Via onze site worden jaarlijks veel scooterverzekeringen afgesloten door studenten.
Maar welke studenten scooterverzekering is het populairst? In onderstaand diagram vind je een overzicht:
We helpen je graag met het maken van een keuze. Daarom hebben we 5 scooterverzekeringen op een rijtje gezet welke voor studenten voordelig zijn. Klik op onderstaande button om deze te vergelijken en indien gewenst de verzekering af te sluiten.
Als scooterbezitter ben je verplicht om een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering af te sluiten. Deze basisdekking zorgt ervoor dat wanneer je schade bij iemand anders veroorzaakt hebt, de kosten gedekt worden. Let wel, je zult met deze verzekering geen vergoeding ontvangen wanneer jouw scooter vernield of gestolen is. Hiervoor heb je en aanvullende module nodig.
Meer informatie over de de basisdekking scooterverzekering.
Een aanvullende verzekering kan ervoor zorgen dat je de kosten als gevolg van bijvoorbeeld diefstal of een aanrijding vergoed krijgt. Over het algemeen zijn er drie soorten aanvullingen. Bij de meest volledige, de allrisk verzekering, ben je vergoed voor zowel diefstal, brand als een aanrijding. De pakketten en dekkingen verschillen per verzekeraar.
Meer informatie lees je op de pagina over de aanvullende dekking scooterverzekering.
Een bromfietsverzekering dekt de kosten wanneer jij schade veroorzaakt hebt. Het slachtoffer zal dan de kosten vergoed krijgen. Let wel, als je enkel een bromfietsverzekering hebt afgesloten zal de schade aan jouw bromfiets niet gedekt worden. Wil je hier wel tegen verzekerd zijn en ook een vergoeding ontvangen bij bijvoorbeeld diefstal? Dan kun je de basisdekking uitbreiden met een module.
Meer informatie over bromfietsverzekering.
Als je in het bezit bent van een scooter is het van belang dat je weet welke regels hiervoor gelden. Denk hierbij niet alleen aan algemene regels, maar ook regels bij het uitstellen van de verzekering. In dit geval kun je de scooter tegen een (kleine) betaling schorsen bij de RDW. Mocht je een klacht hebben over een specifieke verzekeraar, dan kun je bij het Kifid terecht.
Meer lezen over de regelgeving omtrent verzekeren scooter.
Als jouw scooter lakschade heeft door een botsing, de banden lek gestoken zijn of je bent betrokken bij een ongeval, dan wil je natuurlijk graag dat de kosten gedekt worden. Ben je niet aanvullend verzekerd? Dan worden enkel de kosten vergoed van degene waarbij jij met de scooter schade veroorzaakt hebt. Tegenwoordig kun je schade eenvoudig online melden. Vergeet bij diefstal of vernieling geen aangifte te doen bij de politie!
Meer lezen over het melden van scooterschade.
Heb jij nog onduidelijkheden omtrent de scooterverzekering? Kijk dan even op de pagina met veelgestelde vragen scooterverzekering.
Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.
Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:
De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen.
Vind je deze informatie nuttig?