Afsluiten

Voor je besluit om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten is het verstandig om de premie en dekkingen van de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo houd je hoge kosten binnen de perken en maak je een beslissing die het best bij jouw persoonlijke situatie past. Over het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering en zaken waar je rekening mee dient te houden, lees je op deze pagina meer.

De premie aansprakelijkheidsverzekering

De premies voor aansprakelijkheidsverzekeringen variëren sterk per verzekeraar. Je kan met een vergelijkend onderzoek dus aanzienlijk kosten besparen. Zo is het mogelijk om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij de verzekeraar waar je ook al andere verzekeringen hebt afgesloten. Dit maakt het overzichtelijker voor jezelf en vaak ontvang je dan een ‘pakketkorting’, omdat je meerdere verzekeringen bij één verzekeraar afsluit. Toch hoeft het niet altijd goedkoper te zijn om alles bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Vergelijk zelf de premies van alle verzekeraars.

     

Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Verzekeraars bieden verschillende dekkingen. Er zijn altijd uitzonderingen op het gebied van dekkingen, denk hierbij aan: vriendendiensten, risicovolle sporten, schade aan een vakantiehuis, schade door huisdieren en schade door logees. In de polisvoorwaarden vind je alle informatie met betrekking tot de dekkingen van de aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekerd bedrag

Tot welk bedrag je verzekerd wilt zijn kan je zelf bepalen. Weliswaar is er een minimum en een maximum aan dit bedrag gesteld. Het verzekerd bedrag ligt tussen de 500.000 en 2.500.000 euro. Zeker letselschade kan behoorlijk in de papieren lopen. Denk hierbij aan de ziekenhuiskosten en advocaatkosten waar je in het geval van letselschade mee te maken kan krijgen. Veel verzekeraars adviseren om eenverzekerd bedrag van minimaal 1.000.000 euro te kiezen.

Eigen bijdrage

Een eigen bijdrage is iets anders dan een eigen risico. Slechts enkele verzekeraars bieden de optie om een eigen bijdrage op te laten nemen in je polis. Een eigen bijdrage houdt in dat je tot een bepaald bedrag, de kosten als gevolg van schade moet vergoeden. Een groot voordeel van deze mogelijkheid is dat de premie omlaag gaat. Daarentegen zijn de premies al erg laag en komt die premieverlaging uiteindelijk neer op een maximale korting van 15 euro per jaar. Je moet je dus afvragen of je dit risico wilt nemen.

Hoe sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af?

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten is erg gemakkelijk. Dit kan je telefonisch doen of via onze Aansprakelijkheidsverzekeringen page, maar ook op de website van een zorgverzekeraar. Hierbij moet je een aantal gegevens zoals persoonsgegevens en de hoogte van het verzekerd bedrag opgeven. Als je wilt overstappen regelt de zorgverzekeraar in spé de opzegging bij de huidige zorgverzekeraar.

Vergelijk zelf!

Vergelijken kan je erg gemakkelijk zelf doen. Door op een rijtje te zetten wat jouw wensen zijn kan je met een aantal klikken op de muis een geschikte aansprakelijkheidsverzekering vinden. Zo betaal je nooit teveel en sluit de verzekering bovendien perfect aan op jouw wensen. Bekijk op onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeringen de verzekeraars die wij voor je op een rijtje hebben gezet.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.