Dé studentenverzekering specialist

Vergoedingen fysiotherapie

Ga je wel eens naar de fysiotherapeut? Als student leidt je immers een actief leven, veel sporten, uitgaan en natuurlijk studeren. Al deze activiteiten samen vormen een behoorlijke belasting voor je lichaam. Blessures en pijntjes door overbelasting liggen daarbij al snel op de loer. Denk hierbij aan rugklachten door een verkeerde studeer-houding of overbelaste knieën door het hardlopen. Natuurlijk ben je nog jong, maar dat maakt het zeker niet minder belangrijk dat je zorgt voor een goed herstel van je blessure. De fysiotherapeut kan je daarbij helpen door je te adviseren en begeleiden. In hoeverre komt je zorgverzekering je tegemoet in de kosten hiervan?

Fysiotherapie vergoeding vergelijktool

Wat vergoedt je basisverzekering?

De kosten van fysiotherapie worden slechts beperkt vergoed door je basiszorgverzekering. Indien je 18 jaar of ouder bent, krijg je in de meeste gevallen geen enkele tegemoetkoming in de kosten die je maakt voor fysiotherapie.

Alleen indien je een chronische aandoening hebt die voorkomt op de lijst met chronische aandoeningen krijg je de kosten vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen komen dus voor eigen rekening. Toch betekent dit niet dat je op geen enkele manier een vergoeding voor deze kosten kunt krijgen. Je kan immers een aanvullende verzekering afsluiten.

Wat vergoedt een aanvullende verzekering?

In de meeste gevallen bieden verzekeraars aanvullende pakketten aan. Deze pakketten bieden niet alleen vergoeding voor fysiotherapiekosten, maar vaak ook voor anticonceptie, brillen of lenzen of vaccinatie. Bij bepaalde verzekeraars is het wel mogelijk losse modulen, bijvoorbeeld een module fysiotherapie, af te sluiten. Maak je gebruik van meerdere vergoedingen? Dan kan een aanvullend pakket toch voordelig zijn.

Wat je precies vergoed krijgt is afhankelijk van drie factoren:

  • De dekkingsgraad: het percentage van de kosten die je vergoed krijgt.
  • Maximale vergoeding: het bedrag tot op welke hoogte je de kosten vergoed krijgt.
  • Gecontracteerde zorg: het kan zijn dat je verzekeraar prijsafspraken heeft met bepaalde zorgverleners. Alleen bij die zorgverleners krijg je de volledige kosten van de behandeling vergoed.

Vind je deze informatie nuttig?