Handige zaken

Bij het afsluiten van een zorgverzekering zijn zaken niet gelijk altijd even duidelijk en kunnen verschillende vragen rijzen. Wat bedoelen ze nou eigenlijk met het eigen risico? En hoe vraag ik zorgtoeslag aan? Voor deze en vele andere vragen heeft Studentenverzekering.nl een pagina met handige zaken in het leven geroepen, met onder meer antwoord op veelgestelde vragen en een lijst met handige adressen die je verder op weg kunnen helpen met eventuele vragen.

Begrippenlijst zorgverzekering

Op deze pagina vind je een uitgebreide lijst met veelvoorkomende, niet altijd even gemakkelijke, begrippen die in de zorgverzekeringswereld worden gehanteerd. De begrippen worden nader toegelicht ter verduidelijking.

Lees meer over de begrippenlijst zorgverzekering

Handige adressen

Indien je op zoek bent naar specifieke informatie met betrekking tot (het afsluiten van) je zorgverzekering, kan je door de veelheid aan websites met informatie soms de bomen door het bos niet meer zien. Op welke websites kan je nou terecht voor goede, objectieve informatie? Studentenverzekering.nl heeft een lijst met handige adressen samengesteld die je voorziet van informatie op uiteenlopende gebieden.

Zo kan je op Zorgverzekeringslijn.nl terecht voor al je vragen omtrent de verplichte zorgverzekering en advies op het moment dat je bijvoorbeeld de premie niet kan betalen. Op Medicijnkosten.nl kan je op eenvoudige wijze inzien of het medicijn wat je nodig hebt of inmiddels gebruikt voor vergoeding in aanmerking komt vanuit je (basis)zorgverzekering. Op de website van Wilweg.nl kan je ten slotte allerlei informatie vinden over de mogelijkheden om een tijd in het buitenland te gaan studeren of stage lopen. Zo wordt onder meer informatie gegeven over studiebeurzen, toelatingseisen bij buitenlandse onderwijsinstellingen of tips bij het zoeken naar woonruimte.

Lees meer over handige adressen

Veelgestelde vragen

Veel studenten lopen bij het afsluiten van een zorgverzekeringen tegen dezelfde onduidelijkheden en vragen aan. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een restitutie- of naturapolis? En in hoeverre worden zorgkosten die je maakt in het buitenland vergoed vanuit je basisverzekering? En wat gebeurt er als je tijdelijk je premie niet kan betalen? Op deze en andere veelgestelde vragen wordt op deze pagina uitgebreid antwoord gegeven.

Lees meer op onze pagina veelgestelde vragen

Zorgtoeslag aanvragen

Wanneer kom je in aanmerking voor zorgtoeslag? En hoe vraag je het aan? Of je zorgtoeslag kan krijgen, is afhankelijk van je inkomen. Het dient als extra bijdrage in kosten van je verplichte zorgverzekering. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Er geldt een inkomensmaximum en je mag bovendien niet te veel vermogen hebben. Je kan de zorgtoeslag bij de Belastingdienst aanvragen. Aan de hand van je DigiD kan je op de pagina ‘mijn toeslagen’ digitaal het aanvraagformulier invullen.

Lees meer over zorgtoeslag aanvragen

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorginstituutnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.