Premie ongevallenverzekering

Een ongevallenverzekering kan zorgen voor een vooraf vastgestelde vergoeding wanneer je blijvend invalide raakt of komt te overlijden door een ongeluk. Uiteraard is deze verzekering niet gratis en moet je een premie betalen. In dit artikel staat beschreven welke zaken invloed hebben op de hoogte van de premie die je moet betalen.

Sommenverzekering

Er zijn twee soorten verzekeringen: schadeverzekeringen en sommenverzekeringen. De ongevallenverzekering valt onder de noemen ‘sommenverzekering’. Een sommenverzekering houdt geen rekening met de daadwerkelijke schade die er geleden is. Een voorbeeld hiervan is het aantal uren dat iemand niet kan werken door invaliditeit. Bij een sommenverzekering spreek je met je verzekeraar vooraf een bedrag af dat wordt uitgekeerd wanneer je beroep doet op de ongevallenverzekering. Dit is de verzekerde som. Bovendien ben je met een ongevallenverzekering als persoon verzekerd. Bij een schadeverzekering kunnen ook objecten worden verzekerd.

Personen

Je kunt zelf kiezen wie je allemaal meeverzekert met de ongevallenverzekering. In jouw geval zul je waarschijnlijk alleen jezelf verzekeren. Het is ook mogelijk, wellicht voor later, om een partner en kinderen mee te verzekeren.

Pakketkorting

Naast het afsluiten van een ongevallenverzekering zijn er vele andere verzekeringen die je kunt afsluiten. Het kan voordeliger zijn om een geheel pakket af te sluiten. Meestal zitten hier naast de ongevallenverzekering ook de aansprakelijkheidsverzekering, de inboedelverzekering en de rechtsbijstandverzekering in. Dit scheelt qua kosten, omdat je door groepsvoordeel een lagere premie betaalt. Sommige verzekeraars vragen je om voor zo`n pakket de premie per jaar te betalen, andere om de drie maanden. Meestal kun je voor een aantrekkelijk prijsje er ook nog een reisverzekering naast boeken. Wel zo handig wanneer je in het buitenland gaat reizen of studeren!

Dekking

Het is afhankelijk van het pakket hoeveel premie je betaalt voor de ongevallenverzekering. Je kunt je verzekeren voor overlijden of voor blijvende invaliditeit binnen de ongevallenverzekering. Ook kun je je voor beide verzekeren. Je maakt dan voor overlijden en blijvende invaliditeit een keuze voor welk bedrag je je wilt verzekeren. Bekijk hieronder de bedragen per dekking (overlijden en blijvende invaliditeit). Hoe hoger het bedrag, hoe meer premie je betaalt.

Voorbeelden van de pakketten en bedragen die je krijgt uitgekeerd bij blijvende invaliditeit:

  • Bij pakket 1 krijg je €12.500
  • Bij pakket 2 krijg je €50.000
  • Bij pakket 3 krijg je €100.000.

Bij pakketten die uitkeren bij overlijden, gelden lagere bedragen:

  • Bij pakket 1 krijg je €5000
  • Bij pakket 2 krijg je €7500
  • Bij pakket 3 krijg je € 10.000

Hoogte premie

Het geven van een indicatie voor de exacte premie is lastig. Dit komt doordat de premie bij de ongevallenverzekering naast de bovengenoemde factoren afhangt van je leeftijd en het aantal personen die zijn meeverzekerd (wellicht ben jij bij je ouders meeverzekerd). Je kunt er vanuit gaan dat je als alleenstaande vanaf €3,50 premie betaalt per maand. Als student krijg je bij de meeste verzekeraars 10% korting op de maandelijkse premie.

Korting leden

Wanneer je lid bent bij bijvoorbeeld een organisatie/instantie zoals de ANWB (omdat je een auto bezit) of een werknemersvereniging, dan kun je bovenop een korting voor het afsluiten van meerdere verzekeringen ook nog een ledenkorting krijgen. Dit komt enigszins op hetzelfde neer als de collectieve ongevallenverzekering. Nog niet aangesloten bij een dergelijke instantie? Overweeg dit eens om van kortingen te kunnen profiteren.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.