Buitenshuisverzekering

Een laptop is eigenlijk onmisbaar in het leven van een student. Het is dan ook flink balen als je de laptop verliest, hij wordt gestolen of je gooit er per ongeluk een hele kop koffie overheen. Met een laptopverzekering krijg je een vergoeding voor de schade, zodat je niet eerst hoeft te sparen voor de aanschaf van een nieuwe laptop. Naast je laptop kun je ook je smartphone en tablet laten verzekeren tegen schade en diefstal. Een nieuwe iPhone koop je natuurlijk ook niet zomaar en wie kan er tegenwoordig nog zonder smartphone?

Smartphone, tablet & laptopverzekering

Bij de meeste verzekeraars is het niet mogelijk om een laptopverzekering los af te sluiten. Deze dekking valt vaak binnen een inboedelverzekering met aanvullende module. Sinds kort is hier eindelijk verandering in gekomen!

Buitenshuisverzekering Top 5

Verzeker jouw iPhone, smartphone, tablet of laptop met een buitenshuisverzekering. Vergelijk en sluit direct af! Al vanaf €5,- per maand! Ga naar onze:

Let op: het is niet mogelijk om enkel en alleen een buitenshuisverzekering af te sluiten. De meeste verzekeraars bieden het aan als aanvulling op de inboedelverzekering of gecombineerd in een studentenpakket.

Buitenshuisverzekering afsluiten in studentenvoordeelpakket

Je kostbare spullen (zoals laptop, iPhone etc.) sluit je waarschijnlijk af in aanvulling op je inboedelverzekering: deze verzekering biedt dekking tegen schade aan je spullen thuis, bijvoorbeeld als gevolg van inbraak of brand. Indien je op kamers gaat of inmiddels al een tijdje op jezelf woont, zijn er verschillende andere belangrijke verzekeringen naast de elektronicaverzekering. Deze verzekeringen kan je bij verschillende verzekeraars in een compleet studentenpakket afsluiten, speciaal gericht op de uitwonende student. Dat scheelt een hoop regelwerk en kan je een interessante besparingen opleveren!

Wanneer je kiest voor de inboedelverzekering van Aegon, is zowel je mobiele telefoon, tablet als laptop standaard meeverzekerd en heb je hier geen aanvullende dekking voor nodig.

Dekking laptopverzekering

De dekking van de laptopverzekering wordt altijd overeengekomen voor het ondertekenen van het verzekeringscontract. Sommige verzekeringen dekken praktisch alles, terwijl anderen enkel goed zijn voor technische schade die je niet zelf veroorzaakt hebt. Daarom verschilt de prijs bij elke verzekeraar enorm. Kijk altijd goed op voorhand voor welke schade je laptop is verzekerd, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Meer informatie over de polissen vind je bij dekking laptopverzekering.

Kwetsbaarheid laptop

Je laptop is kwetsbaar en de kans op een ongeluk zit in een klein hoekje. Je stoot bijvoorbeeld een glas cola over je toetsenbord heen of je laat je laptop vallen. Hiernaast is de kans op diefstal of schade nog groter wanneer je buitenshuis bent. Een laptopverzekering biedt je bescherming bij diefstal, verlies of beschadiging. Dit kan je veel geld schelen, aangezien reparatiekosten hoog op kunnen lopen en een nieuwe laptop een dure aankoop is.

Binnenshuis/buitenshuis

Een verzekering voor je apparaten buitenshuis is minstens even belangrijk als binnenshuis. Buiten gebeuren natuurlijk de meeste diefstallen, etc. Zeker als je op vakantie gaat of als je de laptop bijna elke dag meeneemt naar college, dan mag je een verzekering buitenshuis niet over het hoofd zien. Vanzelfsprekend is de prijs voor een verzekering buitenshuis aanzienlijk duurder dan voor een verzekering binnenshuis. Binnenshuis kan je laptop verzekerd zijn via de inboedelverzekering. Controleer dit, zodat je niet oververzekerd bent.

Smartphone verzekering

Een smartphone kan een hele investering zijn. Vooral iPhones zijn niet goedkoop. De telefoons zijn echter wel erg kwetsbaar, vooral de schermen van iPhones zijn breekbaar. Aangezien je de telefoon waarschijnlijk overal mee naartoe neemt, is de kans groot dat er iets mee gebeurt. Je kan er water overheen gooien, hem laten vallen, of hij wordt uit je jaszak gestolen in de kroeg. Een iPhoneverzekering vergoedt de schade. Zo hoef je niet eerst maanden met een oude telefoon rond te lopen, voordat je weer genoeg geld hebt voor een nieuwe smartphone.

Tabletverzekering

Wanneer je een tablet koopt sta je voor de keuze of je hem verzekert of niet. Tablets zijn niet goedkoop, maar nog een verzekering wil je misschien ook niet. Soms is het mogelijk om je laptop, smartphone en tablet in één keer te verzekeren. Wanneer je bijvoorbeeld een iPhone en een iPad hebt, is het verstandig om voor allebei een verzekering af te sluiten. Het zijn kwetsbare en dure apparaten. Vaak krijg je dan korting op de premie. Kijk hiervoor bij tabletverzekering.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.