Dé studentenverzekering specialist

Visa

Visa

Wereldwijd is Visa de meest aanvaarde creditcard. Als je een fervente reiziger bent die vaak buiten Europa op vakantie gaat, kan een creditcard van Visa een uitkomst zijn. De Visa World Card is weliswaar niet de goedkoopste kaart, hij wordt wel op de meeste plekken geaccepteerd.

Direct naar Visa

Voordelen

Het grootste voordeel van de creditcards van Visa is de acceptatie wereldwijd. Naast betalingen zijn er wereldwijd ook veel geldautomaten waar je met een Visa creditcard geld op kan nemen. Een ander voordeel is dat deze firma het klanten mogelijk maakt om gespreid te betalen. Op deze manier worden grote aankopen een stuk beter betaalbaar.

Aankopen die met Visa zijn verricht zijn vrijwel altijd verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Deze verzekeringen zijn tot 180 dagen na aankoop geldig. Naast de standaard verzekeringen heeft de Visa World Card ook aanvullende reisverzekeringen, zoals een reisongevallenverzekering, hulpverleningsverzekering, vluchtvertragingsverzekering en bagagevertragingsverzekering.

Vereisten

De Visa World Card kan bankonafhankelijk worden aangevraagd. De aanvraagprocedure gaat net als bij een Mastercard via het ICS. Voor een Visa creditcard gelden standaardvereisten en specifieke vereisten. Zo moet je net als bij andere creditcards minimaal 18 jaar oud zijn, een bepaald netto inkomen hebben en geen BKR geregistreerde betalingsachterstand hebben.

Het ICS zorgt voor de rest van de afhandeling. Op de website vul je zelf je gegevens in. Hierna wordt er een BKR-toets uitgevoerd om de aanvraag te beoordelen.

Nadelen

Pinnen met een Visa kaart is vrijwel wereldwijd mogelijk, het is wel kostbaar in vergelijking met andere creditcards. Ook de jaarlijkse bijdrage van de Visa World Card ligt hoger dan bij andere kaarten. Dit is mede doordat Visa geen speciale studentenkaart heeft uitgebracht en je dus geen studentenkorting krijgt.

Vind je deze informatie nuttig?