Dé studentenverzekering specialist

Vergelijken inboedelverzekeringen

Er zijn veel aanbieders van inboedelverzekeringen en je wilt natuurlijk niet meer dan nodig betalen als student. Check daarom verschillende verzekeraars voordat je een verzekering afsluit. Wij hebben een top 5 samengesteld met inboedelverzekeringen met een lage premie speciaal voor studenten.

Vergelijken

Let bij het het afsluiten van een inboedelverzekering op een aantal dingen. Bekijk hoeveel de waarde van je inboedel is, wat voor soorten inboedelverzekering je wilt en bij welke verzekeraar je een verzekering wilt afsluiten. Wil je nog een aanvullende verzekering? Kijk ook goed in de verschillende polissen van de verzekeraars. We proberen hier alles dingen die je niet moet vergeten overzichtelijk voor je op een rijtje te zetten.

Waardegarantie

Als je je inboedel verzekert moet je erop letten of je bent verzekerd tegen onderverzekering. Je wilt niet na schade maar de helft van de waarde van je inboedel terugkrijgen, omdat je achteraf onderverzekerd blijkt te zijn. Bij sommige verzekeringen kun je je inboedel verzekeren tegen onderverzekering zonder dat je dit voor een maximumbedrag hoeft te verzekeren.

Nieuwwaarderegeling

Je inboedel kent een dagwaarde en een nieuwwaarde. Met de dagwaarde wordt de nieuwwaarde van je inboedel bedoelt min een waardevermindering door het gebruik ervan. Je meubels slijten bijvoorbeeld en dure apparatuur kent een afschrijfbedrag. De volledige omschrijving van de dagwaarde kun je terugvinden in de polis van de verzekeraar. De nieuwwaarde is het bedrag dat een soortgelijk product nu kost. Uitkering van de nieuwwaarde houdt in dat je hetzelfde product met dezelfde kwaliteit, specificaties en soort terug kan kopen. Ook de volledige beschrijving van de nieuwwaarde van je inboedel vind je terug in de polis.

Let op

Je krijgt niet altijd hetzelfde bedrag terug dat je ooit hebt betaald voor het betreffende product dat schade heeft opgelopen o.i.d. Als voorbeeld nemen we een elektronisch product. Door de technische ontwikkelingen van tegenwoordig dalen de prijzen van technische producten snel (koelkast, wasmachine, laptop e.d.). Als je je laptop hebt gekocht voor €800 en deze raakt twee jaar later ernstig beschadigd, dan is de kans klein dat je deze €800 terugkrijgt. Misschien is de prijs €200 gedaald en krijg je dus ‘slechts’ €600 terug.

Dagwaarde = huidige nieuwwaarde – aftrek door het gebruik en/of beschadigingen
Nieuwwaarde = bedrag voor hetzelfde soort product.

Herstelkosten

Hopelijk gaat het je nooit overkomen, een brand, waterschade of iets anders. Mocht je inboedel echter wel schade oplopen dan gaat je verzekeraar altijd na of de beschadigde inboedel nog te herstellen is. Dit gaat op een verantwoorde manier. Als de herstelkosten hoger uitvallen dan het kopen van nieuwe goederen, dan zal je verzekeraar uiteraard de nieuwe producten die je hebt gekocht vergoeden. Daarom is het altijd handig om een offerte aan te vragen voor eventuele herstelkosten.

Tips

Let erop dat je als jonge verzekerde soms bepaalde schades niet kunt voorkomen. Je houdt ervan om een huisfeestje te organiseren in je studentenhuis, hebt misschien een auto of komt veel bij vrienden over de vloer waar het kan gebeuren dat je iets kapot maakt. Je kunt voor deze zaken een aparte verzekering afsluiten. Er zijn verschillende verzekeraars die dit aanbieden.

Vind je deze informatie nuttig?