Vragen? Neem contact met ons op!

+ Keuzehulp
Wijzig je voorkeur
adlink filter preloader

Studenten zorgvergelijker 2022

De zorgvergelijker van Studentenverzekering.nl zorgt ervoor dat jongeren en studenten op eenvoudige en laagdrempelige wijze zorgverzekeringen met elkaar kunnen vergelijken.
Bij het maken van je keuze in de zorgvergelijker kan je aanvinken welke zorgkeuze je wil, kiezen voor het verplicht eigen risico of een vrijwillig eigen risico en je kan een aanvullende zorgverzekering kiezen. Vink je niks aan, dan gaat de zorgvergelijker ervan uit dat je geen voorkeur hebt wat betreft zorgkeuze en wordt de premie berekend op basis van het verplicht eigen risico.

Basiszorgverzekering

De basispakketten hebben in Nederland allemaal dezelfde dekking. Het prijsverschil zit onder andere in de werkwijze van de zorgverzekeraar en de keuze uit zorgverleners. Wanneer je het geen probleem vindt om alle verzekeringszaken online te regelen en er ook geen probleem mee hebt met welk ziekenhuis de zorgverzekeraar een contract heeft, dan kom je bij de goedkoopste studenten zorgverzekering uit.

Aanvullende studenten zorgverzekering

Naast je basis zorgverzekering kun je bij de door jouw gekozen verzekeraar een aanvullende verzekering afsluiten. Deze aanvullende zorgverzekering is niet verplicht en de inhoud is bij iedere verzekeraar anders. Veel jongeren en studenten kiezen ervoor om een aanvullende zorgverzekering te nemen waarbij mondzorg, anticonceptie en fysiotherapie wordt vergoed.

Heb je een aanvullende zorgverzekering gevonden die bij je past? Check dan of je deze direct af kunt sluiten. Het is namelijk zo dat verzekeraars voor een aanvullende zorgverzekering een medische check of wachttijd kunnen hanteren. Voor de basiszorgverzekering is dit niet het geval; hiervoor geldt een acceptatieplicht.

Eigen risico

In Nederland wordt alle noodzakelijke zorg vergoed door je basiszorgverzekering. Echter, er geldt wel een verplicht eigen risico van €385,- op jaarbasis. Dit houdt in dat je de eerste €385,- aan zorgkosten zelf moet betalen. Bepaalde zorg is uitgesloten van het eigen risico, bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts. Maak je gebruik van zorg en kun je als student de €385,- niet in een keer ophoesten? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar, vaak is het mogelijk om het eigen risico gespreid te betalen. Vind je het geen probleem om meer te betalen, dan kun je er ook voor kiezen om het eigen risico vrijwillig op te hogen. Wanneer je hiervoor kiest, is je maandelijkse premie lager en ontvang je korting op je zorgverzekering. Meer informatie kan je vinden op de pagina eigen risico.

Eigen bijdrage

Naast het eigen risico, kun je ook te maken krijgen met een eigen bijdrage wanneer je van zorg gebruik maakt. De eigen bijdrage is van toepassing op bepaalde zorg, medicijnen en hulpmiddelen. Het is mogelijk om je via een aanvullende zorgverzekering te verzekeren voor de eigen bijdrage. Op deze manier kun je financiële verrassingen op het gebied van zorg uitsluiten.

Over ons

Studentenverzekering.nl is opgericht in 2005 door twee studenten uit Den Haag. Zij vonden de verzekeringsbranche destijds niet overzichtelijk en wilden hier verandering in brengen. Het doel van Studentenverzekering.nl is dan ook om de verzekeringsbranche inzichtelijk en begrijpelijk te maken.
Inmiddels is Studentenverzekering.nl uitgegroeid tot een van de grootste websites en informatiebronnen op het gebied van verzekeringen voor jongeren en studenten.

Hoe werken en vergelijken wij?

Aan het eind van het jaar worden alle zorgpremies voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. Wij verzamelen al deze gegevens en zetten deze in onze database. Onze zorgvergelijker wordt speciaal ingericht voor jongeren en studenten.

Om een goede keuze te maken, is belangrijk dat er zoveel mogelijk verzekeraars worden meegenomen en vergeleken. Om deze reden vergelijken wij alle grote verzekeraars. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom we een verzekeraar niet is opgenomen in onze zorgvergelijker. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de verzekeraar zijn premie niet beschikbaar heeft gesteld aan ons, of doordat er beperkte productvoorwaarden zijn of een beperkte dienstverlening.

Wanneer je op onze site een zorgverzekeraar hebt uitgekozen en aanklikt, word je doorgestuurd naar de website van de desbetreffende zorgverzekeraar. Hier sluit je de nieuwe zorgverzekering daadwerkelijk af en de nieuwe zorgverzekeraar zegt het contract met je oude zorgverzekeraar op.
Wanneer je achteraf spijt hebt van je overstap, kun je binnen twee weken nog je keuze te herzien. Bij een online overstap heb je namelijk recht op 14 dagen bedenktijd.

Verdienmodel

Studentenverzekering.nl ontvangt eenmalige provisie van de verzekeraar, wanneer iemand via onze website een verzekering afsluit. De opbrengsten hiervan worden gebruikt voor het verbeteren van de kwaliteit van de website en hebben geen invloed op de resultaten van onze zorgvergelijker.

Vergunning

Studentenverzekering.nl is onderdeel van de collectieve vergunningsaanvraag van financiële dienstverlener Awin BV onder AFM nummer 12042897.