Inbraakpreventie studentenhuis

Als je op kamers woont in een studentenstad kan het gebeuren dat er bij je wordt ingebroken. Wanneer je geen Veiligheidskunde of een dergelijke studie volgt, kun je misschien wel wat extra informatie over de preventie van inbraak gebruiken. Met onderstaande tips weet jij precies hoe je met inbraken moet omgaan.

Studenten inboedelverzekering Top 5

Met een inboedelverzekering ben je gedekt tegen inbraak! Al vanaf € 4,03 per maand. Ga direct naar de:

Aantal inbraken

Er wordt niet geregistreerd of er wordt ingebroken in een huis waar veel studenten bij elkaar wonen of in een ‘gewoon’ huis. Er zijn daarom geen cijfers aanwezig die zeggen hoeveel er in studentenhuizen wordt ingebroken. In Groningen en Leiden is echter uit een steekproef gebleken dat studentenhuizen populaire plaatsen zijn voor inbrekers. Het zal je maar gebeuren: niet alleen je laptop weg, maar ook die scriptie waar je zolang aan hebt gewerkt.

Hoe wordt er ingebroken?

Inbraak gebeurt in studentenhuizen vaak volgens het zogenoemde ‘insluipen’. Flipperen is hier een voorbeeld van: met een klein stuk dun plastic kan het slot van de voordeur worden teruggedrukt. Hengelen is een andere manier: er wordt dan met een stuk ijzer gehengeld naar de deurklink of deurgrendel. Ook gebeurt het vaak dat inbrekers naar binnen gaan via een raam.

Tijdstip

Veel inbrekers weten exact op welk tijdstip ze het beste kunnen toeslaan. Meestal wordt er overdag ingebroken omdat dan de meeste studenten een college volgen of bijvoorbeeld sporten. Ook wordt er in de winter veel ingebroken als het vroeg donker wordt. Op zaterdag en zondag wordt er ook vaak ingebroken omdat veel studenten in het weekend bij hun ouders logeren.

Tips

Hier volgen een aantal eenvoudige tips die eraan bijdragen dat je je huis tegen inbrekers beschermd en die je studentenhuis helemaal inbraakproof maken:

  • Doe altijd de voordeur op slot, ook wanneer je even buiten zit in het zonnetje
  • Plaats meerdere sloten op één deur
  • Sluit altijd de ramen wanneer je niet thuis bent
  • Zorg ervoor dat de voordeur zichtbaar en verlicht is zodat ook de buren kunnen opletten
  • Plaats een stalen strip tegen flipperen aan de buitenzijde van de voordeur
  • Draai je eigen kamerdeur op slot
  • Zet je laptop niet in het zicht
  • Als je langere tijd weggaat neem dan zoveel mogelijk waardevolle spullen mee
  • Schrap de ‘geheime’ plekjes, dus geen sleutels meer onder deurmatten en bloempotten

Kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering kun je aanvullend afsluiten als aanvulling op de inboedelverzekering. Deze vergoedt namelijk de schade aan kostbare en speciale inboedel zoals antiek, schilderijen en muziekinstrumenten. Met een inboedelverzekering ben je hier niet voor gedekt.

Wat dekt een kostbaarhedenverzekering?

De schade die wordt gedekt is ruim. Schade aan dure spullen buitenshuis worden meestal ook gedekt. Dus mocht je dure spiegelreflexcamera buiten liggen en daar worden gestolen, dan ben je daarvoor verzekerd met de kostbaarhedenverzekering. Er mag echter geen sprake zijn van roekeloosheid.

Wat kost een kostbaarhedenverzekering?

De premie van een kostbaarhedenverzekering hangt af van de spullen die je precies verzekert. Er zit qua waarde een groot verschil tussen een digitale camera en een antiek schilderij. Ook de verzekerde waarde waarvoor je deze kostbaarheid wilt verzekeren speelt een rol.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.