Visa

Visa

Wereldwijd is Visa de meest aanvaarde creditcard. Als je een fervente reiziger bent die vaak buiten Europa op vakantie gaat, kan een creditcard van Visa een uitkomst zijn. De Visa World Card is weliswaar niet de goedkoopste kaart, hij wordt wel op de meeste plekken geaccepteerd.

Direct naar Visa

Voordelen

Het grootste voordeel van de creditcards van Visa is de acceptatie wereldwijd. Naast betalingen zijn er wereldwijd ook veel geldautomaten waar je met een Visa creditcard geld op kan nemen. Een ander voordeel is dat deze firma het klanten mogelijk maakt om gespreid te betalen. Op deze manier worden grote aankopen een stuk beter betaalbaar.

Aankopen die met Visa zijn verricht zijn vrijwel altijd verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Deze verzekeringen zijn tot 180 dagen na aankoop geldig. Naast de standaard verzekeringen heeft de Visa World Card ook aanvullende reisverzekeringen, zoals een reisongevallenverzekering, hulpverleningsverzekering, vluchtvertragingsverzekering en bagagevertragingsverzekering.

Alle voordelen op een rijtje:

  • Wereldwijd betaalgemak
  • Veilig (online) betalen
  • Aankopen verzekerd
  • Aflevergarantie
  • Altijd inzicht en controle
  • Ontvang (extra) kortingen dankzij je Visa card
  • Achteraf betalen

Vereisten

De Visa World Card kan bank onafhankelijk worden aangevraagd. De aanvraagprocedure gaat net als bij een Mastercard via het ICS. Voor een Visa creditcard gelden standaardvereisten en specifieke vereisten. Zo moet je net als bij andere creditcards minimaal 18 jaar oud zijn, een bepaald netto inkomen hebben en geen BKR geregistreerde betalingsachterstand hebben.

Het ICS zorgt voor de rest van de afhandeling. Op de website vul je zelf je gegevens in. Hierna wordt er een BKR-toets uitgevoerd om de aanvraag te beoordelen.

Nadelen

Pinnen met een Visa kaart is vrijwel wereldwijd mogelijk, het is wel kostbaar in vergelijking met andere creditcards. Ook de jaarlijkse bijdrage van de Visa World Card ligt hoger dan bij andere kaarten. Dit is mede doordat Visa geen speciale studentenkaart heeft uitgebracht en je dus geen studentenkorting krijgt. Daarnaast betaal je een relatief hoge rente, als je kiest voor gespreid terugbetalen bij Visa.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

  • www.visa.nl
  • www.veiligbankieren.nl
  • www.wijzeringeldzaken.nl

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Medisch advies

Onze website heeft als doel om studenten en jongeren zo goed mogelijk te informeren over verzekeringen in begrijpbare taal. Wij zijn geen zorgverlener en mogen dan ook geen medisch advies geven. Heb je een medische vraag? Leg deze dan voor aan een arts of een medisch professional. Geeft een arts andere informatie dan hetgeen je op onze website leest, luister dan altijd naar je arts.