Dé studentenverzekering specialist

ANWB Jongeren creditcard

Anwb Visa Card

De ANWB is vooral bekend om de wegenwachtservice, maar daarnaast biedt de ANWB nog veel meer. Zo hebben ze ook een eigen creditcard en deze kan zeer voordelig zijn als je een eigen auto hebt en regelmatig moet tanken. Met de ANWB creditcard ontvang je namelijk korting bij zo’n 800 tankstations in Nederland.

Direct naar de ANWB card

Voordelen

Met de ANWB creditcard kun je overal ter wereld betalen en zijn je aankopen direct verzekerd. De jongerencard heeft dezelfde voorwaarden als de gewone creditcard van de ANWB, je hebt alleen een lagere bestedingslimiet. Een groot voordeel van de ANWB creditcard is dat je korting krijgt bij een groot aantal tankstation in Nederland. Ben je regelmatig met de auto op pad, dan kan een ANWB creditcard hierdoor al zeer de moeite waard zijn.

Vereisten

De ANWB Visa Jongeren creditcard is er voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Ben je ouder dan 24 of verdien je meer dan E1150,- netto per maand dan kan je wellicht de reguliere ANWB creditcard aanvragen. Aankopen die je met je ANWB creditcard hebt betaald, dien je binnen 21 dagen terug te betalen. Doe je dit niet dan wordt je kaart geblokkeerd, je krijgt niet direct een boete. Wil je gespreid je aankopen terugbetalen, dan kun je hiervoor een aanvraag indienen. Besef wel dat je in dit geval zo’n 14% rente moet betalen.

Nadelen

De prijs van de ANWB Visa jongeren card is relatief laag, maar om een ANWB creditcard aan te kunnen schaffen, moet je lid zijn van de ANWB. Veel jongeren zijn dit niet en als je alleen vanwege de creditcard lid wordt van de ANWB, dan heb je alsnog een relatief dure creditcard. Zijn je ouders wel lid van de ANWB, dan kun je hier helaas niet op meeliften. Je dient zelf lid te zijn van de ANWB om een creditcard bij hen aan te kunnen vragen.

Vind je deze informatie nuttig?