ANWB creditcard

Anwb Visa Card

De ANWB is vooral bekend om de wegenwachtservice, maar daarnaast biedt de ANWB nog veel meer. Zo hebben ze ook een eigen creditcard en deze kan zeer voordelig zijn als je een eigen auto hebt en regelmatig moet tanken. Met de ANWB creditcard ontvang je namelijk korting bij zo’n 800 tankstations in Nederland.

Direct naar de ANWB card

Voordelen

Met de ANWB creditcard kun je overal ter wereld betalen en zijn je aankopen direct verzekerd. De jongerencard heeft dezelfde voorwaarden als de gewone creditcard van de ANWB, je hebt alleen een lagere bestedingslimiet. Een groot voordeel van de ANWB creditcard is dat je korting krijgt bij een groot aantal tankstation in Nederland. Ben je regelmatig met de auto op pad, dan kan een ANWB creditcard hierdoor al zeer de moeite waard zijn.

De voordelen op een rijtje:

 • Tegelijkertijd aankoopverzekering;
 • Aflevergarantie;
 • Ideaal voor voor autohuur en hotelreserveringen;
 • Korting op diverse reizen, hotels en (reis)producten;
 • Via Mijn Card Online en de ANWB Creditcard App kun je al je Card-zaken online regelen;
 • International Card Services (ICS) zijn dag en nacht telefonisch bereikbaar voor dringende vragen.

Vereisten

De ANWB Visa Creditcard Jongeren is er voor jongeren tussen de 18 en 24 jaar. Ben je ouder dan 24 of verdien je meer dan €1150,- netto per maand dan kan je wellicht de reguliere ANWB creditcard aanvragen. Aankopen die je met je ANWB creditcard hebt betaald, dien je binnen 21 dagen terug te betalen. Doe je dit niet dan wordt je kaart geblokkeerd, je krijgt niet direct een boete. Wil je gespreid je aankopen terugbetalen, dan kun je hiervoor een aanvraag indienen. Besef wel dat je in dit geval zo’n 14% rente moet betalen.

De vereisten voor de reguliere creditcard van de ANWB:

 • Je bent lid van de ANWB;
 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Je hebt een inkomen van minimaal € 1.150,-;
 • Je woont in Nederland;
 • Je hebt een Nederlands bankrekeningnummer (IBAN);
 • Je hebt de afgelopen 5 jaar geen betalingsachterstand gehad.

Als je hier niet aan voldoet, is de ICS GO Card een goede optie.

Nadelen

De prijs van de ANWB Visa Creditcard Jongeren is relatief laag, maar om een ANWB creditcard aan te kunnen schaffen, moet je lid zijn van de ANWB. Veel jongeren zijn dit niet en als je alleen vanwege de creditcard lid wordt van de ANWB, dan heb je alsnog een relatief dure creditcard. Zijn je ouders wel lid van de ANWB, dan kun je hier helaas niet op meeliften. Je dient zelf lid te zijn van de ANWB om een creditcard bij hen aan te kunnen vragen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

 • www.anwb.nl
 • www.veiligbankieren.nl
 • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.