Dé studentenverzekering specialist

Dekking buitenland

Sta je op het punt om een mooie reis te maken door het buitenland? Of vertrek je uit het koude kikkerlandje om tijdelijk in het buitenland te gaan wonen voor bijvoorbeeld je studie, stage of werk? Denk er dan aan even te controleren of je aansprakelijkheidsverzekering onder gelijke voorwaarden ook dekking biedt in het land waar je naar toe reist! Hoe zit het met de buitenlanddekking van de Nederlandse aansprakelijkheidsverzekeringen?

Buitenlanddekking tijdens je reis

Je Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering is in principe ook geldig tijdens een buitenlandse reis. Veroorzaak je per ongeluk schade aan anderen of andermans spullen? Dan krijg je, net als in Nederland, dit schadebedrag vergoed door je verzekeraar.

Niet alle Nederlandse aansprakelijkheidsverzekeraars bieden op alle continenten dezelfde dekking als in Nederland: reis je bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten of Canada? In dat geval vergoeden bepaalde verzekeraars een lager verzekerd bedrag. Dit kan komen door de hoge claimcultuur die heerst in deze landen. Ben je bijvoorbeeld in Nederland voor €2.500.000,- verzekerd? Dan kan het zijn dat je in de VS of Canada om deze reden maar tot €1.250.000,- vergoed krijgt.

Waarborgsom

Instanties in het buitenland laten je niet onder alle omstandigheden terugkeren naar Nederland na een schadegebeurtenis: soms is het nodig een waarborgsom te betalen aan de buitenlandse overheid in kwestie om zekerheid te bieden dat de buitenlandse gedupeerde ook daadwerkelijk zijn schade vergoed krijgt. Bekijk de polisvoorwaarden om te zien in hoeverre jouw verzekeraar de waarborgsom voor je kan voorschieten.

Buitenlanddekking tijdens je studie of stage

Ga je voor een bepaalde periode stage lopen of studeren in het buitenland en daar wonen? Bij bepaalde aansprakelijkheidsverzekeraars kan je de Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering dan niet aanhouden. Ben je op zoek naar een dekkende aansprakelijkheidsverzekering in de periode dat je studeert of stage loopt in het buitenland? Lees hier meer over op onze pagina met reisverzekeringen voor stage- en studiereizen.

Buitenlanddekking tijdens werk

Nederlandse aansprakelijkheidsverzekeringen sluiten schade veroorzaakt tijdens het uitvoeren van beroepswerkzaamheden uit van verzekering: ook in het buitenland biedt je Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering hiervoor dus geen dekking. Op zoek naar een dekkende Nederlandse aansprakelijkheidsverzekering in het buitenland tijdens je lange verblijf en werkzaamheden? Dan biedt een globetrotterverzekering misschien uitkomst.

Vergelijk

Of je nu al een aansprakelijkheidsverzekering hebt of nog op zoek bent: een vergelijking van de verschillende aansprakelijkheidsverzekeraars helpt je om een verzekering te vinden met een dekking die aansluit op jouw persoonlijke situatie. Vergelijk bijvoorbeeld onze top 5 aansprakelijkheidsverzekeraars een onafhankelijke vergelijking van verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen op dekking, premiehoogte, polisvoorwaarden en klantenservice.

Vind je deze informatie nuttig?