Voor- en nadelen ongevallenverzekering

We hebben voor jou de voor- en nadelen van de ongevallenverzekering op een rij gezet die op jou betrekking kunnen hebben. Op deze manier hopen we dat je gemakkelijker een overweging kunt maken.

Voordelen

De ongevallenverzekering kent meer voordelen dan nadelen. Wellicht kunnen deze je overhalen om een ongevallenverzekering af te sluiten. Zit je bijvoorbeeld op een extreme sport? Of ben je vaak onderweg? Dan kan een ongevallenverzekering voor jou uitkomst bieden. Hier lees je welke voordelen een ongevallenverzekering allemaal heeft.

  • Wanneer je een ziekte hebt dan zijn de ongevallen die hiervan het gevolg zijn gedekt.
  • Vanaf 23 jaar zijn ongevallen die ontstaan in het verkeer, met een auto o.i.d., ook gedekt door de ongevallenverzekering. Ben je jonger dan 23 jaar? Dan kun je 25% betalen bovenop de premie zodat je ook hiertegen bent verzekerd.
  • Een whiplash is meeverzekerd.
  • De verzekeraar waar je de ongevallenverzekering hebt afgesloten kan vanaf zijn kant de verzekering niet opzeggen. Mocht je veel schade hebben bijvoorbeeld? Dan kan de verzekeraar niet uit zichzelf de dekking beperken.
  • De ongevallenverzekering biedt dekking in de hele wereld.
  • Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen hoe hoog het verzekerde bedrag is. Er is wel een maximum van €500.000.
  • Je kunt kiezen tussen een gelijkblijvende of een klimmende ongevallenverzekering. Bij de gelijkblijvende verzekering blijft het bedrag dat is verzekerd gelijk de gehele looptijd. Een klimmende verzekering verzekerd een bedrag dat elk jaar stijgt met 5%.

Nadelen

Er kleven ook een aantal nadelen aan de ongevallenverzekering.

  • Liefhebber van extreme sporten zoals snowboarden, skydiven en raften? Helaas: deze sporten zijn niet gedekt. Kijk voor meer informatie bij uitsluitingen.
  • Voor sommige groepen vragen verzekeraars een hogere premie. Meestal ook voor jongeren omdat jullie net even wat meer risico nemen dan ‘oudere’ mensen.

Korte check

Het kan zijn dat je ouders je al mee hebben verzekerd in hun ongevallenverzekering. In dat geval hoef je zelf geen ongevallenverzekering meer af te sluiten. Dit zou namelijk betekenen dat je je dubbel verzekert en dat kost je alleen maar extra geld. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen het controleren waard:

  • Check wat de verzekeraar verstaat onder een ongeval. Dit staat in de polisvoorwaarden.
  • Vraag naast je ouders ook je werkgever of deze misschien al een ongevallenverzekering voor je heeft afgesloten.
  • Het kan zijn dat de verzekeraar vraagt om een gezondheidsverklaring voor het afsluiten van een ongevallenverzekering.

Werelddekking

Ben je veel in het buitenland omdat dit een verplichting is van je studie of omdat je houdt van reizen? Dan kan een ongevallenverzekering ook handig zijn. Deze biedt namelijk vaak een werelddekking. Zo hoef je de kosten na een ongeluk die je in het buitenland krijgt niet zelf te betalen.

Betrouwbare informatie

Wij zijn een onafhankelijke website gespecialiseerd in verzekeringen en toegespitst op studenten en jongeren. Ons doel is het inzichtelijk en transparant maken van informatie over verzekeringen en hiervoor werken we met een vast team van specialisten.

Bronnen

Voor de totstandkoming van deze pagina zijn o.a. onderstaande bronnen gebruikt:

Keurmerk

Gecertificeerd door:

Logo Erkend Vergelijker

linda van Reenen

Informatie gecontroleerd door onze expert

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Linda van Reenen. Zij is meer dan 5 jaar werkzaam voor Studentenverzekering.nl en specialist op het gebied van studenten verzekeringen. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.

Disclaimer

Studentenverzekering.nl stelt zich op geen enkele manier aansprakelijk voor de volledigheid en juistheid van de informatie op deze pagina. Mocht er iets niet kloppen? Laat het ons direct weten! Dan passen we dat direct aan.