Inboedelverzekeraar FBTO

FBTO logo

De verzekeringsmaatschappij FBTO is onderdeel van Achmea en telt zo’n 383.000 verzekerden. Deze klanten zijn verspreid over de vele verzekeringen die FBTO biedt, waaronder de inboedelverzekering. Deze inboedelverzekering wordt uitgebreid in dit artikel besproken.

FBTO Woonverzekering 2024

Wat dekt de inboedelverzekering van FBTO?

Met de inboedelverzekering van FBTO zijn de losstaande spullen in je huis tot €150.000 verzekerd tegen water- en brandschade en diefstal. Woon je op een kamer? Dan zijn de spullen in je kamer verzekerd tot €35.000.

Onder inboedel verstaat FBTO:

 • Meubilair;
 • Audiovisuele apparaten;
 • Kleding;
 • Losliggende vloerbedekking;
 • Sieraden
 • Geld van de verzekerde;
 • Vaartuigen die in de woning liggen, waaronder een kayak of peddels.

Een aantal van bovenstaande zaken worden slechts deels vergoed. In de tabel ‘verzekerde bedragen’ verderop in dit artikel, lees je tot welk bedrag bepaalde spullen verzekerd zijn. Daarnaast worden ook spullen in je kantoor of bedrijf aan huis verzekerd. Loop de polisvoorwaarden voor de inboedelverzekering van FBTO eens na voor een complete toelichting van de dekking.

Wat kost de inboedelverzekering van FBTO?

Hoeveel de inboedelverzekering van FBTO kost is onder andere afhankelijk van het type huis waarin je woont, hoe het beveiligd is, op welke locatie het staat en hoe oud je bent. Zo hanteert FBTO voor een huis met rieten dak en/of openhaard extra regels en krijg je korting op je premie wanneer het huis het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft. In onderstaande tabel is de minimumpremie weergegeven voor zowel een flat als een kamer dichtbij het centrum van een grote stad met een normaal dak en zonder keurmerk.

Verzekering

Premie

FBTO standaard inboedelverzekering

Vanaf €8,31 per maand

FBTO inboedelverzekering kamerbewoning

Vanaf €4,34 per maand

Naast de inboedelverzekering kunnen verschillende extra dekkingen afgesloten worden. Verderop in dit artikel lees je meer over deze dekkingen.

Wat krijg je precies vergoed?

Met een inboedelverzekering van FBTO wordt de schade aan de inboedel hersteld wanneer dit mogelijk is. Als blijkt dat dit niet mogelijk is, wordt er gekeken naar de waarde van de inboedel. Als deze minder waard is dan veertig procent van de originele waarde, wordt de dagwaarde vergoed. Is de inboedel veertig procent of meer waard van de originele waarde, dan wordt de nieuwwaarde vergoed.

Bij schade wordt er altijd een eigen risico van €100 gerekend. Dit eigen risico zou je kunnen afkopen door je premie per maand met tien procent te verhogen.

Verzekerde bedragen

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Sieraden

€5.000

Audiovisuele apparatuur, navigatiesystemen en computerapparatuur

€15.000

Verzamelingen, antiek en kunst

€15.000

Geld en identiteitsbewijzen

€1.250

Vaartuigen

€1.250

Inboedel in kantoor of bedrijf aan huis

€25.000

Inboedel van anderen in je huis

€1.250

Schade aan je woning of tuin

€15.000

Direct naar FBTO

Wat is niet verzekerd?

In de polisvoorwaarden van FBTO is een lijst opgesteld met situaties waarin je inboedel niet verzekerd is. Deze lijst bevat onder andere de volgende situaties:

 • Schade door een overstroming of aardbeving;
 • Schade door een atoomkernreactie;
 • Schade door het open laten staan van de kraan;
 • Molest;
 • Niet nakomen van verplichtingen;
 • Misleiding van FBTO;
 • Terrorisme;
 • Schade door vocht doorlatende muren;
 • Roekeloosheid of schuld;
 • Slecht onderhoud van de inboedel.

Aanvullende module buitenshuis

Veel verzekeringen bieden een verzekering voor buitenshuis. Met de aanvullende module buitenshuis van FBTO zijn jouw spullen wereldwijd verzekerd tegen diefstal, beschadiging, brand- en waterschade. Bij FBTO kun je zelf kiezen voor welk bedrag je je spullen wilt verzekeren. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om je spullen voor €3.000 te verzekeren (premie van €5 euro per maand extra), maar ook voor €15.000 (premie ruim 15 euro per maand extra). Ongeacht het bedrag waarvoor je je spullen verzekert, geldt er altijd een verplicht eigen risico van €150 wat niet af te kopen is.

Aanvullende module allrisk

Naast de inboedelverzekering kun je kiezen voor wat extra zekerheid met de aanvullende module allrisk. Hiermee ben je verzekerd tegen plotselinge, onvoorspelbare invloeden van buitenaf. Dit zijn bijvoorbeeld ongelukken die je zelf hebt gemaakt, zoals een fles wijn op de nieuwe witte bank laten vallen. Ook hier rekent FBTO eerst een eigen risico van €150. In onderstaande tabel is de extra premie weergegeven voor zowel een flat als een kamer dichtbij het centrum van een grote stad.

Aanvullende module allrisk

Extra premie bovenop de inboedelverzekering

Flat of appartement

€3,16 per maand

Kamerbewoning

€1,65 per maand

Direct naar FBTO

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.