Vergelijken, opzeggen en overstappen

Verzekeringspolissen staan vol met kleine lettertjes en we begrijpen dat dit voor flink wat verwarring kan zorgen. Er zijn echter veel mogelijkheden om jouw inboedelverzekering op te zeggen en om over te stappen naar een andere aanbieder. Wel belangrijk is dat je altijd een goede vergelijking maakt voordat je een nieuw pakket kiest. Wat komt er nou precies allemaal kijken bij het afsluiten van een inboedelverzekering? Je leest het op deze pagina.

Vergelijken inboedelverzekering

Er is een heel aantal verzekeraars op de markt die inboedelverzekeringen aanbieden. Maar hoe weet je nou welke je moet kiezen? Door verschillende verzekeringen te vergelijken kun jij bepalen welk pakket bij jou past. Tijdens het vergelijken is het belangrijk om goed te letten op de voorwaarden die de verzekering biedt, zoals de regels met betrekking tot het uitkeren van geld. Verder is het eenvoudig om te vergelijken op de prijs en kun je zo de meest voordelige optie kiezen.

Lees meer handige tips op de pagina vergelijken.

Opzeggen inboedelverzekering

Ben je niet tevreden over jouw inboedelverzekering of heb je een andere aanbieding gezien die veel voordeliger is? Wanneer je een inboedelverzekering hebt afgesloten zit je hier nooit voor hele lange periode aan vast. Deze verzekering heeft altijd een looptijd van een jaar. Na dat jaar kun je de polis opzeggen, je hebt dan aan de contractperiode voldaan. Dit opzeggen is heel eenvoudig en kan vaak via een brief of e-mail gedaan worden. Tussentijds opzeggen is meestal niet mogelijk.

Op de pagina opzeggen lees je precies wat de mogelijkheden zijn.

Overstappen inboedelverzekering

Wanneer je aan de contractperiode van jouw inboedelverzekering hebt voldaan is het heel eenvoudig om over te stappen. Dit doe je online en zonder veel administratieve rompslomp. Er zijn meerdere redenen waarom je eraan kunt denken om over te stappen naar een inboedelverzekering van een andere aanbieder. Een overstap kan in de volgende situaties erg gunstig zijn:

  • Je hebt zonder veel vooronderzoek de inboedelverzekering afgesloten en deze past niet goed bij jouw woonsituatie;
  • Jouw woonsituatie is in de afgelopen tijd veranderd en jouw inboedel is in waarde gestegen of gedaald;
  • Je betaalt een hoge maandelijkse premie en wilt minder betalen;
  • Je bent in een conflict terechtgekomen met de verzekeraar.

Ben je eigenlijk nog wel tevreden met je inboedelverzekering? Ook dan kan het zeker geen kwaad om weer even een vergelijking uit te voeren. Wie weet zijn andere verzekeraars in het afgelopen jaar sterk gedaald in hun premies en jouw verzekeraar niet!

Bekijk de pagina overstappen voor meer informatie.

Top 5 inboedelverzekering

Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je geen idee waar je een goede inboedelverzekering kunt vinden? Om je hierbij te helpen hebben we een overzicht gemaakt van inboedelverzekeraars met pakketten met een goede dekking en een lage premie. Je vindt al deze aanbieders in de Top 5 Inboedelverzekeringen. Je kunt hier ook direct naar de juiste website voor het afsluiten van het pakket gestuurd worden. Zo vind je binnen no time een passende verzekering!

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.