Aansprakelijkheidsverzekeraar Centraal Beheer

De verzekeringsmaatschappij Centraal Beheer maakt deel uit van het grotere Achmea concern. Centraal Beheer biedt veel verschillende soorten verzekeringen aan. Ook voor een aansprakelijkheidsverzekering kan je bij hen terecht. Bereken binnen 1 minuut je premie en vraag de verzekering eenvoudig online aan.

Direct naar Centraal Beheer

Dekking en premie Centraal Beheer

Met de aansprakelijkheidsverzekering van Centraal Beheer ben je goed voorbereid op onverwachte situaties. Gebeurt er een ongelukje en beschadig je andermans spullen? Dan vergoedt Centraal Beheer de schade. Alle schade die jij als particulier per ongeluk toebrengt aan anderen of hun spullen wordt vergoed. De verzekering is wereldwijd geldig en er is geen eigen risico.

Dekking

Premie

€1.500.000,-

€3,28

€2.500.000,-

€3,53

Bovenstaande premie geldt als minimale premie voor een eenpersoonshuishouden.

Wanneer ben je verzekerd?

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking bij schade aan een ander, of zijn of haar spullen. Schade aan personen binnen het gezin wordt niet vergoed.

In onderstaand schema lees je wat er vergoed wordt in specifieke situaties:

Soort schade

Is deze schade verzekerd?

Schade tijdens vriendendienst

Je helpt bijvoorbeeld iemand verhuizen en beschadigt iets. De verzekering dekt de schade tot €25.000.

Sport en spel

Een ongelukje bij het sporten is zo gebeurd. Centraal Beheer vergoedt tot €25.000 voor schade die ontstaan is door sport- en spel.

Geleende spullen

Schade aan spullen die door jou geleend, gebruikt, bewerkt of verzorgd zijn wordt altijd vergoed.

Oppassen en logeren

Ga je logeren en beschadig je iets? Geen paniek! Als je iets beschadigd terwijl je in een ander huis verblijft, wordt dit vergoed. Ook als er een logé bij je verblijft die niet verzekerd is valt deze onder de verzekering.

Personeel

Wanneer personeel voor jou op privé basis werkt, zoals bijvoorbeeld een schoonmaker, en iets beschadigt wordt dit vergoed.

Vrijwilligerswerk en stage

Beschadig je iets tijdens je vrijwilligerswerk of stage? Deze schade wordt gewoon vergoed. Heeft de organisatie waarvoor je werkt zelf een verzekering? Dan moeten zij de vergoeding regelen.

Schade door je huisdier

De schade die jouw huisdier veroorzaakt aan zaken of anderen wordt vergoed.

Veroorzaakt door eigen huis

Schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een dakpan die van jouw woning valt, wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat je daadwerkelijk gebruik maakt van het huis en deze niet alleen verhuurd. Ook schade door je woonboot of stacaravan valt hieronder.

Vakantiewoning

Je bent verzekerd voor schade aan (de inboedel van) een gehuurd vakantiehuis. Centraal Beheer vergoedt maximaal €500.

Joyriding

Centraal Beheer vergoedt de schade gemaakt door joyriding of joyvaren (indien dit niet door een andere verzekering kan worden uitgekeerd). Dit is als kinderen jonger dan 18 jaar, zonder toestemming en in strijd met het recht, gebruik maken van andermans auto of boot.

Wanneer ben je niet verzekerd?

In sommige situaties spelen omstandigheden waardoor de verzekering niet kan uitkeren. In de volgende gevallen dekt de aansprakelijkheidsverzekering niet:

 • De schade is opzettelijk veroorzaakt, bijvoorbeeld door brandstichting of vernieling.
 • Jouw eigen spullen zijn beschadigd, of de spullen van een ander gezinslid. Dit valt dan niet onder de aansprakelijkheidsverzekering, maar kan wel vergoed worden vanuit de inboedelverzekering.
 • Wanneer de schade is ontstaan door het gebruik van een vuurwapen waar de verzekerde geen vergunning voor heeft.
 • Als er schade is aan digitale gegevens of software.
 • Als de schade veroorzaakt wordt door asbest.

Hoe meld je schade?

Laat je per ongeluk de laptop van je broer vallen? Of maakt je hond de schoenen van je vriendin stuk? Bij Centraal Beheer vraag je in drie stappen een vergoeding aan.

 • Meld de schade zo snel mogelijk. Dit kan online, per e-mail of telefonisch. Maak indien mogelijk foto’s van de schade en stuur een bon mee.
 • Centraal Beheer beoordeelt of de schade verzekerd is en of je wettelijk aansprakelijk bent voor de schade.
 • Centraal Beheer betaalt. Bij schade aan spullen bepaalt de verzekeraar eerst de dagwaarde van de spullen, en betaalt deze hierna uit.

Ook de kosten voor het inschakelen van een expert, juridische kosten en de wettelijke rente worden vergoed.

Vanuit de verzekeraar wordt er van jou gevraagd om:

 • Tijdig je premie te voldoen;
 • Schade zo veel mogelijk te beperken;
 • Informatie over de situatie door te geven;
 • Wijzigingen en veranderingen die van invloed zijn op jouw verzekering tijdig melden. Voorbeelden hiervan zijn wijzigingen in de gezinssamenstelling of een verhuizing naar het buitenland.

Kortingen

Bij Centraal Beheer kun je in sommige gevallen korting krijgen. Zo krijg je als je al een zorgverzekering hebt van Zilveren Kruis, De Friesland, De christelijke zorgverzekeraar of Ziezo een korting van 8% op je premie. Ook kan je via je werkgever, vakbond of vereniging soms extra korting krijgen.

Extra diensten

Weet je niet helemaal zeker of je schade vergoed kan worden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Centraal Beheer om de mogelijkheden te bespreken.

Je kent vast de reclames van “Even Apeldoorn bellen…” nog wel. Centraal Beheer beschikt inderdaad over een hele goede klantenservice. Word snel geholpen via de chat, stuur je vraag via whatsapp of bel ze gewoon op. Je kunt ook een belverzoek achterlaten.

Contact met Centraal Beheer

Contactgegevens

Postadres

Laan van Malkenschoten 20, 7333 NP, Apeldoorn

Telefoon

(055) 579 8000

WhatsApp

06 57 78 0573

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.