Schadeverzekering voor inzittenden

De schadeverzekering voor inzittenden betreft een aanvullende verzekering die zich richt op mensen en niet per se op de materiële schade van een auto. Meer informatie hierover lees je op deze pagina.

Dekking

De aanvullende schadeverzekering voor inzittenden vergoedt alle schade die de bestuurder en de inzittenden van een auto hebben opgelopen door een ongeluk. Er wordt bij deze verzekering niet gekeken naar een schuldige van het ongeluk. Als je voor 100% verzekerd wilt zijn dat de inzittenden in de auto hun schade vergoed krijgen onder alle omstandigheden, dan kun je voor de schadeverzekering voor inzittenden kiezen. De vergoeding voor schade regel je bij je eigen verzekeringsmaatschappij. Je bent dus niet afhankelijk van de aansprakelijkheidsverzekeraar die de andere partij heeft.

Bestuurder

De schadeverzekering voor inzittenden is vooral erg belangrijk voor jou als bestuurder. In veel gevallen is het mogelijk dat de passagiers die hebben plaatsgenomen in jouw auto terug kunnen vallen op de WA-verzekering. Dit in het geval dat jij een ongeluk hebt veroorzaakt. Je kunt dan echter nergens terecht als schuldige van een ongeluk en daarvoor is deze verzekering.

Passagiers

Natuurlijk is de schadeverzekering voor inzittenden ook voor passagiers. Het is namelijk niet zo dat iedereen die bij je in de auto stapt goed is verzekerd. Als een passagier bij je in de auto een hoofdletsel oploopt tijdens een ongeluk door jouw fout of door de fout van de tegenpartij, dan wordt de schade uitgekeerd uit de WA-verzekering van de partij die schuldig is. Deze verzekering keert de schade uit aan de betreffende passagier en verhaalt deze schade op de verplichte WA-verzekering van de partij die schuldig is. Wanneer er niemand schuldig is aan het ongeluk of wanneer de partij die schuldig is niet is verzekerd, wordt alsnog uitgekeerd aan de passagiers uit de schadeverzekering voor inzittenden.

Specialisten

Slachtoffer van een ongeluk moeten wanneer dit mogelijk is wel kunnen aantonen wat de opgelopen schade is om iets uitgekeerd te krijgen van de verzekeraar. Het regelen van de schade en het kunnen aantonen van letselschade is erg ingewikkeld. Dit kun je daarom ook het beste overlaten aan specialisten.

Dekking

Wat er precies wordt gedekt bij de schadeverzekering voor inzittenden zijn de volgende zaken:

  • Materiële schade
  • Letselschade
  • Gevolgschade
  • Kleding en bagage
  • Medische kosten
  • Verlies van inkomen door letsel
  • Tijdelijke hulp in bv. huidhouding

De schade aan je auto wordt met deze verzekering niet verzekerd. Hiervoor sluit je de (beperkte) cascoverzekering af. Hierover lees je in beperkt casco of all-risk verzekering.

Let op

Er zijn een aantal punten die niet geheel onbelangrijk zijn bij de schadeverzekering voor inzittenden, het betreft de volgende:

  • Vaak dekken andere verzekeringen de betreffende schade ook al.
  • Er wordt nooit meer dan een maximumbedrag uitgekeerd door de verzekeraar, bekijk de polis voor dit bedrag.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.