.

  Basisdekking scooterverzekering

  Als scooterbezitter ben je verplicht om een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering af te sluiten. Deze basisdekking zorgt ervoor dat wanneer je schade bij iemand anders veroorzaakt hebt, de kosten gedekt worden. Let wel, je zult met deze verzekering geen vergoeding ontvangen wanneer jouw scooter vernield of gestolen is. Hiervoor heb je en aanvullende module nodig.

  Meer informatie over de de basisdekking scooterverzekering.

  Aanvullende dekking scooterverzekering

  Een aanvullende verzekering kan ervoor zorgen dat je de kosten als gevolg van bijvoorbeeld diefstal of een aanrijding vergoed krijgt. Over het algemeen zijn er drie soorten aanvullingen. Bij de meest volledige, de allrisk verzekering, ben je vergoed voor zowel diefstal, brand als een aanrijding. De pakketten en dekkingen verschillen per verzekeraar.

  Meer informatie lees je op de pagina over de aanvullende dekking scooterverzekering.

  Bromfietsverzekering

  Een bromfietsverzekering dekt de kosten wanneer jij schade veroorzaakt hebt. Het slachtoffer zal dan de kosten vergoed krijgen. Let wel, als je enkel een bromfietsverzekering hebt afgesloten zal de schade aan jouw bromfiets niet gedekt worden. Wil je hier wel tegen verzekerd zijn en ook een vergoeding ontvangen bij bijvoorbeeld diefstal? Dan kun je de basisdekking uitbreiden met een module.

  Meer informatie over bromfietsverzekering.

  Regelgeving omtrent verzekeren scooter

  Als je in het bezit bent van een scooter is het van belang dat je weet welke regels hiervoor gelden. Denk hierbij niet alleen aan algemene regels, maar ook regels bij het uitstellen van de verzekering. In dit geval kun je de scooter tegen een (kleine) betaling schorsen bij de RDW. Mocht je een klacht hebben over een specifieke verzekeraar, dan kun je bij het Kifid terecht.

  Meer lezen over de regelgeving omtrent verzekeren scooter.

  Schade melden scooterverzekering

  Als jouw scooter lakschade heeft door een botsing, de banden lek gestoken zijn of je bent betrokken bij een ongeval, dan wil je natuurlijk graag dat de kosten gedekt worden. Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan worden enkel de kosten vergoed van degene waarbij jij met de scooter schade veroorzaakt hebt. Tegenwoordig kun je schade eenvoudig online melden. Vergeet bij diefstal of vernieling geen aangifte te doen bij de politie!

  Meer lezen over het melden van scooterschade.

  Betrouwbare informatie

  Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

  Bronnen

  Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.nibud.nl
  • www.verzekeraars.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

  Informatie gecontroleerd door onze expert

  linda van ReenenDe informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.

  Keurmerk

  Studentenverzekering.nl is gecertificeerd door:
  Logo Erkend Vergelijker

Vind je deze informatie nuttig?