Centraal Beheer logo

Centraal Beheer Reisverzekering

Bij Centraal Beheer, onderdeel van het verzekeringsconcern Achmea en al ruim 100 jaar actief als verzekeraar, kan je terecht voor verschillende soorten verzekeringen, waaronder woonverzekering, zorgverzekering en reisverzekeringen. Op deze pagina staat de doorlopende reisverzekering en van Centraal Beheer centraal.

Naar Centraal Beheer Achmea

Centraal Beheer reisverzekering pakketmodule 2024

Basispakket doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer is bij uitstek geschikt voor studenten die er met enige regelmaat voor een korte vakantie tussenuit gaan. Het voordeel van een doorlopende reisverzekering is dat je het hele jaar door verzekerd bent voor alle reisjes die je maakt. En dat zijn er al snel een hoop: denk bijvoorbeeld aan een korte stedentrip, wintersportvakantie, weekendje weg en de zomervakantie. Ook als je lang op reis gaat is de doorlopende reisverzekering ideaal: met de verzekering kan je maximaal een jaar aaneengesloten op reis. Veel andere verzekeraars bieden deze mogelijkheid niet. Kijk voor een overzicht van de maximale reisduur per verzekeraar op onze pagina maximale reisduur.

Ga je niet zo vaak weg? Dan kan je ook een tijdelijke reisverzekering afsluiten bij Centraal Beheer. In onderstaande tabel hebben wij de basisdekking van de doorlopende reisverzekering uiteengezet. Je hebt de keuze uit dekking in Europa of Wereldwijd.

Basispakket

Europadekking

Werelddekking

Hulpverlening

Alarmcentrale 24 per dag en 7 dagen per week bereikbaar en dekking onverwachte kosten

Alarmcentrale 24 per dag en 7 dagen per week bereikbaar en dekking onverwachte kosten

Ongevallen

In geval van een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg wordt maximaal €50.000,- vergoed. Bij overlijden is dat €5000,-.

In geval van een ongeval met blijvende invaliditeit tot gevolg wordt maximaal €50.000,- vergoed. Bij overlijden is dat €5000,-.

Bagage

Tot maximaal € 2.500,- per persoon per reis

Tot maximaal € 2.500,- per persoon per reis

Premie

€ 3,34 per maand

€ 3,53 per maand

Annulering

Indien je om bepaalde, onvoorzienbare en onverwachte redenen je reis dient te annuleren, biedt de aanvullende dekking Annulering een vergoeding voor de gemaakte annuleringskosten.

Annulering

Dekking

Gedekt zijn onder meer annuleringskosten, vertraging van meer dan 8 uur op de heenreis, annuleren als gevolg van ziekenhuisopname, ontslag of het overlijden van een dierbare in de 1e of 2e graad.

Premie

+ €3,74 per maand

* De premieberekening berust op 1 verzekerde die een reis maakt in Europa.

Medische kosten

Op het moment dat je spoedeisende medische zorg in het buitenland nodig hebt, biedt je Nederlandse zorgverzekering een vergoeding voor de behandeling tot maximaal het tarief van deze behandeling in Nederland. In het buitenland kunnen de zorgkosten behoorlijk hoger liggen, voor deze aanvullende medische kosten dien je dan zelf op te draaien. De aanvullende dekking medische kosten biedt een vergoeding voor deze bijkomende kosten.

Medische kosten

Dekking

Medische kosten bovenop Nederlandse tarief en spoedeisende tandheelkundige kosten veroorzaakt door een ongeval vergoed tot maximaal €350,-

Premie

+ €0,79 per maand

* De premieberekening berust op 1 verzekerde die een reis maakt in Europa.

Voertuighulp

Indien je met een voertuig reist, bijvoorbeeld je auto of motor, is er niets vervelender dan met pech langs de weg komen te staan in het buitenland. Met de aanvullende dekking Voertuighelp wordt je via de alarmcentrale zo snel mogelijk weer op weg geholpen.

Voertuighulp

Dekking

Hulp van de alarmcentrale bij pech of ongeval. Verzekerd is hulpverlening langs de weg, reparatie langs de weg (tot max. €250,- arbeidsloon) en indien nodig vervoer van je voertuig naar een garage dichtbij. Indien reparatie niet binnen 4 werkdagen lukt, wordt het voertuig inclusief bagage weer terug naar Nederland gebracht.

Premie

+ €0,90 per maand

* De premieberekening berust op 1 verzekerde die een reis maakt in Europa.

Vervangend vervoer

Op het moment dat je voertuig zodanig beschadigd is geraakt dat je er (voorlopig) verder geen gebruik van kan maken, biedt de aanvullende verzekering Vervangend Vervoer uitkomst.

Vervangend vervoer

Dekking

Indien reparatie binnen 2 werkdagen niet mogelijk is, krijg je een vervangende auto, caravan, vouwwagen of motor. Indien de alarmcentrale geen vervangend vervoer kan regelen, worden de huurkosten van het vervangend vervoer vergoed (tot max. 6 weken)

Premie

+ €1,80 per maand

*De premieberekening berust op 1 verzekerde die een reis maakt in Europa.

Winter- en onderwatersport

Aan winter- en onderwatersport hangen wat meer risico’s, net als veel andere reisverzekeraars heeft Centraal Beheer ook een aparte winter- en onderwatersport dekking in het leven geroepen. Hulpverlening, reddingsacties, skipassen en schade aan je uitrusting komen voor vergoeding in aanmerking.

Winter- en onderwatersport

Dekking winter- en onderwatersport

Hulpverlening via de alarmcentrale in noodsituaties en bij ongevallen. Dekking kosten van hulpverlening en wat betreft wintersport ook dekking voor het begeleid off piste skiën. Indien de wintersport vroegtijdig moet worden beëindigd, krijg je de resterende waarde van de skipassen vergoed.

Premie

+ €0,60 per maand

* De premieberekening berust op 1 verzekerde die een reis maakt in Europa.

Tot slot: dekking voor stage en vrijwilligerswerk

Bij Centraal Beheer kan je ook terecht voor een aanvullende reisverzekering toegespitst op ‘zakenreizen’. De dekking is toegespitst op werk in het buitenland en de kostbare bagage die je als gevolg daarvan bij je kan dragen.

Zakenreis

Dekking

Dekking doorlopende reisverzekering voor reizen voor (vrijwilligers)werk, stage en beurs/congresbezoeken tot maximaal 180 dagen.

Bagagedekking met hoge vergoedingen tot maximaal €3500,-. Dure apparatuur wordt tot maximaal €2500,-(laptop, tablet) of €750,- (smartphone) vergoed.

Premie

+ €3,94 per maand

* De premieberekening berust op 1 verzekerde die een reis maakt in Europa.

Extra services

De extra ser Centraal Beheer zoal aanbiedt zijn:

  • Op eenvoudige wijze kan je zelf online je verzekebeheren en indien gewenst gegevens wijzigen;
  • Er zijn verschillende mogelijkheden om contact op te nemen met Centraal Beheer, ook via social media platformen Twitter en Facebook;
  • De verzekeraar heeft een eigen app ontworpen, via deze app kan je met de chat functie snel antwoord krijgen op je vragen (op werkdagen van 8:30-17:30).

Contact

E-mail

Contactformulier op website

Telefoon

055 – 579 80 00

Post

Postbus 9150, 7300 HZ Apeldoorn

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.