Vergoedingen medisch pedicure

De pedicure gespecialiseerd in behandelingen rondom risicovolle klachten wordt een medisch pedicure genoemd. Deze klachten hebben betrekking op aandoeningen aan de voet, de huid van de voet, tenen en teennagels. Een medisch pedicure kan gezien worden als een specialisatie op de pedicure waarbij extra aandacht centraal staat.

Verschil pedicure en medisch pedicure

Nu kun je je misschien afvragen wat dan precies het verschil is tussen een ‘gewoon’ pedicure en een medisch pedicure. Beide specialisten houden zich bezig met het verzorgen van de voet en de behandeling van diverse nagel- en huidaandoeningen wat betreft de voeten. Een medisch pedicure richt zich tevens op risicovoeten waarvoor een verhoogd risico op complicaties geldt. Denk hierbij aan diabetes, reuma, kanker, maar ook bij verwaarlozing van de voeten en ouderdom.

Wanneer biedt medisch pedicure uitkomst?

Een medisch pedicure kan diverse klachten behandelen. Onderstaand een opsomming om hierbij een idee te krijgen.

  • Schimmelinfectie aan de voet of nagels;
  • Spastische voeten;
  • Likdoorns;
  • Reuma;
  • Kalknagels;
  • Diabetische voet: voetcomplicaties als gevolg van diabetes, zoals tintelende of gezwollen voeten en moeilijk genezende wondjes.

Kosten medisch pedicure

De kosten zijn vanzelfsprekend verschillend per behandeling. Deze behandelingen lopen uiteen van likdoorns verwijderen, nagelprothesen tot het aanbrengen van nagelbeugels. Een nagelbeugel is een speciaal gevormd stukje ijzerdraad welke een ingegroeide teennagel tegengaat. Weer wat geleerd! In de meeste gevallen zijn meerdere behandelingen nodig of zelfs een langdurig behandeltraject voordat de klachten verdwenen zijn. Tijdens een eerste afspraak zal de medisch pedicure de klacht onderzoeken en een behandelplan opstellen. Hierbij kan een inschatting gemaakt worden van het totale kostenplaatje.

Vergoeding medisch pedicure

Om vergoeding te ontvangen is het ten eerste van belang dat de medisch pedicure vermeld staat bij het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP). Dit systeem is open voor zowel consumenten als zorgverzekeraars zodat er gezocht kan worden naar professionele pedicures.

Een pedicure wordt enkel vergoed vanuit de basiszorgverzekering of een aanvullende verzekering wanneer de behandeling uitgevoerd wordt als gevolg van een medische klacht. Bij een diabetes- of reumapatiënt kunnen de kosten soms vanuit de basisverzekering gedekt worden, zonder het betalen van de eigen risico. Dit is echter wel afhankelijk van het zorgprofiel van de patiënt. De zorgprofielen, ook wel de Simm classificatie genoemd, geven aan hoeveel zorg de desbetreffende persoon nodig heeft.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.rijksoverheid.nl
  • www.zorginstituutnederland.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.