Inboedelverzekeraar a.s.r.

Asr logo
Wil je je inboedel verzekeren, dan kun je bij a.s.r. => ik kies zelf terecht voor een inboedelverzekering. a.s.r. biedt verschillende soorten inboedelverzekeringen aan, al vanaf een paar euro per maand.
Direct naar ASR

Wat dekt de inboedelverzekering van a.s.r.?

Bij a.s.r. => ik kies zelf, kun je kiezen voor een basisdekking of allrisk dekking. Kies je voor de basisdekking, dan ben je sowieso verzekerd voor de volgende soorten schade:

 • Schade door brand
 • Schade door storm
 • Schade door water
 • Schade door bouwwerkzaamheden
 • Schade door diefstal en vandalisme

Kies je voor een Allrisk inboedelverzekering bij a.s.r., dan ben je ook verzekerd voor de volgende soorten schade:

 • Schade veroorzaakt door vallen, stoten of botsen
 • Schade veroorzaakt door kinderen
 • Schade door ongelukjes

Let wel op: de allrisk dekking geldt niet voor schade aan je tuin, daarop zijn de polisvoorwaarden van de basisdekking van toepassing. Ook geldt de allrisk dekking niet voor schade aan je mobiele elektronica, hiervoor moet je apart de mobiele elektronica meeverzekeren.

Wat kost de inboedelverzekering van a.s.r.?

Je sluit bij a.s.r. al een inboedelverzekering af vanaf €4,16 per maand. De hoogte van je premie is natuurlijk afhankelijk verschillende factoren. Kies je voor de basisdekking, dan betaal je maandelijks minder premie. Kies je voor een allrisk dekking, dan is je premie hoger. Hiernaast kun je voor verschillende soorten extra dekkingen kiezen, zoals elektronica, buitenhuisdekking en glasdekking.

Verzekering

Premie

a.s.r. => ik kies zelf Inboedelverzekering

Vanaf €4,16 per maand

Allrisk

Vanaf €5,15 per maand

Naar a.s.r.

Ook andere factoren hebben invloed op de hoogte van je inboedelverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je woonplaats, en je gezinssamenstelling. Ook is het van belang of je in een koop- of huurhuis woont, en is het van belang van welk materiaal je woning is gemaakt.

Als laatste is de hoogte van je premie afhankelijk van de hoogte van je eigen risico. Je kunt bij a.s.r. kiezen voor een eigen risico van €0,- , €100,- of €500,-. Kies je voor een hoger eigen risico, dan betaal je minder premie. Kies je voor een lager eigen risico, dan betaal je meer.

Wanneer kun je geen inboedelverzekering afsluiten?

In een aantal situaties kun je geen inboedelverzekering afsluiten bij a.s.r => ik kies zelf. a.s.r. heeft bepaalde soorten woningen uitgesloten, zoals:

 • Een recreatiewoning
 • Een (voormalig) boerderij
 • Een stacaravan
 • Een woonboot
 • Een woonwagen
 • Een studentenkamer
 • Een monument

Wil je dus voor dit soort woningen een inboedelverzekering afsluiten, dan kan dit niet bij a.s.r. => ik kies zelf. Woon je in een reguliere woning, maar is je dak gemaakt van stro of je muren van een ander materiaal dan steen, dan kun je voor een inboedelverzekering ook niet terecht bij a.s.r.

Wat wordt er door de inboedelverzekering van a.s.r. vergoed?

Heb je schade geleden aan je inboedel en is deze schade verzekerd, dan wordt eerst gekeken of de schade te herstellen is. a.s.r. werkt samen met verschillende herstelbedrijven. a.s.r. regelt in dit geval het herstel direct met het herstelbedrijf en je hoeft dan zelf niets voor te schieten. Je kunt er ook voor kiezen de schade zelf te herstellen. In dit geval krijg je een vergoeding in geld.

Is je inboedel onherstelbaar beschadigd en moeten je spullen vervangen worden, dan wordt de nieuwwaarde of de dagwaarde vergoed. De nieuwwaarde is het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardig product nieuw te kopen. De dagwaarde is de nieuwwaarde verminderd met een bedrag voor waardevermindering door ouderdom, slijtage of de staat van onderhoud.

De waarde van je spullen bepaalt a.s.r. door middel van hun afschrijvingslijst. Deze lijst bepaalt in procenten de waarde van je spullen. Is de waarde van je spullen vastgesteld op meer dan 40%, dan krijg je de nieuwwaarde vergoed. Is de waarde vastgesteld op minder dan 40%, dan wordt de dagwaarde vergoed. a.s.r. vergoedt ook altijd de dagwaarde in de volgende gevallen van schade:

 • bij brom-/snorfiets, scooter, brom-/scootmobiel, segway en zitmaaier;
 • bij aanhangwagens en vaartuigen en de losse onderdelen en accessoires van motorrijtuigen, vaartuigen en aanhangwagens;
 • bij gehuurde spullen;
 • bij mobiele elektronica

Hiernaast vergoedt a.s.r. ook andere kosten, zoals:

 • Kosten om acute schade te voorkomen of te beperken
 • Kosten voor noodvoorzieningen
 • Kosten voor vervangend onderdak
 • Opruimingskosten

Naast de hiervoor genoemde situaties, zijn er nog meer situaties waarin a.s.r. extra kosten vergoedt. Hiervoor kun je de polisvoorwaarden raadplegen.

Verzekerde bedragen

Bij a.s.r. geldt voor schade aan bepaalde spullen een vastgesteld maximum bedrag. Enkele voorbeelden hiervan vind je hieronder.

Welke zaken?

Verzekerd bedrag

Geld

Max. €500,-

Huisdieren

Max. €2.500,-

Gehuurde inboedel

Max. €7.500,-

Sieraden

Max. €6.000,-

Huurdersbelang

Max. € 6.000

Tuin

Max. €25.000,-

Inboedel auto

Max. €7.500,-

Naar a.s.r.

Voor veel schade aan specifieke spullen geldt ook een maximumbedrag, raadpleeg daarom de polisvoorwaarden.

Wat is niet verzekerd?

In de polisvoorwaarden staat per dekking aangegeven in welk geval de schade niet vergoed wordt. Over het algemeen geldt dat bij basisdekking schade die door jezelf is veroorzaakt of die is ontstaan door nalatigheid niet wordt vergoed. Ontstaat er bijvoorbeeld waterschade doordat je een raam open hebt laten staan, dan wordt dit niet vergoed. Maar ook schade die door een aardbeving wordt veroorzaakt wordt bijvoorbeeld niet vergoed. Ook voor schade door een overstroming geldt dat in bepaalde gevallen de schade niet wordt vergoed.

Kies je voor de allrisk dekking, dan wordt schade in meer gevallen vergoed, ook als je zelf verantwoordelijk bent door bijvoorbeeld het laten vallen of omstoten van je spullen. Maar ook voor de allrisk dekking gelden uitzonderingen. In de volgende gevallen wordt de schade niet vergoed:

 • Schade veroorzaakt door het gebruiken van de inboedel op een verkeerde manier
 • Schade door constructiefouten
 • Schade door slijtage
 • Schade door grondverzakking
 • Schade door windvlagen
 • Schade door onjuist uitgevoerde werkzaamheden

Extra dekking

Bij a.s.r. kun je in aanvulling op je basis of allrisk dekking kiezen voor extra dekking.

Aanvullende module

Dekking

Glas

Met deze extra dekking ben je verzekerd voor schade aan glas in de woning.

Mobiele elektronica

Met deze extra dekking ben je in en buiten je huis verzekerd voor schade aan mobiele elektronica

Verhuur

Verhuur je (een deel van) je woning, dan ben je verzekerd voor schade aan je inboedel met deze keuzedekking

Kostbaarheden en buitenhuis

Met deze dekking ben je overal ter wereld verzekerd voor verlies of schade aan je spullen.

Sieraden

Max. €10.000,-

Bijzondere bezittingen

Max. €15.000,-

Ook op deze keuze dekkingen zijn voorwaarden en uitzonderingen van toepassing. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden.

Veranderingen aan je woonsituatie

Verandert je woonsituatie doordat je bijvoorbeeld gaat verhuizen of je woningkenmerken veranderen? Meld dit dan binnen 30 dagen aan a.s.r. => ik kies zelf. Zij kunnen dan beslissen om de verzekering te beëindigen of de polisvoorwaarden of premie te wijzigen. Ga je verhuizen? Dan zijn je spullen gedurende 3 maanden op beide adressen verzekerd. Meld je dit niet binnen 30 dagen, dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van je schadevergoeding.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.asr.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.