Handige reiszaken

De vakantieperiode is een heerlijke tijd waarin je kunt ontspannen en leuke avonturen kunt beleven. Helaas kunnen er ook negatieve dingen gebeuren, zoals een negatief reisadvies voor je vakantieland en een gestolen paspoort. In de onderstaande artikelen lees je allerlei tips en informatie over diverse handige reiszaken.

Handbagage regels

Over het meenemen van bagage en souvenirs het vliegtuig in bestaat nogal wat onduidelijkheid. Logisch, want er gelden bij elke vliegmaatschappij andere regels. We zetten de belangrijkste regels voor je op een rijtje, zodat je eenmaal in Thailand niet meer hoeft te twijfelen of je lading neppe RayBan´s mee terug het vliegtuig in mogen. Maar ook de regels over vloeistoffen, huisdieren en de gang van zaken bij de Douane komen aan bod.

Lees meer op onze pagina handbagage regels

Handige reisapps

Sommige alledaagse bezigheden zijn er met de komst van mobiele technologie een stuk makkelijker op geworden. Zo leverde op vakantie gaan vroeger nog veel stress op, maar met deze apps bij de hand ga je fluitend op reis! Van het inpakken van je koffer, tot het boeken van een hostel en van de bestrijding van een jetlag tot het voorspellen van het weer: niks is te gek.

Op deze pagina 10 handige reisapps vind je onze aanraders

Maximale reisduur

Bij een doorlopende reisverzekering kun je zo vaak op vakantie gaan als je wilt. Wel zit er een limiet op de lengte van je vakantie. Afhankelijk van je verzekeringsmaatschappij kun je vanaf 35 dagen tot 24 maanden vakantie vieren. Er zit dus nogal een verschil tussen, daarom hebben wij alle verzekeraars en hun maximale reisduur voor je op een rij gezet. Dan weet je precies waar je aan toe bent en kun jij je druk gaan maken over belangrijkere zaken.

Lees nu alles wat je wilt weten over maximale reisduur

Nederlandse ambassade

We kennen de Nederlandse ambassade natuurlijk wel, maar wat doet deze instantie precies? En wat heb jij eraan als je op reis bent of gaat? Er kunnen zich tijdens je reis altijd situaties voordoen – een ziekenhuisopname, een gestolen paspoort- waarbij je niet meer bij je reisorganisatie of je verzekeraar terecht kunt.

Lees meer over wat de Nederlandse ambassade voor je kan betekenen

Negatief reisadvies

Als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies uitroept over een bepaald gebied en je gaat er toch naartoe op vakantie, dan kan dat consequenties hebben voor je verzekering. Dat is natuurlijk wel zo fijn om te weten. Aan de andere kant kun je van je verzekering of reisorganisatie in sommige gevallen geld terug krijgen als er tijdens je reis een calamiteit plaatsvindt en er dus een negatief reisadvies geldt.

Meer informatie over wat de gevolgen zijn van een negatief reisadvies voor je verzekering

Paspoort verloren of gestolen

Het verliezen van je paspoort tijdens of net vlak voor je vakantie is voor vele reizigers een ware nachtmerrie. Dit kleine rode boekje is namelijk van essentieel belang en zonder kom je het vliegtuig niet in. Geen paniek, als je je paspoort kwijtraakt –of dat nou je eigen schuld is of die van iemand anders- kun je in vele gevallen de reis gewoon door laten gaan. Wat je in zo´n geval moet doen hebben we voor je beschreven.

Op de pagina paspoort verloren of gestolen vind je meer informatie

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.