Alle inboedelverzekeraars

Op zoek naar een degelijke inboedelverzekering voor een aantrekkelijke premie? In het volgende overzicht vind je een aantal verzekeraars die inboedelverzekeringen aanbieden. In de artikelen wordt uiteengezet welke zaken er binnen de inboedelverzekering gedekt worden, wat deze kost en welke aanvullende verzekeringen je eventueel bij je inboedelverzekering kan afsluiten.

  • Verzekeraar Aegon
  • Verzekeraar Centraal Beheer
  • Verzekeraar OHRA
  • Verzekeraar Unive
  • Verzekeraar Inshared
  • Verzekeraar FBTO
  • Verzekeraar ABN AMRO
  • Verzekeraar Nationale Nederlanden
  • Verzekeraar ASR
  • Verzekeraar Allianz Direct

Aegon

AEGON

Aegon is een van de grotere totaalverzekeraars in Nederland. De inboedelverzekering van Aegon biedt dekking tegen gebeurtenissen als brand, vandalisme, waterschade of diefstal die je inboedel beschadigen of verloren laten gaan. Denk hierbij onder meer aan je meubels, sieraden, pc, televisie of muziekinstrument. Je krijgt in de regel de nieuwwaarde vergoed van deze spullen, tenzij herstel mogelijk is.

Op het moment dat je een inboedelverzekering afsluit, wordt de waarde van je inboedel bepaald. Deze waarde zal het bedrag zijn waartegen je verzekert bent. Aegon biedt echter een garantie tegen onderverzekering: blijkt na de schadegebeurtenis dat je meer schade hebt geleden dan het verzekerd bedrag, dan krijg je de volledige schade vergoed. Je kan ervoor kiezen de inboedelverzekering uit te breiden met de module buitenshuis/kostbaarhedenverzekering. Op die manier is je mobiele apparatuur, zoals je laptop, ook buiten de deur verzekerd tegen schadegebeurtenissen.

Lees meer over Aegon

Direct naar Aegon

Centraal Beheer

CentraalBeheer

De inboedelverzekering bij Centraal Beheer biedt dekking tegen schade of verlies van alle roerende zaken, dat wil zeggen zaken die niet vastzitten, in je huis als gevolg van onder meer blikseminslag, brand of diefstal. Je inboedel is tegen een vast verzekerd bedrag van €100.000,- verzekerd. Voor bepaalde zaken geldt een ander lager maximum vergoedingsbedrag, zoals lijfsieraden of audiovisuele apparatuur. Indien je het verzekerd bedrag, gezien de waarde van je inboedel, te laag vindt kan je dit bedrag naar eigen inzicht verhogen.

Je krijgt in beginsel de nieuwwaarde vergoed. Bij herstelmogelijkheden krijg je de kosten van herstel vergoed. Voor bepaalde zaken, zoals bromfietsen, krijg je de dagwaarde vergoed. Bij Centraal Beheer kan je de inboedelverzekering uitbreiden met een allrisk inboedelverzekering en een kostbaarheden buitenshuisverzekering, voor alle spullen die je vaak mee de deur uit neemt.

Lees meer over Centraal Beheer

Direct naar Centraal Beheer

FBTO

Ook bij verzekeraar FBTO is het naast vele andere verzekeringen mogelijk een inboedelverzekering af te sluiten. Speciaal voor studenten die op een kamer wonen, heeft FBTO een lagere maandpremie waardoor de verzekeraar aantrekkelijk kan zijn voor studenten. Je inboedel, dat wil zeggen alle roerende ofwel loszittende zaken, is tot €35.000 verzekerd bij schade als je op een kamer woont. Woon je niet op een kamer maar in een appartement of huis, dan is dit bedrag €150.000.

Naast de inboedelverzekering is het bij FBTO mogelijk een aanvullende verzekering voor buitenshuis af te sluiten. Hebben je spullen buiten je huis schade door brand of water of zijn je spullen gestolen? Dan ben je met deze aanvullende module wereldwijd verzekerd.

Lees meer over FBTO

Direct naar FBTO

Inshared

Bij de verzekeraar Inshared kun je gemakkelijk online een inboedelverzekering afsluiten. Met deze verzekering is je inboedel gedekt bij beschadiging door onder andere water, storm en diefstal. Onder inboedel rekent Inshared zaken als sieraden, meubilair, muziekinstrumenten maar ook losse spullen die zich in je tuin bevinden. Je hebt de keus uit een basis inboedelverzekering of een allrisk inboedelverzekering waarmee je ook verzekerd bent in het geval je zelf dingen onverwacht kapot maakt of beschadigt. Nog wat extra dekking nodig voor waardevolle spullen? Daar biedt Inshared een aanvullende module voor die bijvoorbeeld je mobiele apparaten tot wel €5.000 dekt binnen Nederland.

Lees meer over Inshared

Direct naar Inshared

OHRA

OHRA

Een andere grote totaalverzekeraar die zich op de Nederlandse markt begeeft is OHRA. Je kan bij OHRA kiezen uit een basisinboedelverzekering. Deze biedt dekking tegen schade en/of verlies van inboedel door bijvoorbeeld diefstal, water- of brandschade. Je krijgt in principe de nieuwwaarde vergoed, tenzij er herstelmogelijkheden bestaan. Ook zijn er bepaalde situaties waarin je alleen de dagwaarde van sommige spullen vergoed krijgt.

Bij OHRA krijg je wat betreft het verzekerd bedrag een waardegarantie. Dat betekent dat je bij schade altijd het corresponderende bedrag krijgt uitgekeerd. Voor bepaalde zaken geldt een maximumvergoeding, zoals computers, camera’s of muziekinstrumenten. Indien je het verzekerd bedrag voor deze zaken wilt verhogen, omdat je veel dure instrumenten hebt bijvoorbeeld, is dit mogelijk. Je kan de basisinboedelverzekering van OHRA uitbreiden met een allrisk variant en een module buiten het huis. Met de allrisk variant zijn ook je spullen door eigen ongelukken thuis tegen schade verzekerd.

Lees meer over OHRA

Direct naar OHRA

Univé

Unive

Een van de grotere spelers op de verzekeringsmarkt in Nederland is Univé. Indien je bij Univé je inboedelverzekering afsluit, zijn net als bij de overige verzekeraars je spullen verzekerd tegen externe omstandigheden als storm, diefstal, brand- of waterschade. Je krijgt idem de nieuwwaarde vergoed, tenzij er mogelijkheden tot herstel zijn.

De inboedelverzekering van Univé kent twee varianten, Super en Superieur. De verzekeringen kennen geen maximum verzekerd bedrag, je kan hierdoor de eerste 5 jaren niet onderverzekerd raken. Er gelden wel beperken op het verzekerd bedrag voor bepaalde zaken, zoals sieraden of kostbaarheden als muziekinstrumenten. Univé biedt geen aanvullende inboedelverzekeringen aan.

Lees meer over Univé

Direct naar Univé

ABN AMRO

ABN AMRO

De meeste jongeren en studenten kennen de ABN AMRO als bank, maar je kunt hier ook terecht voor diverse verzekeringen. Een inboedelverzekering kun je ook bij deze bank afsluiten.

Je kunt bij de ABN AMRO uit twee opties kiezen als je een inboedelverzekering gaat afsluiten, basis en allrisk. Daarnaast biedt de ABN AMRO drie aanvullende verzekeringen aan: glasdekking, buitenshuisdekking en mobiele apparaten.

Lees meer over ABN AMRO

Direct naar ABN AMRO

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.