Dekking aansprakelijkheidsverzekering

Bij de aansprakelijkheidsverzekering is altijd belangrijk te weten in welke situaties de schade wel en niet wordt gedekt. Dit is altijd afhankelijk van de schade en of je bijvoorbeeld te maken hebt met een schadegeval in groepsverband. We hebben ze overzichtelijk op een rijtje gezet.

Dekking buitenland

De gewone aansprakelijkheidsverzekering biedt niet op alle continenten dezelfde dekking. Zeker in landen die een zogenaamde ‘claimcultuur’ hebben dekken verzekeraars tot een minder hoog bedrag. Check dit dus altijd en sluit waar nodig een aansprakelijkheidsverzekering met buitenlanddekking af.

Lees meer op de pagina dekking buitenland.

Dekking drone

Of het nu voor plezier of voor werk is, drones worden vaker en vaker ingezet. Zeker wanneer je niet zoveel ervaring hebt bestaat de kans dat je met de drone schade bij anderen veroorzaakt of dat je de drone stuk vliegt. Het is daarnaast een gewild item voor dieven en om deze redenen is het verstand om de drone te verzekeren.

Lees meer op de pagina dekking drone.

Dekking elektrische vervoersmiddelen

Elektrische vervoersmiddelen zijn er in verschillende soorten en maten. Bij het afsluiten van een verzekering voor een scooter of auto wordt niet raar opgekeken en het verzekeren van een hoverboard, elektrische step of Segway is dan ook helemaal geen slecht idee. De mogelijkheden verschillen echter per vervoersmiddel.

Lees meer op de pagina dekking elektrische vervoersmiddelen.

Dekking geleende zaken

Bij geleende zaken is het handig geld een andere dekking dan bij huren, leasen of pachten. Het is belangrijk te weten in welke situatie we spreken van lenen.

Lees meer op de pagina dekking geleende zaken.

Dekking groepsaansprakelijkheid

Veroorzaak jij met een groep schade met een onrechtmatige daad (wettelijk niet toegestane gedraging) dan kan jij persoonlijk hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld en moet je met de overige groepsleden elk aandeel van die schade zelf verder afwikkelen.

Lees meer op de pagina dekking groepsaansprakelijkheid.

Dekking huisdieren

Als je huisdieren hebt kan er altijd onverhoopt schade ontstaan. Soms kan je er echter wel voor zorgen het risico op schade te beperken. Er zijn dus strikte regels verbonden aan de dekking.

Lees meer op de pagina dekking huisdieren.

Dekking mede-eigenaar

Heb je samen met iemand een bedrijf of heb je samen met je vriend(in) een huis gekocht, dan is het verstandig om te kijken wanneer je een mede-eigenaar juridisch aansprakelijk kan stellen.

Lees meer op de pagina dekking mede-eigenaar.

Dekking oppassen en logeren

Er gelden specifieke regels wat betreft de dekking van schade als je bij iemand oppast of gaat logeren en als er iemand bij jou komt logeren.

Lees meer op de pagina dekking oppassen en logeren.

Dekking sport en spel

Wanneer er een ongeluk plaatsvindt tijdens het beoefenen van een sport, wordt de schade niet standaard uitgekeerd. Er zal eerst gekeken worden naar de regels over schade bij sport en spel die in het Nederlands recht geformuleerd staan. Er wordt hierbij in acht genomen dat je bij deelname aan een sport risico loopt op schade. Het is verstandig om goed de polisvoorwaarden te lezen om te zien of je verzekerd bent voor schade die veroorzaakt wordt bij het uitoefenen van (risicovolle) sporten.

Lees meer op de pagina dekking sport en spel.

Dekking vriendendienst

In het verleden vergoedde verzekeraars meestal geen schade die voortkwam uit een vriendendienst. De reden hiervoor was dat er geen sprake zou zijn van aansprakelijkheid. Je helpt een ander op zijn eigen risico. Tegenwoordig vergoeden veel verzekeraars onder voorwaarde wel schade die veroorzaakt is tijdens een vriendendienst. Verzekeraars stellen vaak als regel dat je aansprakelijk moet zijn geweest wanneer je in een andere setting (dan de vriendendienst) de schade ook zou hebben veroorzaakt.

Lees meer op de pagina dekking vriendendiensten.

Dekking vrijwilligerswerk

Ga je vrijwilligerswerk verrichten in Nederland of in het buitenland? Zorg er dan voor dat je afdoende verzekerd aan de slag gaat! Als vrijwilliger wordt je namelijk niet aangemerkt als ‘werknemer’, wat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een dekkende aansprakelijkheidsverzekering. Tijdens je werkzaamheden kan er van alles misgaan: denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk met wilde dieren of in een ziekenhuis met kwetsbare mensen. Ook is het belangrijk, ga je richting buitenland, je er bewust van te zijn dat vrijwilligerswerk niet als recreatief reisdoel kan worden aangemerkt. Dit heeft gevolgen voor je reisverzekering.

Lees meer op de pagina dekking vrijwilligerswerk.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.